30 Maj

2012-05-30 @ 18:58:48 ? Permalink ? Allmänt
Idag tog jag sovmorgon och satte mig för att plugga lite när jag klivit upp. Blev halvfärdig med reflektionen jag ska skriva. Bestämde mig för att åka och träna, men då upptäcker jag att mitt gymkort är puts väck! FAN!
Det har trillat ur antingen i Göteborg eller på jobbet (som jag ringde, men de hade inte hittat nåt). Löste sig iallafall, åkte till Sportlife och fick ett nytt kort.
Sket i att träna och åkte till stallet istället, där blev det longering av Calle och idag övade vi på ökning + minskning av tempo och steglängd -funkade fint! Ska rida imorgon och då får vi besök av Linnea :)  (stod inackorderad i stallet tidigare).

Nu lagas det mat och bli kanske lite mer pluggande sen ikväll... Ha det!

29 Maj

2012-05-29 @ 23:35:20 ? Permalink ? Allmänt
Idag startade dagen med att jag var på intervju för ett timjobb. Intervjun gick fort, sådär 20 min och jag ska börja på intro nästa vecka. Man gör ca 3 intropass och sen får man ju se om man platsade och kan fortsätta. Passar jag där så kan jag ha fyllt min hittills lediga halva av sommaren då någon sommarvikarie hoppat av ;)

Efter intervjun åkte jag ut till stallet och red Calle som kändes sådär idag. Tog av skorna på honom igår och det var ovant för honom så han var lite trippig i början, red inne där det är mjukt så efter nåt varv i trav travade han på som vanligt. När Calle var klar var det Alex tur, vi skulle bara se idag så att han inte blivit skrämd efter olyckan på treårstestet. Hade hjälp av Kristina när jag satt upp och det var inga problem alls, tog det bara väldigt lugnt och efter att jag skrittat några varv blev det ett par varv i trav med innan vi slutade. Lite kul för han har ändrats i kroppen på de två veckor som gått sen treårstestet -ska bli kul att se hur både han och Calle ser ut efter betet.
När jag ridit båda hästarna tog jag itu med Calles box, den ska ju tömmas när han åker på bete och för att underlätta puttade jag undan allt löst spån idag och lyfte ut all bädd -var tungt och tog ungefär en timme, men skönt att ha det gjort. Blir så mycket lättare sen när resten ska ut.

Hemma har vi ätit goood mat idag, färskpotatis och grillad oxfilé med bearnaisesås ^____^ och nu ikväll har vi kollat på TBBT :)


Äntligen färdig!

2012-05-27 @ 23:19:06 ? Permalink ? Allmänt
Äntligen klar med tentan! Skickade nyss iväg den både till läraren och till den i klassen som ska reflektera på min tenta, nu är det bara att vänta in den jag ska läsa+reflektera över och sen är jag klaaaar (för den här terminen).

Igår hade jag besök av Melanie, vi började med att grilla här hemma på balkongen och sen var vi ute på cruisingen här i Trollhättan -eftersom jag är lite lätt klantig så skaffade jag mig skoskav på båda fötterna INNAN vi gav oss iväg så fick bli bekväma skor... Vi slapp ju som tur var gå så länge, blev istället upplockade av syrrans kompisar och åkte runt med dem ett tag och de körde även hem oss efteråt och vi avslutade kvällen med glass på balkongen runt halv 2 på natten ;)

Idag var det Mors Dag så vi gav oss ut på jakt efter nåt trevligt och efter ett stopp på Blomsterlandet blev det en vit orkidée till mor :p Sedan åkte jag ut med den till Skaftö och stannade där ett tag innan jag hastade vidare till stallet i värmen. Calle gick ute på vallen och hade nog ätit sig proppmätt för magen såg lite utspänd ut XD
Ridpasset idag blev ganska lätt -även om han svettades ordentligt. Han har varit lite småjobbig det sista och varit lite tjafsig och mest spänt emot när jag försökt jobba honom -så idag var fokus på att rida honom låg och rund (eftersom han ville spänna uppåt), och inte låta honom gasa iväg. Han tyckte nog att jag var lite dum i början men sen blev han jätteavspänd och bara joggade runt. I galoppen stod jag i lätt sits och gjorde på samma sätt, låg och rund med ryggen upp.
Nöjd med honom och jag ska köra sånt här arbete resten av veckan med innan han ska åka på bete. Tror att betet blir välbehövligt för honom för jag tror han är lite trött i kroppen -och säkert hjärnan med, han behöver tid att smälta allt han lärt sig.

Nu har jag som sagt skrivit färdigt tentan och ska hoppa i duschen och sen sova. Imorgon gör jag sista passet på praktiken och avslutar med ett monsterpass 10:00-22:30

God Natt!

Lördag

2012-05-26 @ 16:03:39 ? Permalink ? Allmänt
Lite svalare dag men ordentligt varmt ändå... Har varit i stallet mitt på dagen idag och red en stund inne för att jobba igenom Calle ordentligt. Han jobbade fint i skritten och lydde skänklarna riktigt bra + kändes mjuk. I traven vet jag inte vad som flög i honom, trots att det var dövarmt betedde han sig som om någon jagade oss med långpisken och hade full gas hela tiden, fick jag lugnat ner honom en stund så gick han och smygökade hela tiden. Gjorde ett par testfattningar från skritt till galopp och han gjorde det rätt duktigt, gick upp i formen och så men tog fattningen och det är jag nöjd med eftersom detta inte är nåt vi övat på. Annars gick även galoppen i räsertempo och han la sig på i handen och blev stark. Ska jobba honom imorgon med och försöka få lugnat ner honom och ett bättre tempo.

Nu har jag ätit, dammsugit och ska hoppa i duschen innan jag ska skriva lite mer på hemtentan innan det är dags att hämta upp Melanie vid tåget.


Bild från i mars

Tentaplugg

2012-05-25 @ 23:14:26 ? Permalink ? Allmänt
För tillfället är jag mitt uppe i tentaskrivandet så är lite off om man säger så. Dessutom är det galet varmt hela tiden (runt 25-30 grader) så man orkar inte göra nåt.
Idag blev jag hastigt och lustigt inringd på jobb mitt på dagen så planerna stuvades om lite. Kan ju lova att det bar emot att klä på sig uniformen i värmen >< Jobbade till 20 och dagen var rätt ansträngande trots att den var kort eftersom vi var 4st "icke-ordinarie" på avdelningen varav 2st var jättenya. Men det gick bra :p

Imorgon blir dagen fulltecknad med tentaskrivande, stallet och på kvällen besök med planerad grillning.
Jag idag


Dagen idag

2012-05-22 @ 23:16:47 ? Permalink ? Allmänt

Idag skulle jag till sjukhuset, hade ju äntligen fått en tid -tog ju bara 7 mån >_< började dagen med att åka till stallet tidigt och göra "markservicen" klar så jag bara hade ridningen kvar efter sjukhuset. Väl i Göteborg så gick det ovanligt fort, var klar redan efter 1,5h och det måste vara rekord för mig! Annars brukar jag hamna mitt i luncher mm.
Resultatet var iallafall ok; ingen större förändring mot tidigare och order på att akta nacken.

Efter sjukhuset sprang jag på en gammal vän på spårvagnen och sånt är ju alltid kul, sen åt jag sushi till lunch (<3) och åkte sedan uppåt. Åkte ut en snabbis till ön för att fixa lite grejer där och sen åkte jag mot stallet med stopp för att handla hästmat och en saltsten. Ridningen idag handlade mest om att lossa honom efter ungefär en veckas vila och lite jobb med sidförande och acceptansen av skänkeln. Helt ok jobb och svettiga blev vi, så fick allt svampa av honom.

Ikväll har vi grillat här hemma på balkongen och det kommer det bli fler gånger :)

 


Svar på kommentar

2012-05-21 @ 13:21:07 ? Permalink ? Allmänt

Fick en kommentar som jag tänkte svara på men den som skrev hade ingen egen blogg och hade inte lämnat sin mail så skriver här. Så svar till "Ida" ang kommentaren:

Håller du inte lite väl mkt i kandarstången?!

-Nej, däremot var kedjan för löst spänd och därför faller stången igenom i en alldeles för stor vinkel. Inte min häst så red på den utrustning och "inställning" som ägarna haft. Detta ändrade vi om dagen efter eftersom jag såg hur det var inpassat.


Sol ^^

2012-05-21 @ 12:04:47 ? Permalink ? Allmänt
Idag är det superhärligt väder, solen skiner och det är varmt.
Igår kväll efter att jag kommit hem från min lilla roadtrip så jobbade jag lite med min tenta och är ungefär halvfärdig, blir lite dåligt med tid de närmaste dagarna men jag tror att jag kan bli klar i helgen.

Är rätt nöjd idag för jag har en intervju för timjobb inbokad nästa tisdag, har ju redan ett jobb men om jag får ett till så kan jag nog vara mer säker att mina "lediga" ( =jobbmöjliga) dagar faktiskt fylls. Hoppas jag får det!

Nu blir det en sväng till stallet innan praktiken och jag är hemma vid 23 ikväll

och bilder från idag

2012-05-20 @ 20:52:01 ? Permalink ? Allmänt
och ännu ett gäng bilder, men denna gång på Hottie och hennes lilla föl
-stoföl e: Florencio ue: Don Romantic
här 8 dagar gammal, ej döpt ännu
Bilder från när jag red Donna/Ika i torsdags

2012-05-20 @ 20:42:36 ? Permalink ? Allmänt
Här kommer ett gäng bilder från i Torsdags när jag red min gamla häst Dynamik (e: Don Shufro). 4 år sen sist :p

Jättetrevlig dag :)

2012-05-18 @ 00:31:03 ? Permalink ? Allmänt

Idag började dagen tidigt och jag var i stallet vid 8 för pyssel med Calle. Tog sedan en sväng in om Maxi och handlade lite färdkost innan jag satte fart norrut vid 09:30. Då jag var lite snabbare än tänkt så tog jag en detour till Segersta Equestrian och hälsade på Karin (min tränare) och hennes hästar där. Kollade när hon red den ena och -oj vad fin han blivit nu ^_^ mycket mer koll på de vansinnigt långa benen men fortfarande ett par rävar bakom öronen ;) sedan fikade vi lite innan jag åkte vidare -och nu var jag ordentligt sen istället. Väl framme i Torsåker (ett par mil från Gävle) så drog vi rätt snart iväg, först till lördagens tävlingsplats och byggde dressyrstaket och så blev det bestämt att jag ska skriva för domaren iallafall första klassen, sedan åkte vi bort till stallet och jag fick äntligen träffa Donna (numera Ika) som jag inte sett på 4 år! Fina tanten som nu är 12 år... Jag red henne ett litet pass och ja, man kan väl säga att hon var sig lik ;) hon är en riktigt rolig häst som är så otroligt arbetsvillig, men hon är som en trimmad formel 1, det går för full gas hela tiden.
Anna som har henne tog lite bilder så det bjuder jag på när jag kommer hem på söndag, nu blir det bara en mobilbild tagen i hagen.

Visst har hon härlig färg?!


Imorgon bär det iväg =)

2012-05-16 @ 23:23:31 ? Permalink ? Allmänt
Idag har jag varit i skolan 9-15 och haft tredje seminariet på praktikkursen. Även sista tillfället vi skulle in till skolan för denna terminen så nu kommer jag inte vara i skolan förrän i slutet av augusti. Skönt att kunna checka av seminarieuppgiften från to do-listan, nu är det bara tentan (som jag håller på med), ett par praktikplats, bedömningen av praktiken och skaffa ny praktikplats kvar.
I stallet så blev det ett rätt lätt pass i ridhuset och på schemat idag stod det: Flytta för skänkeln.
Övade på att flytta undan för skänkeln både på raka spår och att gå undan för både ytter och inner på volten, mest ytter för det är den han låtsas att han inte känner ;) Nån gång blev han riktigt sur och kickade ordentligt men sen funkade det rätt bra faktiskt. Tror att han kommer protestera lite tills poletten trillar ner. Bara att öva på.

Nu är det sleepytime här för imorgon drar jag upp till Torsåker. Ska hälsa på min gamla häst Donna (numera Ika) och följa med på tävling i helgen så det blir nog kul :)


Träning + idag

2012-05-14 @ 22:24:59 ? Permalink ? Allmänt
Igår var det träning för Karin igen. Calle var pigg och körde denna gång på lite ponnyfasoner. Han kunde absolut inte gå ordentligt på en volt utan när man på öppna delen närmade sig väggen så försöker han sticka iväg åt andra hållet (detta är inte med på filmen, men det var ett genomgående tema idag). Utöver det gjorde han sig lite hård i munnen idag med eftersom han låg på så, men jag är nöjd med honom ändå -han bjöd jättefint och det är det vi jobbat mest med. Framöver så ska vi jobba mycket med hjärngympa för som Karin sa; "han är en sån häst som om han tycker att programmet är lite trist så kommer han att hitta på ett eget".  Han behöver utmanas lite och ska lära sig lite nya grejer.

Idag har jag varit på praktiken på förmiddagen, sen hade jag kvällsfodring och åkte därför ut lite senare till stallet. Idag fick Calle springa lös och efter att han galopperat av sig så ställde jag ut ett litet hinder och så hoppade han lite själv ;) Nu är det lite pluggande och sen sova för det är praktik 10-22:30 imorgon.

Här kommer film från träningen igår.


dramatisk dag

2012-05-12 @ 22:25:54 ? Permalink ? Allmänt
Idag var det dags för Alex treårstest och jag var med som en av visarna på löshoppningen. Han var duktig och höll sig helt ok lugn därinne och hoppade fint. Det enda störiga var en gubbe som plötsligt -efter att de ropat "Varsågod!" till att släppa hästen- klev ut mitt i gången framför Alex >< som tur var hade jag inte släppt honom, men man undrar ju hur folk tänker? Ska man absolut gå ut ifrån banan under pågående visning kanske man kan välja att gå ut BAKOM hästen när den precis passerat istället för mitt framför i ansatsen mot hindret... Idiot!
När vi kom ut sen för att sadla på inför ridprovet så öppnade sig himlen och det blev ösregn/hagelstorm en stund men sen gav det med sig och vi gick bort till utebanan. Och här blev det lite väl spännande...
Vid uppsittningen klev Alex åt sidan och fastnade i en plaststol och fick panik. Han kickade och kastade sig som vansinnig (inte så konstigt) och Ylva ramlade av och blev liggande. Jag fångade in Alex som hade klarat sig rätt bra, han hade nåt litet sår och sträckte sig nog för han gick rätt stappligt -men det kunde gått så mycket värre, en trasig plaststol blir ju vansinnigt vass och han kunde skurit sönder sig totalt.
För Ylva gick det sämre -det blev ambulansfärd och hon är kvar på sjukhuset.
Jag och en annan tjej körde hem Alex under tiden och fixade allt med honom i stallet. Trist avslut verkligen :(

Efter detta så red jag Calle som var tjafsig i början men han blev fin sen, jobbade bara igenom honom ganska lätt för imorgon är det träning för Karin :)
Annars så har jag dragit igång med min hemtenta och det går ju lite segt för jag ska bygga den på en händelse från praktiken och jag kommer inte på någon specifik händelse -har iallafall gjort försättsblad och referenslista :p

annars är läget oförändrat.

ren tur

2012-05-11 @ 06:35:55 ? Permalink ? Allmänt
Ska strax åka till jobbet men det är bara ren tur. Hade för ett par dagar sedan lagt upp tillgänglighet idag och har väntat på att se om jag blev bokad -brukar bli det dagen innan, man får ett mail och ett sms. Var på praktiken ända till 23 och hörde ingenting. När jag kom hem tänkte jag strunta i att kolla mailen och bara gå och lägga mig men så kollade jag ändå -och minsann, bokad på jobb 07:45! Men boknings-smset hade inte kommit ut.
Sån jäkla tur!

Så nu ska jag skynda iväg till jobbet och jobbar till 16:30.

Ingen rubrik

2012-05-10 @ 13:59:06 ? Permalink ? Allmänt

Skitväder idag med, ösregn... Är precis klar i stallet och ska åka till praktiken nu och är hemma 23 ikväll. Hästarna var inne när jag kom och stod och åt sin lunch, Calle hade "torkat" sig i spånet så han var jättesnygg >_< igår var den lilla gallan på knät tillbaka och den var där nu med. Red ett lätt pass igår där han bara skulle gå fram ordentligt och det gick ok.

Som sagt, iväg till praktiken.


helt slut

2012-05-09 @ 23:07:58 ? Permalink ? Allmänt


Nu är det dags att lägga undan kurslitteraturen och avsluta den här pissdagen.
Fyfan säger jag bara.

dags att sova

2012-05-07 @ 23:12:00 ? Permalink ? Allmänt
Snart dags att sova, ska ju upp tiiidigt imorgon och vara i stallet 8 eftersom Calle ska vaccineras. Lika bra att köra på då och fixa allt så kan jag åka hem och sova en stund till innan praktiken ;)
Ridningen idag gick ok, han började rätt bra men så kom Calles stora skräck in i ridhuset -en vit ponny... Fick lite balanstrav med giraffhals en stund och sen gick han och sneglade på ponnyn större delen av passet. Var den nära så var det äckligt, och var den längre bort kollade han efter den i spegeln och blev rädd för spegeln istället. Mupphäst!
Han kunde koncentrera sig mellan varven iallafall och var rätt bra ändå, tog lite galoppfattningar och jobbade lite med att flytta för skänkeln och satt ner i traven. Efteråt skrittade vi av ute.
Imorgon blir det vila för honom och onsdag joggar vi nog bara lite lätt.


mycket att göra

2012-05-07 @ 12:19:30 ? Permalink ? Allmänt
Såhär ser det ut för mig den kommande tiden. Utöver det som är nedskrivet här är det stallet varje dag, en seminarieuppgift, sammanfatta kapitel i kurslitteraturen, en hemtenta och läsa+kommentera någon annans hemtenta. Wohooo! -or not

vecka 19

mån: ta emot kyl/frys, kvällsfodra
tis: Calle vaccineras kl 8, praktik 14:30-22:30
ons: praktik 8:30-15:00
tor: praktik 14:30-22:30
fre: ledig -eventuellt jobba
lör: Alex treårstest
sön: Karin-träning med Calle kl 12:30

vecka 20

mån: praktik 8:00-16:00, kvällsfodra
tis: praktik 10:00-22.30
ons: skola 09:15-16:00
tor: roadtrip
fre: roadtrip
lör: roadtrip
sön: roadtrip

vecka 21

mån: praktik 14:30-22:30
tis: sjukhuset för ryggen 10:45
ons: praktik 8:30-22:30
tor: ev jobb
fre: ev jobb
lör: ledig
sön: ledig

vecka 22

mån: praktik 10:00-22:30
tis: ev jobb
ons: praktik 8:30-15:00
tor: praktik 14:30-22:30
fre: -
lör: -
sön: -


Baksätes-uppdatering

2012-05-05 @ 13:03:50 ? Permalink ? Allmänt

Ja här uppdateras från bussens baksäte, är ute och handlat på praktiken. Dagen verkar bli lugn men lång då det för tillfället endast är en elev på plats.
Var i stallet imorse och gjorde klart för Calle, var nere i hagen och kikade på hans vänster framknä där han hade en liten galla i förrgår men den var som tur var borta idag. Imorgon kan det bli löshoppning eller ridning, har inte bestämt än. Ska hjälpa till att löshoppa Alex och då kanske jag passar på med Calle med -får se.

Just nu vill jag bara att dagen ska gå, var här till 23:30 igår och samma idag med, och jag är fortfarande så otaggad man kan bli


God morgon

2012-05-04 @ 08:43:34 ? Permalink ? Allmänt
Stoppar bara in lite snabbt för nu ska jag släpa min zombielika uppenbarelse till praktiken och där blir jag kvar till 23:30 ikväll. Ylva passar Calle så idag har jag inte behövt skynda mig dit innan praktiken.
Även imorgon är det praktik till 23:30 så är borta mer än jag är hemma.

Soligt och fint...

2012-05-03 @ 17:41:14 ? Permalink ? Allmänt

....idag med. Calle har gått på gräs idag och det var han nog nöjd över. Jag bestämde mig för att ta på mig "finstövlarna" idag och jobba på att rida in dem lite till. Inte bekvämt alls, men det måste ju göras.
Calle jobbade fint och vi la lite energi på att flytta för skänklarna och jobba framåt på långsidorna. Just nu sitter jag i ridhuset och ska hjälpa Ylva med Alex som är skitpigg :p

 


onsdag kväll

2012-05-02 @ 20:59:56 ? Permalink ? Allmänt
Igår var en riktigt aktiv dag. Satte nog personligt hurtighetsrekord igår genom att vara på gymmet 06:30 och åkte direkt till stallet efteråt och ja -var klar i stallet kl 08:20 (då red jag iofs inte, men ändå). Sedan åkte jag hem och la mig en stund till och när jag vaknade var det dags för praktik.
Kom hem klockan 23 och la mig rätt snart, sen var jag lite ur fas så vaknade 01:30 och hann gå upp och börja göra mig klar för att åka till praktiken igen -men kom ju strax på att det inte var dags riktigt än.
Haft praktik hela dagen idag med möten i vanlig ordning och sedan åkte jag till stallet. Varmt idag så Calle har gått utan täcke och han var minst sagt smutsig när jag hämtade in honom, testade en liten gummiskrapa på honom som jag köpte häromdagen (den är egentligen till hund) och den gillade han! Den rev ordentligt och tog massor med lös päls.
Vi passade på att ta en liten uteritt idag och han var jäkligt pigg i början, studsade nästan fram trots att det var så varmt. På hemvägen tog vi en liten paus, hade hackamoret på så han kunde passa på att äta lite gräs.
Nu ikväll har jag och Calle (andra Calle) varit ute och åkt inlines och nu blir det nog att kolla på någon film. Jag är inte så sugen på att göra nåt annat, känner mig rätt down överlag.

Morrn!

2012-05-01 @ 06:04:47 ? Permalink ? Allmänt

God morgon, då var det dags att åka till gymmet ja...

 


RSS 2.0