inte bra

2012-01-31 @ 22:34:38 ? Permalink ? Allmänt
Fick ett sånt där samtal idag som man inte vill ha. Lämnade telefonen i bilen medan jag betalade parkeringen utanför tandläkaren och när jag kom tillbaka hade jag ett missat samtal och ett sms från Anna att jag skulle ringa omedelbart.
Ringde upp och tydligen hade Calle kommit in halt från hagen, Ylva undersökte benet, började nedifrån och hittade ingen värme och ingen svullnad, men när hon kom upp till hasen höll hon på att spy -i hasen satt en rostig spik >< De hoppades på att den bara satt i mjukdelar, och hade ringt veterinären som då var på väg. Distriktaren var där innan jag hann ut till stallet och när jag kom dit var spiken ute, tejpad så att man kunde se hur långt in den varit (ca 2cm) och veterinären var på telefon med Skara och sagt att vi kommer in då det kommit genomskinlig vätska när hon fick loss spiken = hon misstänkte att den nog inte bara varit i mjukdelarna... Bara att lägga tryckbandage, lasta och åka.
På kliniken tog vi av bandaget och hasen var som en boll, fick visa hältan på rakt spår -han haltar men kan röra sig och när han står stilla så står han på tå och vill inte ställa ner benet, sen in och röntga. Inga metalldelar kvar i leden och benet verkar ha klarat sig, men man såg gas (luft?) i leden och alltså har spiken gått in i leden som distriktaren misstänkte. Och ledvätskan som kom ut när veterinären klämde var grumlig och det är ju inte bra. Leden spolades och han står med kanyl för antibiotika och smärtstillande. Fick lämna honom på kliniken och han blir kvar i minst en vecka för spolning av leden och övervakning så de har koll på vad som händer.

Ja inte så jävla roligt för att prata i klartext.


Just nu

2012-01-30 @ 10:33:17 ? Permalink ? Allmänt

Calle får nya skor och jag åker till jobbet


Calle får väl ha ett eget litet inlägg då

2012-01-29 @ 22:33:25 ? Permalink ? Allmänt
old times

2012-01-29 @ 22:09:38 ? Permalink ? Allmänt
Här kommer lite gamla bilder =)

riktigt gammal bild... från 2001/2002 kanske?


provridning av Dynamik (2004)


hemma på ängen (juni 2007)
Hottie 2,5 år gammal (okt 2007)


treårstest (2008)


(2008/2009)


(2010)

huvudvärk

2012-01-29 @ 12:24:05 ? Permalink ? Allmänt
Var kul igår, med god mat och oootroligt skickliga bowlare :p Vi var 12st, jättekul att alla kunde vara med. Var bara lite jobbigt för jag fick ont i huvudet precis innan vi skulle gå och var rätt säker på att det skulle försvinna efter att vi ätit och så men det gjorde det inte utan blev lite värre under kvällen. Och det är inte borta än, utan jag vaknade med ordentlig huvudvärk och det verkar inte vilja ge med sig -suck.

Nu ska jag strax sticka till stallet och får se om jag gör något med Calle idag, är lite sugen på att tömköra men det känns inte särskilt fördelaktigt att springa omkring i ridhuset med sån här huvudvärk. Och så är det ju det där med skon...

Buddy's ikväll!

2012-01-28 @ 17:52:37 ? Permalink ? Allmänt
Sovmorgon idag och sedan direkt till stallet. Calle gnäggade högt när han såg mig på väg ner mot hagarna -godissugen någon?
Hoven såg fortfarande hel ut men han gick lite försiktigt, troligen obehagligt när snön fastnade i hoven och tryckte eftersom det inte är nån snösula där. Han fick fräsa av sig i ridhuset och det uppskattades, vill inte rida förrän skon är på så han får ett par dagars lugn och ro.
Åkte vidare till Sportlife och tränade en stund med Anna och träffade även på Jossan. Hem och kasta sig i duschen...
Kl 19 ska hela stallgänget träffas på Buddy's och äta, och sedan vid 21 så blir det bowling. Kul kul!

Äntligen fredag!

2012-01-27 @ 14:52:50 ? Permalink ? Allmänt

Skönt, äntligen fredag och jag har ingen skola förrän på onsdag -det ni!
Men jag ska jobba på måndag och till tandläkaren på tisdag... Och så var det ändring så hovslagaren kommer på måndag istället för på tisdag. Skönt för idag hade skon trillat av, men hoven var hel och fin, och jag hittade både skon och snösulan i hagen.

I skolan var det muntlig redovisning av utredningarna vi gjorde häromdagen och så har grupperna granskat varandras. Rätt svår uppgift när man aldrig skrivit utredningar innan och kursen bara hållit på nån vecka, men fick helt ok kritik -det vi hade missat var vi medvetna om så rätt nöjd ändå. Synd bara att man ska irritera ihjäl sig på ett par personer. När en tjej i klassen tom får lämna rummet för att hon håller på att bryta ihop av skratt så är det rätt illa.

Nu ligger jag och vilar en stund, sen blir det nog lite röjning i garderoberna.


Istället för ridning...

2012-01-26 @ 16:24:38 ? Permalink ? Allmänt
...så blev det bara träning på gymmet för mig.
Började med att gå + springa på löpband i 20 min, sedan gick jag över till benpress och gjorde
10st på 49,5 kg
10st på 58,5 kg
10st på 67,5 kg
5 st på 85,5 kg
och ett par till på 49,5.

Fortsatte med att träna magen, armar/axlar och sedan ryggen i en sån där där man står som i en "ställning" med benen, hänger med överkroppen över kanten och lyfter sig upp tills man är rak. Ah, dålig förklaring med det var jobbigt.
Avslutade med 5-10min på crosstrainer och sedan stretcha

Benpress (kommer ha träningsvärk i rumpan imorgon kan jag lova).
morr...

2012-01-26 @ 16:17:06 ? Permalink ? Allmänt
Typiskt.
Kommer till stallet och har tänkt rida ut en sväng i det fina vädret, men då såg vänster fram ut såhärHan har dragit loss skon på ena sidan så den glappar -men var inte så lös att jag kunde dra loss den med bara händerna (och hade inga grejer att göra det med heller). Tur att hovslagaren kommer på tisdag iallafall.

Så blev ingen ridning utan Calle fick klä på sig det nyaste täcket (var rätt kallt inatt/morse så han fick byta till detta tjocka) och gå in och äta istället.


knäppkatt!

2012-01-25 @ 23:00:18 ? Permalink ? Allmänt
Sitter och kollar på "The Big Bang Theory" när jag hör skumma ljud... Trodde först det var Calles mage men det var det inte, det kom härifrån....
............


Mystery solved!


Kväll igen

2012-01-25 @ 19:27:44 ? Permalink ? Allmänt
Ja då var även denna dagen snart slut och imorgon är det tillbaka till skolan. Kort dag i och för sig.
Idag var jag i stallet vid 9 och fixade för Calle som har haft vilodag idag. Åkte sedan till jobbet och jobbade till 16:30. Rätt ok dag, stundtals lugnt och stundtals hur mycket som helst att göra -som vanligt alltså. På hemvägen blev det stopp på Maxi för mathandling och sen på Sportlife för att lösa gymkort så nu ska man bli fit (haha, kan ju intala sig det iallafall).

Nu är det dags att förbereda för lite middag, lite sent men Calle är inte hemma förrän 21:30 så det är inget att göra...

Morrn!

2012-01-25 @ 08:23:43 ? Permalink ? Allmänt
Godmorgon!
Har precis slängt i mig lite frukost och ska strax rulla iväg mot stallet och göra allt klart där innan det är dags att åka och jobba.
Som dagens underhållning blir det två filmer på Calle -en från 15e Oktober och en från 15e Januari, lite kul att se skillnaden.


OktoberJanuari

puh, träningsvärk på g tror jag minsann

2012-01-24 @ 19:23:40 ? Permalink ? Allmänt
Blev tyvärr inget gymkort idag för jag skulle köpa ett studentkort och hade inget med mig för att "bevisa" att jag är student så får vänta tills imorgon.
Åkte till stallet efter gymmet och hann precis mocka innan det var dags att ta in och Calle hade galoppintervaller nere i hagen innan jag kom ner dit.
La upp påsar och sånt medan han åt och sen red jag och Jossan samtidigt. Gick inte riktigt lika bra som igår men absolut helt ok. Gjorde lite galoppfattningar, tempoväxlingar och övade lite sidförande idag med. Och idag hade vi tydligen bytt "svår" sida och han försökte springa ifrån mig när jag flyttade undan för vänster, haha... Men bara att andas ett par gånger extra, och upprepa tills det funkar och då är det nog.

När jag kom hem hade Calle städat hela lägenheten, oljat både köksbordet och bänkarna och lagade sedan mat -helt ok alltså :)

Blir jobb imorgon 10:30-16:30 och Calle ska vila så jag åker nog ut vid 9 och gör allt klart så kan jag åka hem direkt efter jobbet.


Gymmet!

2012-01-24 @ 13:42:51 ? Permalink ? Allmänt

Sitter för tillfället och tränar låren på Sportlife :p
Mitt gymkort gick ut i höstas så nu tränar jag på ett "veckokort" jag fick i fredags när jag var här med Anna men ska nog lösa ett nytt sen när jag går, de hade nåt erbjudande och som student är det ju ännu lite billigare. Tror det var ett årskort för 229kr/mån och det kan det ju absolut vara värt.
Ska köra på lite till här och sen sticka till stallet. Hej så länge!


Monday -again

2012-01-23 @ 20:00:33 ? Permalink ? Allmänt
Ja då var det måndag igen ja.
Skola med rollspel och utredningsskrivande från 9 till 16. Gick helt ok men jag gillar verkligen inte rollspel >_<
Tur att man har en bra grupp som lättar upp det hela litegrann.

Efter skolan var det stallet som gällde och på tavlan fanns det två meddelanden som var riktade till mig :p
#1: (till mig och Jossan) -era hästar bör nog släppas lösa i ridhuset idag, de gick på två ben när de skulle in.
#2: (till mig) -Calle blödde på höger bak, hade trampat sig när han var så speedad.

Grabbarna hade visst hetsat varandra lite vid insläppet, men hade gått att få in iallafall. Och i upphetsningen hade Calle trampat sig i kronranden så det var ett litet sår som jag tvättade och sprayade med sårspray.
Blev ett dressyrpass idag och han var jättefin! Tog innerskänkeln riktigt bra och var mjuk och fin i munnen. La lite extra energi på tempoväxlingar i traven, galopparbete och lite jobb med sidförande idag och det mesta gick super. Undan för vänster gick väldigt lätt men höger var lite svårare, han försökte springa ifrån det men med lite tålamod och ett par upprepningar i lugnt tempo så gjorde han helt ok åt det hållet med.
Jobbade med att jag måste vara tydlig i vilka hjälper jag ger så att det inte finns så mycket att missförstå¨-och det är nåt jag måste fortsätta med, i allt. Alltså -vill jag framåt så är det BARA "framåt-hjälper" som gäller och släppa precis när han lyssnar, och vill jag stanna är det samma där -BARA stopptecken.

Aja, får jobba på med detta.

Helgen...

2012-01-22 @ 18:47:27 ? Permalink ? Allmänt
Igår blev det inte så mycket gjort för jag jobbade 07:30-15:30. Hade bevakning på sjukhuset så det var en ganska lung jobbdag.
Efter jobbet så åkte jag till stallet, mockade och la in en torvbal (lägger in en spån i övermorgon) och borstade Calle. Han fick springa lös en stund i ridhuset, det hade ju snöat hela dagen så misstänker att de mest stått stilla i hagen. Åkte hem sen och somnade i soffan...

Idag var det höleverans igen så vi var rätt många på plats i stallet. Det blev lite försenat för lastbilen hade viss kört fast i snön, men han var snart på väg igen. Medan vi väntade gick jag och Ylva ner i ridhuset och byggde fram -idag skulle våra små skrutthästar löshoppas! Hennes Alex är 3 år iår och ska alltså förberedas för treårstest, och jag tyckte att det vore kul som omväxling för Calle.

Alex: Började med att ledas runt ett par varv så han fick gå över bommarna och kika hur det såg ut. Sedan fick han galoppera lös över bommarna och efter det la vi upp två låga kryss. Ylva var "släppare", jag var piskförare och Ylvas kompis Kristina var infångare med havrehink. Alex tyckte det var kul och fattade snabbt vad han skulle göra, enda missen han gjorde var när han tyckte det var lite föör roligt och nästan bockade in i väggen. Han fick rulla på kryssen ett par varv och sedan ett par gånger över först ett kryss och sedan en liten oxer innan det fick räcka.

Calle: Ledde ett par varv så han fick kolla in grejerna och sen släppte vi honom över bommarna en gång. Han verkade känna igen detta så vi la upp kryssen direkt. Och Skalman/Ferdinand vaknade till ordentligt! Han var skitpigg och taktade hela vägen upp till släppunkten och sprang allt han hade sen över hindren. Behövde inte drivas på nåt alls kan jag ju säga, vi fick försöka dämpa honom istället så att han inte skulle missa hindren :p La upp oxern och han hoppade den i full fart. Han blev piggare och piggare för varje varv och de sista gångerna visade jag inte ens in honom innanför repen utan kunde släppa honom innan och han sprang själv in i gången. Vi stoppade på 1m på oxern och han hoppade det lätt, de sista gångerna slog han ner tempot något och tittade vad han gjorde. Var nästan så att han hoppade bättre när det blev lite högre så han fick kolla vad han gjorde. Tekniken hade väl inte fått en hoppryttare att svimma men han tyckte verkligen att det var kul och det är det viktigaste.

Imorgon är det skola hela dagen och jag ska nog rida ett litet dressyrpass på honom imorgon. Sedan i veckan ska jag nog försöka ta något skutt uppsuttet, känns bra att ha löshoppat innan så att han har det lite i kroppen och känner igen vad han ska göra. Men blir han lika pigg då får jag nog hålla i mig ;)

Rösta på Calle

2012-01-20 @ 18:48:35 ? Permalink ? Allmänt
Årets Häst 2012

Full fart

2012-01-20 @ 18:05:37 ? Permalink ? Allmänt
Idag har varit en sån där dag som gått i ett. Började med att åka och besöka min blivande praktikplats, kolla var det låg, presentera mig osv. Pratade med avdelningschefen en timme och kollade runt litegrann. Kommer bli bra det här och verkar skitkul. Ska alltså göra min VFU (Versksamhetsförlagd utbildning) som är 15 veckor (!) på ett ungdomshem och börjar 21/2.
Sedan åkte jag vidare och spontanshoppade litegrann, drog igenom det som är kvar av Hööks rea (halva reapriset) och det blev en fleecetröja, en kofta och en tunn tröja + ett däckelunderlägg till tömkörningsgjorden.
Full gas mot stallet där jag mockade, bytte vatten, gjorde matpåsar, tömkörde Calle och tog in resten av hästarna tillsammans med Ylva. Tömkörde var rätt längesen jag gjorde men han var jättefin och jobbade bra -och så fick ju jag sprungit lite också :p
Hann hem och fick sms av Anna som ville att jag skulle med och gymma så det blev en snabb vända inne för att äta nåt lite snabbt och sen till Sportlife och träna med Anna och Linnea. Hem igen och dammsuga, duscha och nu ska jag strax göra mat.
Och imorgon kommer det hö, men jag kan inte vara med och lasta av det för jag ska jobba 07:30-15:00....

Som sagt -full fart!

Look! No hands ;)

2012-01-18 @ 18:32:19 ? Permalink ? Allmänt
Skola hela dagen idag med, en föreläsning på fm och en på em. Större delen av klassen var nog lite väl trötta på em för det blev mest asgarv och sammanbrott så fort läraren sa något ogenomtänkt.
Efter skolan åkte jag ut till Överby och handlade både hästmat och människomat, sen vidare ut till stallet för att rida. Eftersom jag bara skrittade igår skulle jag rida lite mer idag och det gick rätt ok, han var lite grinig i början men det var för att jag hade ländtäcke på och han gillar inte när det spänner åt lite -skritt går bra men han vill inte trava med det. Tog av det och då tinade han upp lite ;) Joggade runt och övade styrningen, och han hade kopplat det där med att böja sig runt innerskänkeln bättre nu.
Galoppfattningarna gick bra och han tog rätt alla gånger så det är jag nöjd med.

Sedan när jag travade av gjorde jag ett litet experiment och släppte tyglarna och red bara på vikt och ben. Han klarade att göra övergångar trav-skritt-trav, stor volt och snett igenom utan "ratt" ;) Testade även mig själv genom att sitta ner lite kort i traven för att se så jag kunde hålla balansen även med händerna längs sidorna eller rakt ut. Funkade fint :p

Bildbevis!


Har ni tänkt på att?

2012-01-17 @ 21:17:02 ? Permalink ? Allmänt

Man får olika svar på en fråga beroende på hur och vem man frågar. Samma fråga, olika svar.

Frågor att ställa sig själv när man stöter på problem
Vad beror problemen på? Vad kan göras?

När frågeställningar finns formulerade får man tänka ut den mest lämpliga metoden för att besvara frågeställningarna.

Man kan inte alltid lösa ett problem, men genom att vara medveten om att det finns kan man arbeta med det.

17/1

2012-01-17 @ 19:31:24 ? Permalink ? Allmänt
Igår var det lite dött här för jag gjorde inte så mycket mer än att vara i skolan och sedan plugga hemma, Calle vilade.
Idag har det först varit skola hela dagen med två föreläsningar, en på fm och en på em. Har bokat in möte med den blivande praktikplatsen och ska dit på fredag. Jättespännande!
I stallet idag så hade Calle fått ett litet sår i kronranden höger bak, antingen broddtramp eller så har han fått det när han trampat igenom is i hagen -är ett hörn med rätt mycket is och det var rätt avslöjande spår där idag. Tvättade av såret och det var inte så farligt. På sätt och vis är det tur att det är fruset ute, ingen skit på benen :)
Tog ett skrittpass idag och bara red i en låg, rund form och övade på att svänga så som vi gjorde på träningen. Tror det var skönt för honom att bara gå omkring lite för han hade säkert träningsvärk igår efter träningen -det hade iallafall jag :p

Nu ska jag baka lite bröd och plugga en stund. Hej!

Träningen

2012-01-15 @ 18:58:14 ? Permalink ? Allmänt

Då har vi varit iväg på årets första träning (och första sedan början på oktober för oss).
Calle var jättetaggad hemma innan vi åkte och att stå stilla medan jag lindade var nästan omöjligt men med lite mutor så blev alla benen fixade. Sedan skulle han testa att inte gå på transporten utan bara stanna vid lämmen och stå där, men det löste vi fort och han kom in på ett par minuter.
När vi kom till träningen så var han snäll igen och uppförde sig jättebra när vi tog på grejerna och gick ner till ridhuset. Piggnade till igen när han såg att det var ganska mycket folk på läktaren men när jag väl kom upp så lugnade han sig. När jag travade fram kändes han jätteavspänd och fin -tills två hundar rök ihop utanför dörren.. Då blev det mer fräs i grabben och han bestämde sig för att folket på läktaren och det äckliga ljudet hörde ihop så det tog ett tag att övertyga honom om motsatsen.
Själva träningen gick riktigt bra, han kändes fin och dog inte som förra träningen. Jobbade på att han ska ta innerskänkeln i svängar (i både traven och galoppen) och jag måste vrida mig mer när vi svänger -jag blir lite stel och lägger vikten åt fel håll = ger dubbla signaler. Men efter ett par gånger blev det bra. Mot slutet körde vi lite nedsittning och gjorde även ett par skänkelvikningar åt varje håll innan vi slutade.
Han var riktigt duktig och jobbade ordentligt. Fina killen!

Här kommer en liten film från träningen och ni får höra tränarens kommentarer i bakgrunden. Hon är för skön, är verkligen med i passet och jag gillar att hon fokuserar mest på att jag ska göra rätt. Och är nåt rätt så får man höra det direkt.


Träning

2012-01-15 @ 13:46:42 ? Permalink ? Allmänt

Kommer sammanfattning och film sen.
Duktig häst!


laddar för träning

2012-01-14 @ 21:44:29 ? Permalink ? Allmänt
Ridpasset idag började jag med att skritta fram för hand, sedan hoppade jag upp och jobbade honom lite i skritten genom att rida serpentiner både över hela banan och så lite skarpare bågar på medellinjen. Sedan började jag trava och hade honom i en låg rund form och var noga med att han inte fick hänga i handen utan han skulle vara lätt. Red serpentiner i trav med och gjorde lite övergångar här och där. Avsaktningarna gick sådär och han ville trycka uppåt och släppa ryggen så det jobbade vi på lite senare, men igångsättningarna blev bättre för varje gång.
Sen tog  vi lite vänstergalopp runt fyrkanten i lätt sits för att han skulle komma igång mer.
Efter att ha skrittat en stund så fortsatte jag med övergångarna men fick fortfarande inte till avsaktningarna så jag gjorde så att jag gick in på en liten volt i skritt (höger varv), verkligen böjde loss honom och la honom rätt lågt, sen gick jag över i trav med samma böjning och så avsaktning med samma böjning -gick jättebra! Fick in den där jäkla högerbogen som han stoppar ut hela tiden och då blev avsaktningarna riktigt bra.
Bytte varv och gjorde samma sak åt det hållet. För att testa lite så provade jag att en kort stund rida på en åttvolt här och han kändes mycket mer loss än innan.
Red lite högergalopp som var helt ok, han gick att svänga och formen var bra. Vänstergaloppen började mindre bra, bra på volten men när jag gick ut på fyrkanten förlorade vi styrbarheten och han bara sprang omkring -nästan så han sprang in i väggen + klämde mitt ben. Gick inte att få nån koll på yttersidan utan han bara rejsade runt, körde ut ytterbogen och sprang dit han ville. Då fick jag bli lite förbannad och verkligen trycka till honom för sådär kan man inte hålla på. Gick ner till trav och fick jobba en liten stund med att få kontakt med honom igen för han blev lite uppvarvad och gick på överväxeln om man säger så.
När jag fick tillbaka honom i traven så tog vi en till vänstergalopp som gick super! Sedan travade jag av, och nu var han riktigt loss och bar sig själv. Detta skulle man egentligen haft på film för jag släppte ut tyglarna till fullängd (höll bara längst ut) och han bar sig själv, tappade inte formen ett steg utan han bar sig i samma form och tempo som innan jag släppte tyglarna. Duktig kille!

Uppe i stallet så smörjde jag över mina grejer, bytte schabrak, flätade svansen på Calle så den inte blir full med spån tills imorgon för imorgon -då är det träning för Karin!

god kväll

2012-01-13 @ 20:29:11 ? Permalink ? Allmänt
Började morgonen med tenta i Civilrätt -jämmer och elände-
Svarade på allt men om det finns några rätt återstår att se, kan nog ha rört till det litgrann för mig själv. Men men, inget jag kan göra nåt åt nu.
Blev lite trött på de som satt närmast mig då de (precis som förra tentan) var tvungna att kommentera hur snabb jag är. Man placeras nämligen ut efter namnen så man sitter i närheten av samma personer. Första tentan skrev jag på 55 min (tillgänglig tid -4 timmar), och till förra tentan så skulle det såklart kommenteras att jag stressade dem osv. -Gjorde den också ganska fort, sådär en dryg 1,5 timme.
Nu idag så var det direkt: "åh... stresstjejen"  "ser att du inte har någon fika med dig"...
På det sista svarade jag bara att: Nej, jag har inte tänkt sitta här hela dagen.
De säger det skämtsamt men ja, jag blir lite irriterad. Jag tänker inte sitta och slöskriva bara för att de är långsammare. Suck.

När jag var klar så åkte jag hem och la mig och läste en vanlig bok (!) en stund. Åkte sen till stallet och pysslade med Calle, ingen ridning idag utan imorgon ska jag rida lite lösgörande inför träningen på söndag. Kände att jag inte ville låta honom vila dagen innan och om jag hade ridit idag med hade det blivit för mycket.

Nu ska jag strax äta och har fastnat framför en sida med finfina unghästar. Tänk om man hade lite extra plats alltså -och jobbat ett par extra timmar såklart ;)

Då skulle dessa gossar få flytta in hos mig:
http://www.kempke-hof.de/unghaestar-unghingst-san-pilado.html
http://www.kempke-hof.de/application/index.php?com=pferde&view=object&id=1956
http://www.kempke-hof.de/unghaestar-unghingst-christian-hit.html
http://www.kempke-hof.de/application/index.php?com=pferde&view=object&id=1965
http://www.kempke-hof.de/unghaestar-unghingst-charmeur.html  (denna kostar 44 000 -röntgen ua).


Tenta imorgon

2012-01-12 @ 21:39:24 ? Permalink ? Allmänt
Var riktigt dåligt väder på förmiddagen med ösregn, snöblandat regn och blåste massor. Men när jag kom till stallet så lugnade det sig ganska snart och jag och Calle tog en liten promenad. Efter promenaden hjälpte jag Ylva när hon skulle rida på Alex och han var duktig. Skrittade bara idag men hon styrde själv och både stannade och startade, jag gick bara med som "nödbroms" om nåt skulle hända. Stor skillnad i hur mycket han spände sig när hon hoppade upp och av mot första gången :)

Nu har jag pluggat större delen av eftermiddagen/kvällen och imorgon är det tenta. Fy!


Rymningsförsök!

2012-01-11 @ 19:07:02 ? Permalink ? Allmänt

Pluggade ett par timmar i skolan med ett par ur basgruppen och sen vid lunch åkte jag ut till stallet.


Calle gick ute på vallen och när jag kom ner i gången och han såg mig kom han i full galopp... Plötsligt upptäcker jag att övertråden på hagen inte är på utan bara undertråden och tänkte att -shit, hoppas han ser tråden! Men det gjorde han och tvärnitade vid grinden. Vet inte vad han har gjort, om han lyft av grinden som i den andra hagen (men den är rätt spänd = trög, så jag vet inte) eller fastnat och dragit loss den, men tråden var hel iallafall så lite skumt.... Red ut i det fina vädret och Calle var pigg och nöjd :) jobbade lite på vägen med att böja honom och flytta lite fram och tillbaka. Nyttigt!

Nu sitter jag hos syrran och vi har varit på promenad och nu pluggar vi, strax på hemgång.


God morgon

2012-01-11 @ 08:20:04 ? Permalink ? Allmänt
Är uppe nu för jag ska åka ner till skolan och tentaplugga lite med basgruppen, det är så mycket grejer som ska in så det är bra att diskutera igenom det med de andra. Stannar väl fram till lunch eller något och sedan åker jag ut till stallet.

Ha det!

10/1-12

2012-01-10 @ 16:42:34 ? Permalink ? Allmänt
Härligt väder idag när man vaknade. Tyvärr kom jag inte upp riktigt när jag hade tänkt för jag sov halvkasst igen så fick liksom passa på att sova när jag väl somnat. Åt frukost och åkte ut till stallet direkt. Gjorde allt klart innan jag tog in Calle och borstade av honom. Skönt med snön -då är de iallafall rena om benen, och rullar de sig så tvättas ju nästan täcket :p
Sadlade på och gick ut för att ta lite bilder, blev ett par helt ok men det är inte så lätt att både hålla hästen och ta kort samtidigt. Han vill väldigt gärna följa efter en när man försöker få lite avstånd för att inte bara få med en stor mule på bilden.
Efter att jag hade tagit lite kort så gick vi in i ridhuset. Gick faktiskt riktigt bra idag, han kändes fin och lättarbetad. Red ganska mycket innanför spåret för att han inte skulle hänga på väggen och flyttade honom lite för skänkeln i skritt. Red en del övergångar både på fyrkantspåret och på andra spår, han har tyckt det varit lite konstigt när jag gjort det mitt i någon annan sak -som tex när man rider serpentiner och lägger in ett avbrott varje gång man passerar medellinjen, så det övade vi på. Och att sakta av mitt på diagonalen istället för att bara gasa på.
Galoppen var fin och vi gjorde ganska många fattningar, och red ett par snett igenom utan att vingla iväg för mycket.
En nyhet för idag var att jag red med sporrar (runda "ponnysporrar") för första gången, han är lite seg på att svara på skänkeln och man får väcka upp honom hela tiden. Och jag vill inte behöva använda spöet spå mycket -han måste gå fram ändå.
Hur gick det då? -riktigt bra! jag la undan spöet efter uppvärmningen och red resten utan, han störde sig inte alls på sporrarna utan svarade precis lagom. Så det var trevligt :)Pratade med Åke på vägen in....
och med Filippa på vägen ut...
och här står jag nere i diket för att han ska få plats på bilden :p

snöar

2012-01-09 @ 16:45:46 ? Permalink ? Allmänt
Japp, då var det dags. Lite snö har kommit under eftermiddagen, undrar hur mycket det tänker komma? Verkar ha slutat nu och det har kommit nån centimeter bara -onödigt med så lite om det ändå snöar. Kommer det lite till under natten och är fint väder imorgon kanske det kan bli lite roliga bilder :)

Inatt har jag faktiskt fått sova lite, inte helt ostört men klart mycket bättre än innan och nu känner jag mig ännu lite bättre än jag gjort tidigare. Haha, har träningsvärk i magen för att jag hostat så mycket :p
Har inte varit i stallet än eftersom jag har kvällsfodring, men det är snart dags att åka dit och pyssla lite.

Annars så har jag nog fått min praktikplats nu, hade fått mail av en lärare som gav mig två avdelningar att välja mellan på en SiS institution här i trakterna och jag valde en utredningsavdelning med både tjejer och killar i åldrarna 13-16 år, kunde tagit en låst akutavdelning för killar upp till 20 år,  men jag tror att det är mer variation på utredningsavdelningen och det känns smartast att passa på att se så mycket olika grejer som möjligt under praktiken. Vi får se, men jag känner mig taggad på detta :)

Lite bilder...

2012-01-08 @ 20:40:44 ? Permalink ? Allmänt
ja, lite bilder får vi ha


8/1-12

2012-01-08 @ 17:49:18 ? Permalink ? Allmänt
Så, nu är jag hemma igen och ska strax äta. Efter det blir det lite pluggande och så hoppas jag på att kunna sova idag då det varit dåligt med sömn det sista. Men mamma och pappa hade varit in på apoteket och köpt hostmedicin till mig som de hade med till stallet så jag hoppas det hjälper!
I stallet så mockade mamma medan jag gjorde höpåsar mm. När Calle hade ätit så gjorde vi en liten provlastning eftersom han inte åkt på ett tag och jag ska iväg och träna nästa helg. Han stannade vid lämmen och funderade en stund men efter lite mutning med ett äpple gick han in, vi stängde och han fick stå litegrann och så lastade vi av igen. Bra att lastträna lite i lugn och ro ibland -man måste ju inte åka iväg varje gång.

Ridningen gick helt ok idag, jag longerade honom lite innan jag hoppade upp för han hade ländtäcke och jag ville se hur han reagerade på det idag för han tyckte inte riktigt om det häromdagen + att han fick värmt upp sig så jag inte behövde rida så länge för det orkar jag inte nu.
Han kändes bättre idag än i förrgår, mjukare i sidorna och körde inte ut högerbogen riktigt lika mycket. Ålade sig väl litegrann men inte så farligt. Blev lite miljöträning med för det var lektion i ridhuset samtidigt och då var det ju först en häst som gick ut så vi blev själva och sen nästa elev stod utanför sargen och grejade med sina täcken, sadlade m.m och Calle tyckte att det var ju rätt spännande när det händer grejer på andra sidan väggen men man inte kan se vad det är så vi fick öva på koncentrationen.

Här kommer ett kort klipp iallafallBlev ingen galopp tyvärr för den enda galoppen som kom med på kameran var en liten bit när Calle blev skrämd mitt i och for iväg som en giraff. För göra en annan film nån annan dag.

Ännu en film på g

2012-01-08 @ 16:06:17 ? Permalink ? Allmänt

Har precis ridit klart och pappa har filmat. Tyckte att det kändes bättre än i förrgår men får kika på filmen sen, och så klipper jag ihop så ni får se lite med.


jaa, vad ska man säga -inte mycket till sömn

2012-01-08 @ 04:13:13 ? Permalink ? Allmänt
Jag hostar nåt vansinnigt så fort jag lägger mig ner = inte en chans att man kan sova. Så nu sitter jag här, kollar på Gladiatorerna på tv4play och får nog plugga en stund med.

Klockan är nu 04:18

Favoritserien nu

2012-01-07 @ 22:00:12 ? Permalink ? Allmänt
är Lost Girl :) och favoritkaraktären är helt klart Kenzi :pLost Girl focuses on the gorgeous and charismatic Bo, a supernatural being called a succubus who feeds on the energy of humans, sometimes with fatal results. Refusing to embrace her supernatural clan system and its rigid hierarchy, Bo is a renegade who takes up the fight for the underdog while searching for the truth about her own mysterious origins.
(källa: Imdb.com).

suck säger jag bara

2012-01-07 @ 18:04:24 ? Permalink ? Allmänt
Fy vad trött jag är på att vara förkyld och sådär halvrisig. Hostade som en tok inatt så somnade först vi 2 nångång, sov till 06:30, gick upp en stund och somnade om på soffan klockan 07:30. Rätt jobbigt.
Känt mig lite sämre under dagen idag och det är nog för att jag var såpass länge i stallet igår och både klippte Calle och red. Så idag blev det en kort visit där med bara markservice för Calle, insläpp av hästarna och så matade jag Calle med lite äpplen :p
Kommer spendera kvällen med näsan i skolböckerna och hoppas på att känna mig bättre imorgon så jag kan rida igen. Eftersom vi ska på träning för Karin nästa vecka så vill jag blir frisk och rida lite först så vi är igång båda två.


Filmen från idag

2012-01-06 @ 19:51:30 ? Permalink ? Allmänt
Ja såhär såg det ut idag då.
Inte perfekt men rätt bra jobbat av en nybliven 4-åring som här rids för tredje gången efter att ha vilat i en månad.
fått gjort en del idag

2012-01-06 @ 19:47:53 ? Permalink ? Allmänt
Idag känner jag mig ännu lite bättre :) Åkte till stallet vid 12 och började med mockning och sånt, sen tog jag in Calle för att klippa honom och han var lika snäll att klippa som de andra gångerna, klipper tom ganascherna. Shit vad pälsen växt sen sist! Fick iallafall klippt av det värsta och nu blev han ju tyvärr snigelbrun/grå men jag får trösta mig med att han är rätt blank ändå :)Han var rätt otålig mot slutet så när jag klippt färdigt fick han gå ner och skutta av sig i ridhuset innan det var matdags.

När han hade skuttat klart så gick vi upp till stallet igen och han fick på sig ett stalltäcke innan han fick gå in och äta. Under tiden passade jag också på att äta lite, och värma mig lite innan jag skulle rida.
Ridningen gick mycket bättre idag än sist jag red, han var inte lika tung och stark utan skötte sig bra. Hade ju såklart gått bättre om inte jag varit döförkyld och därmed inte orkade rida som jag borde men det är inget att göra åt. Red med ländtäcke i början men han tyckte det var äckligt att trava med det på så tog av det istället. Jobbade en stund i skritten, mest med att ställa och böja åt båda hållen och rida lite serpentiner. I traven så skjuter han ut högerbogen -lite mer nu efter vilan än innan eftersom han inte är helt tillbaka än, och jag upptäckte en ny variant av detta som han inte gjort förut. När jag ska sätta igång i trav från skritten så precis i övergången skjuter han ut högerbogen (inner), böjer halsen till vänster och jag kommer på mig själv med att parera med yttertygeln och försöka leda honom ut till vänster. Helt fel! så kan jag ju inte göra eftersom han redan har huvudet till vänster så händer det ju inget alls när jag gör så, så jag fick komma på nåt annat. Gjorde så att precis i igångsättningen svängde jag ganska skarpt till höger och ledde över honom dit för att få in bogen -och de gånger jag var tillräckligt snabb så blev han jättemjuk :)
Denna lilla nyhet gjorde han även i galoppfattningen till höger men jag är inte tillräckligt frisk än för att orka jobba med det just idag.
Hursomhelst, blev ett litet filmklipp idag :p Ridhusväggen fick agera kameraman så vi försvinner ur bild ibland

höjden av lathet

2012-01-05 @ 21:22:03 ? Permalink ? Allmänt
Haha, jag har visst en rätt lat katt.
Stod i köket när Moses kom gående... Ungefär 50cm från matskålarna bara han "gav upp" och la sig jäääättelångsamt på golvet -helt utsträckt men nådde inte ända fram. Calle föste honom fram till matskålen med foten (utan att han rörde en muskel) och när han kom ända fram till skålen så började han äta -fortfarande liggande. Lata kattskrälle! ;)
Varit ute i stallet idag iallafall

2012-01-05 @ 17:59:55 ? Permalink ? Allmänt
Känner mig något bättre idag, fortfarande förkyld och jävlig men klart bättre. Sovandet var det väl sisådär med inatt -somnade runt halv 4 efter att tre killar skjutit raketer utanför huset mellan klockan 2 o 3. Och inga fina raketer heller utan såna där små skitraketer som bara låter iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii---pang! Hade jag haft nån röst hade jag nog öppnat fönstret och bett dem dra åt helvete.
Var i stallet idag iallafall och fick plockat in en riktigt skitig liten häst, han hade rejsat i hagen och var lerig ända upp till höftknölarna under täcket för det hade skvätt så. Fick spolat benen på honom och borsta så gott det gick, sen tog jag och mamma ner honom till ridhuset för att han skulle springa lite till, jag hoppas på att kunna rida lite lätt imorgon men idag orkade jag inte. Han var inte direkt pigg men fick sprungit litegrann, och mamma fick löslongerat honom lite :p Han går frivilligt in på en volt runt en, och då kan man be honom sakta av och sätta igång precis som när man longerar vanligt -lite kul :p
Nu blir det lite vila för mig och så hoppas jag på att vara klart mycket bättre imorgon.Och idag är det 2 år sedan min gamla ponny togs bort.


Inte bättre alls

2012-01-04 @ 12:27:35 ? Permalink ? Allmänt

Fy, är inte fräsch alls. Sov kasst inatt med, sådär en halvtimme i taget och vid 06:30 förflyttade jag mig ut på soffan för att sambon skulle få sova nåt -och jag tycker ofta att det är lättare att sova på soffan när jag är sjuk. Hade feber så det blev en Ipren och sen sova en stund. Sitter nu här i soffan och mår blä. Men jag behöver iallafall inte släpa mig till stallet idag för jag fick ett sms av "hon i boxen bredvid" att allt var klart för Calle. Så snällt!
Nu har jag precis tryckt i mig en Ipren till och tänker slockna en stund.


suck

2012-01-03 @ 19:41:09 ? Permalink ? Allmänt
Varit en seg dag. Jag sov ju väldigt dåligt inatt och gav upp vid 07:30, var uppe en stund och sen åkte jag till stallet och gjorde klart allt för Calle. Var hemma igen vid 10 och då dök jag rätt i soffan och har legat där hela dagen. Pluggat litegrann, sovit och ska fortsätta läsa lite till.
Känner mig lite ridsugen nu eftersom jag hade planerat att rida idag men inte orkade, jag hoppas att jag känner mig piggare imorgon för då kanske jag kan jogga ett liiiitet pass iallafall O:) och jag måste klippa Calle snart igen, han är långhårig igen och blev så himla svettig igår. Någon dag ska jag även få till ett litet filmklipp, bara jag har någon som kan hålla i kameran. Men mamma kommer upp nån dag så kanske kan fjäska med henne ;)

Lyssnar på ösregnet på utsidan och saknar sommaren


change of plans

2012-01-03 @ 08:00:48 ? Permalink ? Allmänt
Jäkla skit alltså, har blivit sjuk. Skulle vilja säga förkyld men är inte snuvig, däremot öm i kroppen och har ondare i halsen än jag haft på länge -det gör liksom inte bara ont när jag sväljer utan hela tiden. Har sovit superdåligt inatt, sådär en timme i taget och vaknat hela tiden :(
Så nu gav jag upp och klev upp, tänker plugga litegrann och sedan åka till stallet och göra klart där men jag orkar nog inte rida idag som jag hade tänkt. Sen får vi se om det blir nån skola eller om jag bäddar ner mig i soffan med Familjerättsboken.

Blä!

dagens ridpass

2012-01-02 @ 19:04:55 ? Permalink ? Allmänt
Calle (och jag) har ju vilat sen 1/12, red ett pass på honom i onsdags innan jag åkte ner till Skåne och jag kom hem sent igår kväll, så ridpass 2 efter vilan blev idag. Han gick ute på vallen idag när jag kom och han är så söt, för trots att han har en jätteäng och det var fint väder (en stund -när det inte ösregnade eller haglade) så kom han i galopp när jag ropade.
Ridpasset idag då, jo det gick sådär. Jag fick inte fram honom ordentligt för skänkeln och då blev han tung och stark fram. Gjorde massor med övergångar och de hjälpte en del för en bit efter varje igångsättning så var han riktigt fin och sen tappade jag honom igen. Det är sån jätteskillnad på honom när han inte är helt med och när han släpper igenom. När han får med sig bakbenen och kommer ihop så försvinner ungefär hälften av tyngden jag får i handen när han blir sådär stark (och då menar jag inte att han "försvinner" undan för bettet, utan han är fortfarande kvar i stöd men det är ett lätt stöd).
Ska rida imorgon med för att följa upp dagens pass och förhoppningsvis få igenom honom snabbare och få ett jämnare pass och på onsdag ska han vila. Nästa gång det är fint väder så ska jag iallafall rida ut och jogga på vägarna.

image description

Gott Nytt År!

2012-01-01 @ 02:27:24 ? Permalink ? Allmänt

Gott Nytt År folket! Nu är man på hemväg efter en vända på en mycket trevlig fest ute i Viken. Lite trött nu och lagom att dricka så helt lagom att åka hem + att jag ska ju köra hem till Trollhättan imorgon (sen).


RSS 2.0