Valborg

2012-04-30 @ 22:35:50 ? Permalink ? Allmänt
Idag har jag tagit det ganska lugnt, sov rätt länge men har sovit konstigt så vaknade helt stel och sen spänningshuvudvärk från det. I stallet så gick jag ut en sväng med Calle och betade honom bara, är ju bara 1 månad kvar tills han och Alex ska släppas på bete så måste sätta igång att vänja in honom på gräset.
När jag kom hem hade jag äntligen fått kallelse till sjukhuset och ska dit den 22e -tog bara 7 mån att få en tid ><
Hade kvällsfodring idag med så var tillbaka i stallet en sväng senare för det...
Imorgon blir det kanske gymmet med Anna tiiiiiidigt om jag orkar och sen på em/kvällen är det praktik.

Idag är det Valborg men här firas inte.Häftiga bilder

2012-04-29 @ 19:45:57 ? Permalink ? Allmänt
Måste bara dela med mig   http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2012/04/dogs-underwater.jpg

(är bilderna pyttesmå -klicka på dem så förstoras de)

Nöjd!

2012-04-29 @ 18:54:16 ? Permalink ? Allmänt
Idag köpte jag en klocka när jag var på väg till stallet. Min har börjat strula och hänger inte med, och jag MÅSTE ha en fungerande klocka när jag jobbar -helt hopplöst annars.
I stallet mötte jag upp Ylva och så red vi tillsammans (gjorde det igår med), Alex var jätteduktig idag och var mer i form än inte så det kommer nog gå bra på treårstestet för dem.
Calle har haft ett par jobbigare dagar det sista och vi har mest jobbat emot varandra, han har verkat stressad och varit svår att få kontakt med. Igår fick jag till det ok de sista minutrarna av passet och idag var han nästan helt sig själv igen -Skönt! Red ett kort och enkelt pass där jag bara ville ha honom fram till bettet, gå fram utan att rusa och mest bara rulla på. Och han blev så fin :)
Sedan skrittade vi av dem ute och när hästarna var inne var vi duktiga och mockade i hagarna. Imorgon är jag ledig med och ska passa på att rida då med, är det lika fint väder imorgon (förhoppningsvis inte lika blåsigt som idag dock) så ska jag rida ut.Nattinatt

2012-04-27 @ 23:31:28 ? Permalink ? Allmänt

Idag har det varit full fart hela dagen. Jobbade 07:45-16:30 och det har varit en rätt kul dag med killar som verkat vara på strålande humör -lättar alltid upp ;) efter jobbet åkte jag till tågstationen och hämtade upp en gammal kompis jag inte sett på länge då hon bott långt borta ett tag men nu flyttat till Gbg istället. Vi åkte ut till stallet och pysslade med Calle som fått nya skor på förmiddagen.
Ridningen idag då, han var hetsig idag med och det är svårt att komma åt honom då, galoppfattningarna gick åt skogen och han for omkring i 200, man kan ju undra vad som flugit i honom?

Vem har matat Calle med raketbränsle???!

De bitar han var lugnare var rätt trevliga men som sagt blir han himla svår att komma åt när han blir sån. Ska jobba vidare imorgon och bara försöka få honom att spänna av och inte hetsa runt.
Annars så verkar han nöjd, äter upp "böset" (lusernhacket) och då är jag med nöjd ;) nu ska jag sova och hoppas på att vakna riktigt utvilad och så kommer mamma & pappa på besök imorgon.


torsdag 26/4

2012-04-26 @ 20:01:34 ? Permalink ? Allmänt
Idag har jag varit ledig och har passat på att ta det ganska lugnt, blir jobb imorgon så då blir det full fart under dagen och så kommer en vän och hälsar på + stallet som vanligt (det behöver man nästan inte nämna eftersom stallet är återkommande varje dag :p).
I stallet idag gav jag mig på att ta ut en del av bädden i boxen, blev påmind om att hela bädden ska ut när hästarna ska ut på bete och Calle har en riktigt rejäl bädd nu så dags att börja tunna ut den lite ;) Apropå tunna ut så var jag och handlade lusernhack och b-vitamin till honom igår för han är för tunn, som tur är verkar han gilla det så nu ska här matas på ordentligt.
Ridpasset idag var både + och - , det kändes att jag inte ridit sedan i tisdags och han var lite jobbig ibland. Satsade på att få honom så avspänd som möjligt och jobbade i skritt med en ganska lång och låg form för att sträcka ut. I traven jobbade vi rakt fram och med stora vändningar över banan. Efter att ha skött sig bra en stund blev han som ett ånglok ett tag, hetsade runt och ville inte lyssna. Då gjorde jag övergångar med korta bitar trav och längre bitar skritt. Ingen idé att ta galopp innan han lugnat ner sig. Medan jag väntade på att han skulle lugna sig så flyttade jag honom lite för skänkeln och det funkade bra när jag fick honom på rätt tygel, han kan få för sig att han vet vad jag vill och sen kör han på i 200 åt det håll han TROR att jag tänkt, men får jag stopp på honom och hinner med att ställa åt rätt håll m.m. så blir det bra.
I galoppen så nöjde jag mig med en bra galopp åt vart håll för han stirrade upp sig igen när jag "störde" honom, så en lugn och fin galopp åt varje och så fick det räcka.

Blev ett tunnare täcke också för det skulle visst bli något varmare imorgon, enligt smhi skulle det regna på förmiddagen och vara sol och varmt på eftermiddagen så hoppas det stämmer :)


onsdag kväll

2012-04-25 @ 19:17:51 ? Permalink ? Allmänt
Sitter här och är skitförkyld eller nåt... Huvudet känns som att det är fullt med bomull, näsan rinner och jag har nog nyst 30ggr idag -samma igår. Brukar inte nysa när jag är förkyld så gjorde ett litet test genom att ta en allergitablett mot pollen och så -och det känns banne mig lite bättre nu :O  (har inte varit allergisk innan, så lite oroande ><).
Haft seminarie i skolan hela dagen och det gick bra men var lite tufft när det kändes som att huvudet skulle trilla av :p
I stallet blev det bara lite lösgalopp, ska rida imorgon och på fredag har jag tänkt. Calle är så snygg men en stor glugg i munnen, men  det rättar ju till sig -de tänder han redan bytt är ju fina iallafall ;)

Nu blir det mat och lite film här, ska ta det lugnt och bara vila mig ikväll.

plugg och kvällsfodring

2012-04-23 @ 15:30:06 ? Permalink ? Allmänt
Har legat lite lågt för det har varit väldigt mycket på gång det sista. Idag är jag ledig så har pluggat en del under dagen och skt praktikplats inför höstens 5-veckors.
Har kvällsfodring idag så får vänta lite med att åka ut till stallet men nu börjar det bli dags. Ska rida idag iallafall :)
Sen är det praktik 10:00-22:30 imorgon och skola på onsdag, eventuellt jobb på fredag men annars är denna veckan något lugnare än förra.


Jämförelsebilder

2012-04-19 @ 22:00:42 ? Permalink ? Allmänt
Idag har jag jobbat hela dagen så har inte hänt så mycket spännande. Var superrörigt på jobbet för de målar om på kontoret och lägger nytt golv på flertalet ställen så saker var INTE på sina platser om man säger så ;)

Calle har vilat idag och jag ska försöka hinna göra nåt enkelt jobb med honom imorgon, typ longera eller nåt för jag har lite bråttom mellan praktiken och att jag ska iväg med basgruppen. Så länge bjuder jag på bilder från September -11 och April -12.


ledig dag idag

2012-04-17 @ 18:23:47 ? Permalink ? Allmänt
Haha, hur kommer det sig att man alltid har som mest att göra de dagarna man är "ledig"? Allt man inte hinner göra när man är i skolan/jobbar måste ju klämmas in på de få lediga dagar man har...
Idag vaknade jag till hagel/snöstorm men det gick snart över och blev sol igen. Gav mig iväg på en liten tur och hämtade upp paket på posten, åkte till Torp och köpte present till syrran som fyller år på måndag och sen till stallet. Ridningen idag gick bra och han förtjänade sin mat igen ;) Var lite jobbigt i början för jag har ont i högersidan och då orkade jag inte jobba med den så mycket som jag behöver men det blev bra ändå, la lite mer energi på galoppen idag och ska i fortsättningen jobba mer med den för vi måste öva på fattningarna och att kunna reglera tempot. Han kan länga galoppen nu och korta tillbaka till utgångsläget men tanken är att börja jobba mot att kunna korta den något och det är joooobbigt för både mig och honom men bara att sätta igång.

Tänker lägga upp det såhär: Öva på att korta honom ifrån mellangalopp så att han inte kopplar "uppsamlingen" med avsaktning direkt och så är det enklare för honom att öva in minskningen från en större galopp till normal istället för från normal till mindre/kortare galopp. Jobba med detta ett tag och sedan börja med att minska galoppen marginellt från arbetsgalopp och nöja mig med minsta skillnad, och bara göra det jättekorta bitar. Som hjälp kanske vi minskar volten något just i upptagningen och sen rider ut på större volt när man ökar på igen -allt för att det ska bli tydligt för honom.


smakat grus ;)

2012-04-15 @ 20:11:03 ? Permalink ? Allmänt
Började dagen med att rida Alex som var riktigt pigg idag, han ville verkligen framåt och gick med spetsade öron hela tiden :) Det tog ett tag att få honom koncentrerad i traven idag för han ville gärna springa och kika ut genom fönstret på ponnyerna som gick utanför ridhuset men det gjorde inte så mycket, nöjd med att han var så framåt. Galoppen var bra med och han gör superfina avsaktningar för att vara så lite riden.

Calle då? jo idag var han riktigt billig (en stund iallafall)
Vi åkte på utflykt till min hemmaklubb (har varit där med honom en gång innan) och skulle rida där. Kom dit och han fick skritta fram i paddocken som ligger intill klubbhästarnas hage -allt var frid och fröjd.
Sen skulle jag hoppa upp och mamma höll i honom eftersom vi ändå inte var på hemmaplan och precis när jag är på väg upp och liksom är i luften över ryggen är det väl nån som rör på sig i hagen intill och jag ser hur hans rumpa bara försvinner i en rivstart/capriole men mamma håller ju i så han inte kommer någonstans, och då börjar han tokbocka på stället... Och jag sitter fortfarande utan stigbyglar Hursomhelst åker jag av och misstänker att jag kommer vara rätt stel imorgon för jag hörde hur det smällde till i nacken när jag landade och det känns som att jag sträckt mig i nacke/rygg.
Calle-knäppskalle drog ett par varv i paddocken innan jag fick tag i honom och kom mig upp igen, men sen fick han banne mig jobba och var riktigt fin trots att han var lite spänd. Här kommer en bildbomb från passet (går lite bakom lod på vissa men ja, han var ju inte helt med på noterna).
Löshoppning

2012-04-14 @ 17:12:12 ? Permalink ? Allmänt
Idag stod det löshoppning på schemat för Calle och Alex :)
Vi möttes upp ett par stycken vid kl 13 och byggde fram det som behövdes och så började vi med Alex. Han var skitpigg och sprang mååånga varv (ville inte stanna) och lekte av sig innan vi la upp hindrena och började hoppa. Han är riktigt duktig och tycker det är kul, han har haft lite bråttom innan och hoppat studs istället för att ha ett galoppsprång emellan men idag blev det inte studs en enda gång.
Calle var också heeelt galen och sprang och sprang och sprang. Stilen han hade över bommarna när de låg på marken var värt att se alltså, han hoppade över dem med bakbenen typ framför frambenen -såg rätt kul ut ;) Sen när vi la upp hindren så skärpte han till sig lite men hade fortfarande övertempo rätt länge. Mot slutet lugnade han sig och hoppade mer organiserat.
På filmen är det näst sista språnget och han är rätt lugn. Hindret ligger på 110cm.
sen kväll igen...

2012-04-11 @ 22:57:27 ? Permalink ? Allmänt
Dagen idag har gått i ett så att säga. Åkte till praktiken vid 8 imorse och drog igång direkt med att sitta i möten (som jag gjorde hela dagen). Eftersom jag och min handledare jobbade över lunchen så slutade jag en halvtimme tidigare än planerat och det säger man ju inte nej till ;) Skyndade till stallet där jag började göra iordning Alex medan jag väntade in Ylva. Idag var det lektioner i ridhuset samtidigt så han hade lite svårt att slappna av men man måste ju öva på såna här saker också med de små ;) Haha, han gjorde den snyggaste manövern jag sett på länge när vi linade innan jag satt upp och han mötte ponnyn som tränade i galopp. Den pustade och lät som ett litet ånglok så han flippade lite och for iväg, bockade och sen bytte han varv i luften XD
Själva ridningen gick ok men som sagt hade han svårt att slappna av helt men är ändå nöjd för han uppförde sig väldigt bra ändå.
Sedan bytte jag till Calle och han var fin idag med, lite seg i början men när han kom igång så fick han bra tryck i benen. -Han är som en diesel som måste varmköras först ;)
Nu får han stå i två dagar för jag har praktik imorgon (heeeeela dagen, inte hemma förrän 23) och på fredag ska jag jobba. Men i helgen ska vi troligtvis löshoppa en dag om allt går som planerat och sen rida den andra dagen.

Sovdags för mig nu!

tjohoo! duktigt djur idag ^^

2012-04-10 @ 17:01:44 ? Permalink ? Allmänt
Blev ett bra ridpass idag, började lite halvdant med att han var såååå seg och hans nya svåra varv (höger) var inte alls kul, han hade nog lämnat ena hjärnhalvan uppe i boxen ;) + att jag måste ha sovit lite skevt för det gjorde ont i ryggen när jag red lätt i traven i högervarvet :S
Men vi körde på som på träningen och tog igenom högersidan på rakt spår, ställde något inåt och red på framåt -om han halkade iväg inåt fick han göra det och sedan flytta ut till spåret igen för högerskänkeln (istället för att sitta och klämma på honom hela tiden). Fick sällskap av Anna som longerade Filippa så vi fick hålla oss på volten en del men passade på att använda långsidorna när de bytte varv eller fixade med utrustningen.
Och efter en stund så vaknade herrn till och fick superbjudning utan att springa. Han bara flöt runt i ett väldigt trevligt tempo och var mjuk och fin.
Galopperade litegrann i båda varven och vänster var helt ok, höger var lite jobbigare och han slog om bak ett par gånger men det var bara att göra om och göra rätt.

Nu ska jag strax dra igång med maten och sen ikväll blir det en vända på gymmet med Anna :)Måndag it is

2012-04-09 @ 14:20:16 ? Permalink ? Allmänt

Så var det måndag igen ja, och pissregnar gör det. Har varit i stallet och klätt på Calle halstäcket igen och nu sitter jag utanför praktiken och ska strax gå in...
Hej så länge!


söndag 8/4

2012-04-08 @ 17:55:18 ? Permalink ? Allmänt
Puh, sov dåligt inatt... Vaknade vid 6 för jag drömde jobbiga drömmar och tro fan att jag drömde vidare på samma dröm när jag somnade om igen, suck ><
Gick upp vid 11 sen och pysslade lite innan vi åt en kombinerad frukost/lunch och jag gav upp planerna på att omplantera min stackars blomma då den vissnat ännu mer sen igår så jag får nog helt enkelt köpa en ny.
Åkte till stallet och mötte upp Ylva + väninna eftersom jag skulle rida Alex idag med. Calles box såg ut som ett bombnedslag (kan ha varit en del fyrverkerier inatt kanske?)...
Ridningen av Alex gick bra idag med, han var lite tröttare idag än igår men jobbade fint ändå. Nu får han vila måndag och tisdag, och så kör vi på på onsdag igen.
Jag tömkörde Calle idag och han var duktig med. Han ska vila helt imorgon för då har jag praktik men ska jobbas på tisdag och onsdag.

Nu får jag ta tag i lite pluggande och fixande med allt möjligt...

Påskmiddag + liten tjuv :p

2012-04-07 @ 19:54:25 ? Permalink ? Allmänt

 

 

 


Påskafton

2012-04-07 @ 19:06:29 ? Permalink ? Allmänt
Påskafton idag då :) Var och köade på Maxi med "alla andra" -köpte en stektermometer (som inte verkar funka ><) och en säck blomjord för jag ska plantera om en stackars ledsen blomma... Åkte sen till stallet och mötte upp Ylva som skulle vara med när jag red hennes lille Alex idag. Han var riktigt duktig och var mycket lugnare i munnen och bjöd lite mer idag än onsdags. Kul!
Alex är född 09 och inte så jättemycket riden så han utvecklas jättemycket nu. Ylva ska visa honom på treårstest i Maj och det kommer nog gå bra ^^

Här är två små bilder på oss


Calle skulle bara skritta idag så honom slängde jag på hackamoret och skrittade ut barbacka :) Jättemysigt i solen.
Nu håller jag på med middag så får gå ut och kolla till köttet så det inte bränns ;)

Glad Påsk!

2012-04-07 @ 13:27:36 ? Permalink ? Allmänt

 

 


Träning dag 1 o 2

2012-04-06 @ 17:50:24 ? Permalink ? Allmänt
Dag 1:
Det var en riktig pärs att ta sig till träningen, körde fel 5(!) gånger -fruktansvärt irriterande och stackars Calle fick åka på utflykt :p
Men vi kom fram och lastade ur en laddad Calle som gärna hade hängt på ponnyerna som tokgalopperade i hagen intill oss. Han var spänd i början då det hände mycket utanför ridhuset och det både kom och gick hästar i ridhuset men kom snart tillbaka till mig och kunde koncentrera sig igen.
Dagens jobb bestod mest av att rida fram fram fram och även om han självmant la sig i ett något högt och springigt tempo i början skulle jag rida på och få igång bakbenen så han kom ihop sig trots det höga tempot + att jag skulle länga ut halsen som ville bli lite kort.
Bra arbete idag, väldigt grundläggande.

Dag 2:
Han började i en bättre form idag än igår, och hade bättre motor redan från början men det kändes ändå att han var trött i kroppen. Det märks tydligt för han blir lite lång och flaxig + slog om bak i högergaloppen när han inte orkade. Det gjorde inte så mycket att han var trött för vi skulle ändå inte rida så hårt idag utan planen var bara att checka av vad -och hur mycket vi fick igenom igår.

Han var duktig båda dagarna och nu får han ta det lite lugnt i helgen innan vi kör på igen och tar med oss vad Karin sagt idag -ser fram emot nästa träning :)


 

 

Sedan var det slut på våren och vi möttes av detta på hemvägen :(


fullt ös

2012-04-04 @ 22:14:38 ? Permalink ? Allmänt
Idag har det varit fullt ös sen jag vaknade (även om det var rätt sent). Började med att gå upp och plocka glasbitar och dammsuga eftersom en liten katt hade vält ner och krossat en glaslykta. Sedan tvättade jag lite och åkte sen iväg till Överby och mötte upp syrran -blev lite nya skor iallafall. Sedan åkte vi båda ut till stallet och hon hjälpte mig med mockningen eftersom jag passade Alex idag och skulle fixa allt för båda pållarna och hinna rida Calle innan jag skulle rida Alex kl 17:30.
Bytte bett på Calle idag och han fick gå på det tredelade med parerstänger för att se om det skulle gå bättre nu när han varit lite tjafsig, och han började passet lika katastrofalt som de senaste gångerna men efter lite serious talk så skärpte båda till oss och passet avslutades helt ok. Träning för Karin imorgon så då får jag ju superhjälp, men är inte så kul att komma och visa upp en häst som leker giraff korsad med skenande godståg utan bromsar så jag hoppas vi kan ta vid där vi slutade idag ;) Ska se om mamma kan filma lite med.
När jag var klar med Calle var det Alex tur och det var första gången jag satt på honom idag. Han är inte så mycket riden men skötte sig fint ändå, hade helt ok bjudning, bjöd på lite fin eftergift mot slutet och galopperade bra med, så duktig kille där med!
Hann med att strö i både Calles box och transporten innan jag åkte hemåt med en liten detour på Maxi för att handla mjölk m.m.
Hemma mellanlandade jag bara kort innan jag och Anna stack till gymmet en timme och ja, nu sitter jag här...
Calle efter ridpasset


Alex efter ridpasset


Säger godnatt

2012-04-03 @ 23:42:38 ? Permalink ? Allmänt
Kom hem från praktiken för en stund sedan och ska strax hoppa i säng. Varit en skön dag med promenad på Strandpromenaden m.m
Är ledig från praktiken ända tills måndag så jag pluggar hemma och ska skriva lite uppgifter m.m.
Imorgon ska jag passa på att ta sovmorgon, kanske tar en vända till Torp eller nåt och sen ska jag till stallet och rida både Calle och Alex -som jag passar imorgon.

Nattinatt

praktikdags

2012-04-03 @ 12:05:04 ? Permalink ? Allmänt
idag har jag hunnit med att vara iväg och sälja lite kurslitteratur, handlade lite nödvändigheter på hemvägen såsom kattsand och sköljmedel, och nu ska jag dra iväg till stallet innan det blir praktik till 22:30 ikväll.

Calle igår

 

 

Jag idag...


quickstop

2012-04-01 @ 22:26:59 ? Permalink ? Allmänt
Är fullt upp så har inte hunnit uppdatera nåt här. Calle har stått i två dagar då jag har jobbat och varit på långpass på praktiken. Idag var det praktik igen men bara ett kort pass mellan 11 och 16. Åkte till stallet efter och idag red jag. Tänkte att jag skulle lina honom innan eftersom han ändå stått i två dagar men det var totalt onödigt, han var SÅ trött... Hoppade upp och började rida, väckte upp honom genom att ligga och rulla i galopp runt spåret i båda varven innan jag började jobba honom mer. Red ett lätt och kort pass eftersom han var så trött men han var mycket bättre än häromdagen så behövde inte rida längre heller. Jobbade bara med att styra ordentligt för både hand och skänkel, och lite emellanåt tog jag och galopperade ett par varv i fältsits så han fick lossat upp kroppen.

Veckan blir ganska full även denna vecka...
Måndag: Jobb 07:45-16:30, därefter stallet (rida)
Tisdag: stallet först (inte rida, kanske longering) och sedan praktik 14:30-22:30
Onsdag: ev praktik 08:30-15:00, därefter stallet och rida både Calle och Alex
Torsdag: Träning kl 15:30
Fredag: ?
Lördag: ?
Söndag: ev åka till Skaftö med Calle

RSS 2.0