Varit iväg heeela dagen

2012-08-31 @ 21:54:30 ? Permalink ? Allmänt
Puh, är rätt trött nu. Har varit iväg hela dagen verkligen.
Började med att åka hemifrån lite innan 10, skulle åka förbi Granngården på vägen till stallet för att köpa foderhinkar eftersom ÖoB bara hade lock. Kommer dit -då har de bara hinkarna, men inga lock. Fail! Blev alltså så att jag fick köpa hinkarna där och åka tillbaka till ÖoB och köpa lock. Lite surt för allt som allt blev jag ca 1 timme senare till stallet än jag hade tänkt.
I stallet plockade jag in Calle direkt och gick ner för att rida. Hade ett jobbigt pass idag där han varierade mellan att springa runt och fjanta och att vara riktigt olydig för skänklarna. Fick bli lite arg på honom och sen skärpte han till sig något. Bestämde mig för att inte ta någon galopp när han var sån, men efter att jag travat av så ändrade jag mig och tog en galopp åt varje håll i så låg och avslappnad form som möjligt. Gick bra så vi slutade bra iallafall.
Sedan släppte jag ut honom och satte igång att fixa med mina grejer, mockade boxen ordentligt och tvättade hinkarna. Fortsatte med att packa alla mina saker och köra bort dem till nya stallet. Fick in alla saker på sin plats och nu var klockan lite efter 14 och jag började bli riktigt hungrig.
Åkte hem och åt lite innan det var dags att rulla igen -denna gång för att hämta Calle. Ylva var snäll och åkte med bort och hjälpte till att lasta av, och Calle gick raka vägen in i sin nya box -inga problem!
 
Tog det lugnt ett tag medan jag väntade in Emelie som också flyttade dit idag och när hon kommit och lastat in lite grejer så släppte vi ihop Calle, hennes och en till häst i en av sommarhagarna. Gick jättebra och de kom överens -Calle tog ledningen och de rejsade runt hagen i en jäkla fart ett par varv innan de stannade för att hälsa på varandra. Vi lät dem gå kvar där medan vi var på ett stallmöte och de levde allihop när vi hämtade in dem sen med så det ska nog gå bra detta.
 
I helgen blir det träning för Anna Blomgren både lördag och söndag så det kommer bli en tuff helg för oss -särskilt som jag har monsterträningsvärk i vaderna och axlarna sedan träningen igår ;)
 

Body Combat

2012-08-30 @ 19:52:00 ? Permalink ? Allmänt
 
Idag har jag varit på gruppträning på Sportlife. Testade BodyCombat.
Såhär säger Sportlife´s hemsida om det:
 
Koreograferat, adrenalinpumpande konditionspass med kick och slagkombinationer från en rad olika självförsvarsdiscipliner som karate, boxning, thaiboxning, tai-chi och kung fu. Förbättrar din kondition och utvecklar din styrka i bål, ben och överkropp
 

Riktigt svettigt, och inte jättelätt att hänga med i rörelserna hela tiden för det går fort, men var roligt och jag kommer försöka köra detta någon gång i veckan (ev 2 om jag har tid). Ska även testa på BodyBalance och se hur det känns, isåfall kanske det kan vara en bra kombo. Såhär säger Sportlife´s hemsida om BodyBalance:
 

En suverän blandning av det bästa ur yoga och pilates! Ett fysiskt och mentalt pass som till upplyftande musik stärker dina muskler och gör dig smidigare, starkare och mer balanserad!


Bra video!

2012-08-29 @ 21:10:00 ? Permalink ? Allmänt
 
 
Riktigt bra video.
 
 

Mysig jacka

2012-08-29 @ 20:30:00 ? Permalink ? Allmänt
 
Såg denna bland Bik Boks nyheter och måste nog in och prova. Såg väldigt mysig ut, men är ju inte säkert den är så fin på...
 
 29/8

2012-08-29 @ 20:06:00 ? Permalink ? Allmänt
Idag var det fint väder igen. Varierar för fullt mellan att ena dagen vara 12 grader och andra dagen 20 grader och sol. Eftersom det var så härligt ute bestämde jag mig för att rida ut.
Gav oss ut och travade och galopperade en del på vägarna och Calle kändes väldigt fin, han blir lite pigg och springig ute men idag höll han sig ändå från att rusa iväg. Mötte en liten vit ponny ett par gånger (Calles stora skräck) och det var nyttigt att passera den utan att krypa ur skinnet och hoppa in i skogen :p
Gick även in på en stig där vi inte gått innan och lyckades ta oss över en del blöta partier (också något som ogillas starkt) och avslutade med att gå halvvägs på en träbro eller vad man ska kalla det -de hade gjort en "väg" av plankor där det var jätteblött.
Hursomhelst hade vi en jätteskön tur :)
 
Får se vad det blir imorgon, troligtvis ett rätt lätt pass inne -kanske tom tar fram ett litet hinder igen.
 
 

Gårdagen

2012-08-28 @ 11:45:32 ? Permalink ? Allmänt
Igår gav vi oss ut en sväng. Jag befann mig iofs på marken och hade Calle i snöre, men ute var vi. Tog oss en 40 min promenad för att stretcha ut ev träningsvärk (JAG hade det iallafall). Blev lite miljöträning då vi mötte flertalet bilar och på hemvägen mötte vi först en ambulans (!) med blåljusen på och sedan på en raksträcka med ingenstans att ta vägen så kom en traktor med balmaskin på släp och en fyrhjuling körde bakom traktorn, tryckte ner Calle i diket och det gick faktiskt bra -han krökte bara på nacken och stirrade.
Puh! Såg liksom för min inre syn hur han slet sig och sprang ut i havreåkern intill.....

Idag blir det ett joggingpass för honom, kommer ta det rätt lugnt under de närmaste dagarna för i helgen blir det både flytt och träning så mycket på g.

Idag fyller jag år

2012-08-27 @ 16:43:05 ? Permalink ? Allmänt
 
Japp, idag fyller jag 24 år :)
 

Resultat från igår

2012-08-27 @ 16:41:10 ? Permalink ? Allmänt
Gårdagens resultat. Jag är jättenöjd med att ha kommit 3:a, bara slagen av Stefan :)
 

filmen från idag

2012-08-26 @ 21:05:42 ? Permalink ? Allmänt
 
Här kommer filmen från idag.
 
 

Nöjd!

2012-08-26 @ 14:40:34 ? Permalink ? Allmänt
 
74% blev det idag :)
 
Bedömningen:
 

Redo

2012-08-25 @ 17:35:08 ? Permalink ? Allmänt
 
Calle flätad inför morgondagen
 
 
 
 
 
 
 

rätt trött :p

2012-08-23 @ 16:40:43 ? Permalink ? Allmänt
Kom precis innanför dörren och har varit iväg sedan innan 10.
Åkte iväg till stallet för att hämta upp min hjälm + stövlar, och passade på att lägga upp Calles påsar innan jag skyndade vidare. Målet för dagens utflykt var till en bekant som är galopptränare och vara lite ridhjälp idag.
Jag red en 4-årig arabvalack som ska gå löp i Malmö på lördag, och vi tog en tur i skogen med lite trav och galopp -och galoppen körde vi mest lugnt men även några sträckor i lite högre tempo för att ladda dem inför helgen. Lilla hästen uppförde sig fint, hoppade och skuttade lite när vi skulle galoppera lite fortare men det gick bra.
Ska tillbaka imorgon och då blir det ett fullblod som ska få sig en tur (ska också gå löp i helgen).

Ducky -med det fantastiskt snygga blå platstränset ;)
När vi var klara så åkte jag till Calle. Vädret var inte sådär jättetrevligt så vi startade inne och jobbade lite lätt, joggade mest och krävde inte så mycket. Han bet sig fast lite i högersidan så jag jobbade lite med det. Efter en stund så avslutade jag innejobbet och så gick vi ut och körde ett par vändor på grusvägen, travade fram och tillbaka och övade skänkelvikningar över vägen, och tog även två galopper där jag drev på honom ordentligt så att han fick sträcka ut. Skönt för honom.

Kom precis in som sagt och nu ska jag vila en stund innan jag ger mig ut igen men denna gång för att handla mat, kylen ekar tom...

Full rulle idag med

2012-08-22 @ 22:13:28 ? Permalink ? Allmänt
Idag var min planering att jag skulle vara i Göteborg kl 14 så jag drog igång ganska tidigt,  åkte först och hämtade ut två paket på posten och var sedan i stallet lite efter 9 och mockade m.m. innan jag hämtade in Calle för ett morgonpass. Idag var han fin i traven och hade rätt bra bjudning och reaktionsförmåga reda från början (jag påminde honom en gång precis i början och då fattade han vinken). Galoppen började sådär, han rejsade på och tänkte inte alls var med på några "extra" konster, men jag fick bli lite arg och klämma åt honom ordentligt och minsann -då gjorde han en jättefin upptagning utan att varken gå emot eller bryta av! Och då nöjde vi oss med det och avslutade.
Åkte hem och gjorde mig iordning för att åka till Göteborg och hälsa på Tina. Hittade fram trots att jag inte varit i hennes lägenhet förut men hon bor i området där jag bodde innan så jag känner till det rätt bra. Tina ska flytta till Tyskland och börja jobba för Matthias Rath på deras jättefina anläggning Schafhof och det kommer nog bli hur bra som helst :)

När klockan började närma sig halv fem så åkte jag och plockade upp Calle som nyss slutat jobba och så kastade vi oss ut i den hemska eftermiddagstrafiken. Blev ett stopp på Ikea för jag skulle ha fodertunnor och så blev det lite annat smått med, ett par växter, sängkläder och så.

Nu är det strax sängdags för imorgon börjar vi om på nytt. Ska starta med en liten utflykt och sen på hemvägen blir det stallet. Hoppas på att det är uppehåll imorgon för då tänkte jag rida ut.


Bjuder på en regnig bild från Schafhof tagen när jag var där 2009
tisdag 21/8

2012-08-21 @ 21:53:45 ? Permalink ? Allmänt
åååh, idag var det trögt att komma upp. Jag sov SÅ gott när klockan ringde... Men ingen nåd, utan bara att pallra sig upp och hoppa i blåkläderna och rulla iväg till jobbet. Helt ok dag där med fint väder på promenadtiden och det skadar ju aldrig.
I stallet blev det en litet pass i ridhuset för Calle, han kändes fin för att ha haft tre vilodagar -inte stel eller nåt utan bara på g. Jobbade ganska mycket med galoppen då det är den svagaste punkten för tillfället, det är svårt att komma åt honom och kunna korta galoppen något. Handlar ju mycket om styrka och vi får helt enkelt jobba vidare.
Sedan jobbade vi även med att han ska svara för skänkeln, när jag driver (eller ber om något annat) tar han det lilla lugna och svarar när det passar honom och det är inte ok. Klart han får ha en "reaktionstid" men inte hur länge som helst ;)

Imorgon blir det stallet på morgonen/förmiddagen för sedan åker jag ner till Göteborg och hälsar på Tina innan hon drar iväg till Tyskland. Ska bli kul för det var längesedan vi sågs.


tjoho!

2012-08-20 @ 22:24:15 ? Permalink ? Allmänt
Quick-stop här.
Jobbade ju helgen på Slussen och kom hem vid 18 igår, tog det lugnt och stensov sedan. Imorse var jag igång vid 8 och var i stallet lite efter 9 för att göra allt klart för Calle innan jag stack till jobbet (denna gång fängelset). Har jobbat kväll där och slutade 20 idag, en liten miss i min egen planering gjorde att jag ska jobba imorgon med -men imorgon blir det dagpass = 07:45-16:30 så blir stallet efteråt. Calle har haft ett par vilodagar men imorgon kör vi igen.
Har fått preliminär starttid för söndagen och det är 10:20. Helt ok, beräknar att behöva åka ca 8 då.

Nu ska jag sova så jag kommer upp imorgon!


Hopp och skutt

2012-08-17 @ 16:05:05 ? Permalink ? Allmänt
Idag var det dags att variera sig lite så jag plockade fram ett litet hinder för skojs skull. Red fram honom som vanligt och tog ett par skutt i både trav och galopp. Kul tyckte Calle och blev väldigt lösgjord och fin. Gjorde så att jag red dressyr, men la in lite omvägar över hindret ibland och så fick han jobba som vanligt mellan skutten.efteråt så gick han ut och myste lite i hagen medan jag fortsatte med mockning, påsfyllning och annat skoj :pNu kommer han få ett par dagar ledigt då jag ska jobba lör-mån, sen kör vi igen.

16/8

2012-08-16 @ 22:26:02 ? Permalink ? Allmänt
Idag jobbade jag mellan 9 och 12 -eller ja, jobbade och jobbade... Vi hade handledning men jag var iallafall på jobbet. Det var intressant och handledaren var väldigt duktig, hon kom med riktigt bra synpunkter och hjälpte oss med nya insikter i arbetet.
Efter detta åkte jag hem en stund och åt lunch och tro det eller ej men jag plockade fram strykbräda och strykjärn för hittade lite tävlingsgrejer som behövde fixas till. Gav mig även på att försöka knyta till en plastrog och det var det jävligaste! Men det blev okej iallafall.
I stallet var det lite tomt eftersom de två fina gamla ponnypensionärerna fick vandra vidare på förmiddagen -RIP.
Mockade och grejade innan Calle fick komma in och det var riddags. Blev inga bommar idag eftersom jag var för lat för att plocka fram dem så det får bli en annan dag, men vi körde ett dressyrpass. Han var lite jobbigare idag och försökte bli stark och ånga på men jag fick rätt bra koll på honom ändå så även om han var lite jobbig så var det ett bra pass ändå. Vi fick verkligenn jobba för att komma någonstans och det gav resultat.
Efter passet fick Calle sin vanliga hink vatten, blev avsvampad och fick sen gå in och äta, och jag åkte vidare -denna gång till nya stallet för att kolla läget inför flytten om 2 veckor. Kollade på hage, bestämde vilket skåp jag ska ha osv.

Imorgon är jag ledig och det ska bli jätteskönt, får ladda upp inför helgens jobb. Blir borta från 09:30 på lördag till 17:30 på söndag och Ylva passar Calle.

image description

image description

Idag

2012-08-15 @ 21:14:50 ? Permalink ? Allmänt
Idag har jag inte gjort sådär jättemycket. Efter frukost åkte jag ut till stallet och pysslade där, bestämde mig för att Calle skulle få en vilodag idag eftersom han jobbat rätt bra de senaste dagarna. Pratade lite med honom nere i hagen och han såg mycket nöjd ut ;)
Åkte förbi Överby på hemvägen men det blev inget roligare än mat som följde med hem.
Hemma har jag mest pysslat lite, dammsugit och klippt klorna på katterna.

Imorgon blir det en vända till jobbet mellan 9 och 12, vi ska ha handledning och det blir spännande för det har jag inte varit med på förut. Efter jobbet åker jag nog hem en liten stund innan jag ska till stallet för runt kl 17 ska jag vara i nya stallet med Emelie och kolla lite på hagar, förvaringsutrymmen m.m
Om det inte är lektioner i stallet imorgon kanske jag plockar fram någon bom så Calle får lyfta på fötterna och lite omväxling.

:)

2012-08-15 @ 09:40:06 ? Permalink ? Allmänt

^^


Ute och åkt

2012-08-14 @ 20:41:20 ? Permalink ? Allmänt
Idag startade jag med att vara i stallet tidigt på fm och mockade m.m. Sedan åkte jag hemåt men tog en liten omväg till Granngården och köpte ett par vita ridbyxor från Mountain horse som jag ska ha som reserver med mig när jag är ute. Förutom den väldigt trevliga modellen på dem (rätt låga i midjan och bred linning, precis som mina favoriter Pikeur Ciara) så var de 50% på så är nöjd med det köpet.
Åkte hem en sväng och väntade in Anna och hennes dotter och så rullade vi mot Falköping och provridning för dem. Anna och jag red ut en sväng på Sammi (som hon skulle prova) och jag fick låna en annan häst. Tog en tur med lite trav och galopp, gick förbi kossor och över en bro -sedan gick vi tillbaka och så fick Annas dotter prova en stund i ridhuset. Gick bra och jag hoppas de tar henne för jag tror hon hade passat dem :)
När vi var klara där åkte vi till stallet och jag red Calle, först en stund inne och sedan gick vi ut en stund på utebanan. Anna tog lite bilder så bjuder på ett par :)
Han är känns fin för att bara vara riden 4-5ggr efter 2 mån bete...
måndag

2012-08-13 @ 22:40:36 ? Permalink ? Allmänt
Då var det måndag och nu har jag 2 dagar ledigt framför mig -vilket är lika med fullt upp. Imorgon ska jag till stallet på morgonen innan jag åker med en kompis för hästprovning.

Ïdag jobbade jag till 13 och sedan åkte jag hem en stund istället för att åka till stallet direkt, eftersom jag skulle kvällsfodra idag med. Ridpasset idag började med en seeeeg Calle som gick som att han lämnat huvudet hemma i boxen och det krävdes lite jobb och "retning" för att få igång honom, men när han väl var igång så snurrade det allt på och han hade en bra bjudning utan att bli springig och kunde göra lite trevliga tempoväxlingar och även lite sidvärtes utan att bli upprörd ;) Körde även lite nedsittning i traven och det funkade det med.
Svettigt var det, och jag kan ju säga att långärmad tröja var inte det mest välplanerade klädval jag gjort!

Nu är jag riktigt trött och det ska bli sååå skönt att sova i sin egen säng inatt :)

nån som känner igen fenomenet?

2012-08-12 @ 14:47:21 ? Permalink ? Allmänt


Snart slut på helgen

2012-08-12 @ 13:56:35 ? Permalink ? Allmänt
Då var det söndag igen, snart slut på helgen -så man kan få lite ledigt ;) Har jobbat de senaste dagarna och ska iväg idag med, går på 17 ikväll och slutar kl 13 imorgon. Men sen är jag ledig till torsdag :)
Har ridit Calle ett par gånger till och han har hållt sig fin, blev dessutom skodd i fredags så nu kan han springa på ordentligt. Gårdagens ridpass blev lite tuffare och vi jobbade ganska mycket med galoppen och att han ska lyda mig i vänstervarvet när vi går på volt. Han dummade sig lite men efter att jag klämt till honom ordentligt och sagt till på skarpen skärpte han till sig.

Eftersom han gick lite hårdare igår så skrittade vi ut en sväng idag för att stretcha lite. Blev en del miljöträning för vi mötte mopeder, bilar, bil med jetski på släp och gick förbi en trädgård där de klippte gräset. Men han var duktig, även om han tyckte att det var lite läskigt ibland.

Ska som sagt iväg och jobba ikväll så här händer inte så mycket mer, men på tisdag förmiddag ska jag iväg med en kompis och hennes dotter som ska provrida min gamla ponny :) Hoppas de gillar henne för jag tror hon hade passat dem bra.

regn regn regn

2012-08-07 @ 16:56:55 ? Permalink ? Allmänt
Ösregnar fortfarande, och har gjort det av och till hela dagen. FY!
I stallet så var det uppehåll en stund men lagom till att jag var sådär halvvägs ut till Calles hage så öppnade sig himlen och det bara öste ner. Kopplade Calle och började gå, men kom bara ett par steg innan han tvärstannade och vägrade gå, han tog inte ett steg utan vände sig om och ställde sig med rumpan mot vinden och regnet.

Såhär glad var han (skitgrinig)


Jag blev iallafall så blöt att allting bara rann, hade lika gärna kunnat stå i duschen med kläderna på.
Ridpasset idag gick bra, han var pigg och framåt. Övade lite sidförande i skritt och tempoväxlingar i skritt med. Lite övergångar skritt-trav och sedan en galoppfattning åt vart håll.
Imorgon får han vila för jag ska jobba, men på torsdag kör vi igen.

Lite nöjdare efter passet


God morgon!

2012-08-07 @ 09:19:53 ? Permalink ? Allmänt

Sitter för tillfället på Ford och väntar medan bilen är inne på service, segt men jag har en bra bok med :p fick nyss ett sms med frågan om jag ville åka med en bekant till Stockholm idag och hjälpa till på galopptävling imorgon när hennes hästar ska tävla -och det hade varit nice men trist nog jobbar jag.

När bilen är klar ska jag åka och köpa hästmat och sedan ut till stallet och rida :)


premiärritt!

2012-08-06 @ 13:45:29 ? Permalink ? Allmänt
Åkte till stallet lite efter 9 imorse. Blev ingen skoning idag för hovslagaren har åkt på magsjuka -hoppas han kryar på sig fort för skoning är behövligt!
Tydligen hade Calle busat till det igår och rivit staketet i sin hage, så himla typiskt men det var fixat idag och han fick byta hage så han fick en annan granne.
Han var bra laddad när jag skulle göra iordning honom (snarare helt odräglig) och stampade runt som en stor bulldozer i gången, värst var det när jag skulle linda för det tycker han är sååå tråkigt. Gick ner till ridhuset och linade honom lite innan för att se hur han var, ville ge honom chansen att bralla av sig om det behövdes men han var lugn så jag satt upp ganska snart.
Red ju väldigt enkelt och lätt, joggade runt och gjorde ett par övergångar och stora svängar bara för att känna på honom. Han var jättefin idag så det var riktigt kul. När jag var klar inne gick vi ut och Ylva tog lite kort utanför ridhuset och uppe på vägen när jag travade av.


Slut på semestern!

2012-08-05 @ 15:49:55 ? Permalink ? Allmänt
Hämtade Calle och Alex idag -slut på betet för deras del. Men blir en dags semester till för Calle, första ridpasset blir imorgon när han fått skor. De var iallafall jätteduktiga vid lastningen idag och gick rakt in båda två :)

Senaste

2012-08-03 @ 18:49:52 ? Permalink ? Allmänt
Under veckan så har jag ju jobbat en del, var ute med jobbet och campade tis-ons. Trevligt för eleverna men synd att det var så tråkigt väder. Blev inte mycket till sömn så lite trötthet hänger i. Jobbade dygn igår till idag och det var riktigt lugnt igår. De var iväg på aktiviteter större delen av dagen och sen på kvällen körde vi en vända i idrottshallen.
Imorse slutade jag kl 9 och stack raka vägen hem för att packa ihop lite grejer och sedan hoppa i bilen för att åka till Falköping och hälsa på Sammi. Var ju där senast i februari och det var ju allt lite trevligare att ta en tur i strålande sol än i snöstorm som sist ;)
Tanten var jättefin, riktigt fräsch och välmusklad -kul att se!
Var inte så lätt att få fina bilder för det var så mycket blinningar och andra insekter så hon stod mest och stampade och kickade efter dem, men här är ett par stycken. Tycker att det är så kul att se hur hon bär upp ryttaren, jag menar -hon är c-ponny och jag är ändå 170cm  :p
Nu ska jag göra mig iordning och sticka ner till stan och träffa lite vänner.
Och på söndag hämtar jag Calle :)

Säljes

2012-08-03 @ 18:33:21 ? Permalink ? Allmänt

Stövlar från franska märket Soubirac. Strl 39.
Snörning fram och dragkedja bak. Fint skick!
Nypris ca 3000, säljer dem för 2000 och då är frakten inräknad
+ medföljer stövelblock till skaften och skohorn.RSS 2.0