Måndag

2012-10-29 @ 22:38:23 ? Permalink ?

Måndag och pissväder igen... Har stormat och ösregnat heeeela dagen. Idag stod det tandläkarbesök på schemat för Callebus, och vi åkte mot Skara vid 12:30 ungefär, innan dess hade jag pillat med hagens provisoriska staket (med "hjälp" av Calle som fastnade i en grej och fick ett sår i karleden ><) och mockat mm. Hos tandläkaren blev det slipning av två hakar, en på varje sida, och nu hoppas vi att han är som ny ;)
Nu är det sovdags då jag ska upp tidigt imorgon för praktik, ska dessutom till ett ställe jag inte har en aning om vart det ligger så blir intressant.

En liten bild på Calle från när vi går runt utanför kliniken i väntan på att det lugnande ska gå ur (därav den trötta hästen).


Dagens start

2012-10-28 @ 20:02:00 ? Permalink ? Allmänt
Då ska jag dela med mig av dagens start
Till att börja med var det -7 ute, men fiiint väder. Fortsatte strålande med att inse på tävlingsplatsen att jag inte har någon sadelgjord den har jag glömt i stallet efter smörjningen igår >< Fick rusat upp till sekreteriatet och frågat om någon som stod uppstallad på stället hade en att låna ut och fick rätt snabbt tag på en så det löste sig fort. Under tiden ledde mamma runt Calle och skrittade fram honom.

Han var såhär i humöret (inte så avspänd som ni kan se):
 
 
 
 
Kom in på framridningen och började rida fram, inte jättemånga där som tur var men ändå lite att spana på då de släppte ut hästar i en hage intill framridningen. Efter ett tag slappnade han av rätt bra och var helt ok att rida. Sen så var det vår tur, han smög in i ridhuset men väl inne var det inte så läskigt trots domarbord och dressyrstaket. Kändes fortfarande ok, men efter uppridning+hälsning så tvärdog han och blev så seeeeeeg. Han blir sån när han är spänd, han blir inte springig och het utan han dör helt och glömmer liksom bort mig på ryggen. Jag drev så jag mådde illa
Genomförde hela programmet med en ordentlig miss då han inte ville fatta vänster galopp först men tog den sen. Annars så genomfördes programmet iallafall...
Resultatet då? Katastrofala 46,55% Lägsta procenten jag nånsin fått, fick inte ens så dåligt på min räserhäst jag hade förut, eller den gången jag tävlade en ridskoleponny som gnäggade 40ggr under programmet (ridläraren räknade). Oförtjänt låga procent för SÅ dåligt var det inte, även om ritten inte var bra -inte det jag säger..
Jaja, klart det inte är roligt med såna procent men jag är nöjd över hur han uppförde sig, inget fjantande eller så. Och det stod iallafall i protokollet att det var ett "utvecklingsbart ekipage". Vi kör på till våren igen. Det är övningen som behövs så att han inte spänner till sådär.
 
Efter tävlingen fick han gå ut och mysa i hagen med lunchhö och jag tog in Ludde som jag passade idag. Blev en skön uteritt i solen på honom och det gick bra, han var så snäll så.
 
Imorgon blir det en utflykt till för då ska vi till Skara för lite tandfixning på Calle, allmän koll och så ska vargtand nr 2 plockas bort.
 
 
Tillägg: om man tittar i resultatlistan från idag är det 5 av 19st som kommer över 60%, 9 av 19 som är under 55% och 4st under 50% (ett par stycken på 50-51% med), så som sagt -SÅ dåligt kanske det inte gick egentligen.

Flätad och klar

2012-10-27 @ 21:11:31 ? Permalink ? Allmänt
Calle redo för morgondagen
 
 
När jag släppte in honom i boxen tog det väl sådär 3 sek innan han dök
 
 
Tur att han är söt
 

liten paus

2012-10-26 @ 21:37:45 ? Permalink ? Allmänt
Haft en liten paus härifrån ett par dagar och det som hänt då är väl att jag haft praktik och ridit -allt som vanligt alltså.
I förrgår red jag ett rätt hårt dressyrpass och körde igenom de bitar vi har svårt för i programmet som vi ska rida på söndag. Är ju en LB så inga svårigheter egentligen men det är ändå galoppfattningarna och volterna i galopp som är lite krångliga med vingelpellen :p
Igår fick han jobba ett pass på lina. Släppte honom först så att han fick sprungit av sig och det behövdes. Han var som en gummiboll XD rejsade, bockade och pep mellan bocksprången ;)
 
Dagens pass blev ett lätt pass i ridhuset. Han var riktigt duktig så jag behövde inte rida så länge. Körde igenom programmet och testade galopperna -och han fattade rätt galopp alla gånger (kors i taket!). Kändes hursomhelst jättefin så det var roligt :)
Idag har jag även varit på en "arbets/studiedag" om våld i nära relationer. Var en gemensam studiedag för nätverken i tre kommuner som arbetar med sånt här, skulle gått med en av kuratorerna från praktiken men hon ringde imorse och sa att hon var sjuk så jag gick själv. Var riktigt intressant så det var klart värt det.
 
Helgen blir ganska flängig och aktiv tror jag. Imorgon ska jag börja med att åka till stallet på morgonen och rida + förbereda mina grejer inför söndag. Sedan hem och göra mig iordning för att åka ut till mina föräldrar då pappa fyllt år. Därefter tillbaka till stallet för flätning av Calle.
Söndag blir tidig med tävlingsstart lite efter nio, men skönt ändå så går inte hela dagen. Efter tävlingen ska jag tillbaka till stallet och lämna Calle, packa ur alla grejer, mocka osv. + att jag passar en kompis häst så han ska det fixas "markservice" för och han ska även ridas.
 
Hej och hå!
 
 

23 oktober

2012-10-23 @ 18:47:20 ? Permalink ? Allmänt
Idag när jag skulle ta in Calle för att rida vid kl 15 ungefär blev jag lite förvånad då han och hans hagkompis stod och mumsade hö. Detta var lite konstigt då de lunchfodras 11:30-12:00. De får hö i varsin tunna i hagen och idag hade de visst "sparat" (missat den såklart, även om det är lite konstigt det med) en tunna och tog den sen framåt eftermiddagen...

Vid ridningen drabbades Calle av en släng adhd eller liknande -och med betoning på hyperaktiviteten. Vet inte vad som flög i honom, han var som ett jäkla godståg i ridhuset och sprang så att en travkusk hade blivit tårögd av lycka.... Jag hade ingen lust att sitta och hålla i honom så han fick helt enkelt springa i sitt övertempo och bränna energi och så körde vi lite 15-metersvolter och serpentiner i detta tempo tills han lugnade sig något, även om han hela passet var ganska hetsig (vilket inte hör till vanligheterna även om det händer).
Inget fantastiskt pass med andra ord då allt färgades av hans överenergi, det som var bra var att han kunde göra lite mindre volter även i galoppen och gjorde ganska fina halter.


 
 
 

Träning

2012-10-22 @ 12:35:00 ? Permalink ?
Igår var det träning för Karin. Jag började dagen dåligt med en halvdan släng av magsjuka eller nåt, inte jättelyckat men det släppte lite under dagen. På träningen var det en ordentlig förbättring sen förra gången trots att det även denna gång var lite "stökigt" under vår lektion med ett par andra hästar i ridhuset, tex en ponny med en liten tjej som absolut inte hade någon aning om ridhusregler -vet inte hur många gånger jag fick tvärstanna eller vända för att hon plötsligt var mitt på spåret när jag kom ridande + en spännande gång när hon varit utanför sargen för att hämta nåt (mamman höll ponnyn) och hon sedan inte säger till utan öppnar sargdörren (som öppnas inåt) precis när jag passerar den. Jaja, miljöträning....
Vi jobbade med liknande saker som sist, att han ska runda sig och släppa igenom i hela kroppen -inte bara benen som ska röra sig utan alltihop!
 
 
Blev rätt fin i pälsen efter klippningen ;)

Lördag 20/10

2012-10-20 @ 16:46:21 ? Permalink ? Allmänt
Blev ett par timmar i stallet idag då jag var där runt 10:30 för att hinna mocka m.m innan vi skulle bygga fram kl 11 för dagens löshoppning. Var bara jag och Sanna på plats först så vi tog in våra hästar och gav dem lunchhö medan vi började bygga fram och då kom även Paulina och Cissi.
Först ut blev Calle som hoppade duktigt, han höll sig lite bättre i skinnet denna gång än han gjort innan även om han taggade till ordentligt i slutet. När han var klar körde vi på med de andra tre grabbarna som också hoppade bra.

Efter att hoppningen var klar och allt var bortplockat fattade jag tag i klippmaskinen och så rök pälsen på Calle ;) Han var jätteduktig även denna gång och reagerade knappt på maskinen, och reagerade han så var det när jag träffade nåt ställe där det kliade skönt.
 
Bilder från en tidigare löshoppning
 

Fina grejer!

2012-10-19 @ 22:39:04 ? Permalink ? Allmänt
 Denna polotröjan är ju jättemysig
 
Men jag höll på att sätta i halsen när winter-update kom.. massa rosa! <3
 

 
Dessa dog jag lite för

Saker kvar denna månad

2012-10-19 @ 19:42:00 ? Permalink ? Allmänt
 
20/10: Löshoppning
21/10: Träning för Karin
28/10: Tävling Uddevalla
29/10: Till Skara för tandkoll + dra vargtand nr 2

!

2012-10-19 @ 19:39:00 ? Permalink ? Allmänt
 
Har fått ett infall och anmält mig till en tävling nästa helg. LB:1 blir det.

och idag...

2012-10-19 @ 19:00:00 ? Permalink ? Allmänt
Var hemma sent inatt så blev en rejäl sovmorgon.
Har inte gjort så mycket mer än att vara i stallet och rida, och ridpasset blev tufft idag för jag bestämde mig för att nu skulle det allt gås igenom en del saker och att inget fjanteri accepterades. Började med en okoncentrerad häst som mest spanade efter saker på utsidan och lekte giraff. När han började lyssna blev det andra saker som strulade -då ville han inte lyda på volterna utan körde sitt partytrick med att försöka dra åt andra hållet när man kom till väggen. Kul. eller inte....
Fick ilskna till och vips kunde han göra små och stora volter i trav...
Därefter tog vi tag i galoppen och då kunde han plötsligt inte fatta vänster galopp, men efter hur många upprepningar som helst så fattade han vänster galopp och utan att sätta iväg i full fart efteråt. Lyckades tom få till lite mindre volter i galopp -men det är inte lätt alltså, puuuuh!
 
Lillemannen var ordentligt svettig efter passet så i dagarna åker nog klippmaskinen fram faktiskt.

Gårdagen -konsert och grejer!

2012-10-19 @ 18:32:26 ? Permalink ? Allmänt
Igår började min dag med att det var seminarie i skolan. Gick bra och vi fick rätat ut några av de många frågetecken som finns/funnits runt både litteraturen och rapporten vi skriver.
När det var slut mötte jag upp min ständiga "bok-kund" och sålde lagboken till henne och rullade sedan vidare mot stallet. Vilodag för Calle igår då jag hade lite bråttom. Det vankades nämligen konsert på kvällen och vi skulle ut och äta innan. Och ja, det var Danko Jones vi skulle se :D
Åt på Moon Thai Kitchen, och jag åt Moon Gai Satay (kryddmarinerad kycklingfilé på ett spett av citrongräs med egen jordnötssås, grillad banan och thaiinlagd gurka) -asgott!
Restaurangen ligger nära Pustervik där konserten skulle vara så vi hade gott om tid. När det var insläpp sen så fick vi jättebra platser längst fram och rätt centrerat dessutom, och dessa platser höll vi sen igenom de två förbanden plus bandets soundcheck. Sedan lagom till att soundchecken började bli klar så går brandlarmet! Alltså fyfan vad sur jag blev när alla var tvungna att gå ut, och lagom till att vi var ute så fick alla gå in igen = vi förlorade ju givetvis våra bra platser. Som tur var lyckades vi få plats längst fram igen men denna gång ute på kanten, så det fick ju vara ok. Sen kom iallafall konserten igång och den var asbra! Lika bra som sist jag såg dem :p
 
Här är recensionen från GP (http://www.gp.se/kulturnoje/musik/1.1101319-danko-jones-pustervik)
 

Danko Jones brukar vara lagom både på skiva och på scen. Lagom kaxigt och lagom imponerande rent musikaliskt. I kväll lyser det dock lite extra starkt om den kanadensiska trion som gjort struttig rock ’n’ roll till sitt signum. Frontmannen som givit sitt namn åt bandet är i vanliga fall en stabil entertainer men just i dag förefaller han vara på sitt allra charmigaste humör.
Det insmickrande mellansnacket känns genuint och stundvis är det dessutom rasande roligt. Det faktum att brandlarmet gått strax innan huvudbandets entré och publiken vallats ut ur lokalen och in igen förvandlas i Dankos mun till en typisk vits, tvärsäkert balanserande mellan narcissism och självdistans. Och det goda humöret smittar av sig. Föreställningen har inte hunnit längre än till tredjenumret She makes me forget my name, egentligen en ordinär Danko-bit, innan samtliga åhörare har händerna i vädret och klappar takten av all hjärtans lust. Därefter kan formkurvan bara gå åt ett håll. Uppåt.
Trummisen Atom Willard förtjänar ett särskilt omnämnande, för utan hans kraftfulla insats hade Danko Jones inte varit hälften så kul. Ett rock ’n’ roll-band är bara så bra som sin trummis och i kväll glöder Willards trumstockar. Brakhits som Do you kiss on the first date och Lovercall för publiken från uppsluppenhet till den ultimata kokpunkten.
Det är svårt att säga varför bandet toppar sin standardnivå just nu. Senaste fullängdaren Rock and roll is black and blue skiljer sig inte nämnvärt från det man vant sig att vänta från Danko Jones och indikerar inte heller någon episk nytändning. De enstaka nya låtar som petats in utmärker sig bara genom att publiken inte lika tvärsäkert kan skandera med i refrängerna. Ändå har jag aldrig tidigare hört trion så sprudlande energisk, aldrig sett dem ha så roligt på scen.


"snygg men inte särskilt smart"

2012-10-17 @ 20:55:45 ? Permalink ? Allmänt
Det är min Kingston det... Han skulle hoppa upp i knät och kunde inte riktigt bestämma sig för om han skulle hoppa över armstödet på stolen eller igenom "hålet" som blir mellan sitsen och armstödet. Sååå, han hoppar med frambenen genom hålet och huvudet över armstödet som givetvis inte upplöses i atomer utan han ramlar ner... Sånt här gör han rätt ofta. Inte skarpaste kniven i lådan ;)
 

Vet inte vad jag ska tycka om dagen

2012-10-17 @ 19:12:03 ? Permalink ? Allmänt
Haft praktik mellan 08:30 och 15:15 ungefär. Fått lite mer nyttig info till rapporten men inte gjort så jättemycket egentligen. Var snabb ut till stallet så jag hann både mocka och slänga ner lite hö innan det var dags att ta in. Hade sett genom dörren att Calle stått och spanat vid grinden och sen när jag kom bort till hagen kom han i full galopp -fick spola honom ordentligt för leran skvätte ju överallt när han rejsade så :p
Ridpasset då: Han började fruktansvärt okoncentrerad och gick mest och lyssnade på grejer utanför. Fick hitta på massa grejer för att få nån kontakt med honom och sen blev han riktigt fin -mycket beröm. Gjorde fina igångsättningar från halt och en del ganska små travvolter tex. Efter en stund kom en som skulle rida inne med och då tappade han koncentrationen och tittade på det istället. Sen lagom till att  jag fått ordning på honom igen så kom ännu en som skulle in = noll koncentration igen, och hon skulle longera sin innan hon satt upp (treåring) så då krympte utrymmet också så då blev det inte så lätt att jobba. Övade en del nedsittning och först var han spänd och fjantade lite, efter lite pushning och en sur bakutspark så släppte det och han blev bättre.
 
Så ett av-och-på pass kan man säga att det var. Både bra och dåligt. En bra grej till var att han var inte lika hård i högersidan, men iofs något tjafsig istället. Men han bet sig inte fast som häromdagen iallafall.
 
Ja, nu blir det att äta något och sen -som vanligt nuförtiden- jobba vidare med skolarbetet.

Idag

2012-10-16 @ 23:20:15 ? Permalink ?

....har det varit praktik först. Slutade ganska tidigt där och stack till stallet direkt. Longering på schemat idag och premiäranvändning av chambon. Tyckte att snörena var lite korta men har nu i efterhand längt ut läderremmen som fästes i gjorden och då kanske det blir bättre -men han jobbade bra med den tyckte jag. Efter stallet åkte jag och kollade på hoppträning nån timme med Anna och därefter en McFlurry på McDonalds, mathandling och sen hem och laga mat + skriva färdigt seminarieuppgiften... Skönt, då kan jag ägna mig åt ren läsning imorgon.

Planen för imorgon är praktik, sen stallet med ett dressyrpass och därefter plugga järnet.


Pust

2012-10-15 @ 20:42:00 ? Permalink ? Allmänt
Haft praktik idag, började vid 8:30 och slutade 15:30. Under dagen kom torsdagens seminarieuppgift ut och det var ingen rolig läsning. 6 deluppgifter! Schysst, lägg ut såna saker 3 dagar innan seminariet när man har praktik och dessutom den himla rapporten på 10-15 sidor att skriva... Tycker att det är rätt mycket att examinera en 7,5p kurs med en rapport på 10-15 sidor, detta seminariet med 6 uppgifter och sedan ett seminarie till. helknäppt.
 
Skyndade mig efter praktiken så jag hann mocka innan insläppet i stallet. skönt. Ridningen blev lite svår att få till riktigt så organiserad och genomtänkt som jag planerat då två stycken skulle hoppa i ridhuset samtidigt som jag red, så det var lite hinder här och där och "hoppuppvärming", spännande för Calle att titta på. Han var ganska duktig, bet sig fast i höger sida så det fick jag jobba med, men duktig på att flytta sig för skänklarna ^^
Som avslut så passade jag själv på att skutta över ett hinder. Gjorde två försök; första gången galopperade han mot hindret men kastade sig åt sidan precis framme vid hindret. Nästa gång hoppade han men kan lova att vi inte förtjänade några stilpoäng XD Aja, över kom vi och hindret stog kvar :p
Lite roligt var att jag idag fick beröm för min sits. När jag kom in i ridhuset var det en tjej som gick och mockade där, och när hon såg oss frågade hon om det var jag som red dressyr? Och att hon isåfall hade sett oss på utebanan för ett tag sen och att jag hade en väldigt bra sits och att Calle sett så avspänd och taktmässig ut. Snällt av henne, och kul att höra för jag jobbar med sitsen.
 
Nu har jag ätit pannkakor och ska ta tag i plugget, sen ladda om för morgondagens praktik....
 
 

funderar...

2012-10-14 @ 21:48:25 ? Permalink ? Allmänt
Blev lite smått tävlingssugen och tog en kik på Tdb. Hittade dessa...
 
Uddevalla ligger ju nära och bra. Tänker mig LB:1 isåfall (fanns på båda ställena). Får fundera på saken och rida igenom programmet någon dag här (tror det skulle vara träningar i stallet imorgon vid den tiden jag hunnit dit och då går det inte att rida några program), får helt enkelt se om jag kan få honom att prestera en 15m volt i galopp för det är ju det som är svårast ;)

Torsdag

2012-10-11 @ 21:46:00 ? Permalink ?

Praktik imorse med, var inte så mycket att göra men jag var med på ett möte med chefen för det nya kommunalförbundet. Mycket prat om organisationen och det var ju bra eftersom det är det fokuset jag ska ha under VFUn. Blev även inbokad på att vara med en annan kurator än min handledare ett par gånger, ska tex med på en föreläsning om våld i nära relationer om nån vecka.

Åkte ut till stallet efter praktiken och idag blev det ett skönt joggingpass ute i paddocken. Har ju haft två tuffa pass innan så detta behövdes. Han ska stå imorgon och jag åker ner till Göteborg vid lunch för att kika på lite saker och så blir det Ikea på hemvägen.


Mys

2012-10-10 @ 22:21:45 ? Permalink ?


Första praktikdagen avklarad

2012-10-10 @ 22:07:00 ? Permalink ? Allmänt
Gjort min första praktikdag på denna perioden idag. Var med på lite samtal och sånt, mycket intressant. Om jag inte minns alldels fel är det nån klasskonferens imorgon som jag ska vara med på.
Annars har det varit svinkallt idag med massa sooool :) I stallet blev det ett bättre pass än igår, jag var rätt tuff mot honom och ville ha koll på honom från början. Skrittjobbade ganska mycket först och övade på att flytta för skänkeln -och såhär bra som han flyttade sig idag har han inte gjort innan! Jättebra! I traven var det lite svårare men mycket bättre där med. Tror gårdagen hade lite effekt :p
Blev lite galopp med och den gick ok, får jobba mer med den imorgon. Typiskt nog när jag skulle öva fattning på rakt spår så hoppade en kattjäkel upp på sargen mitt framför näsan på Calle -och vi båda höll på att få en hjärtinfarkt.... Han var spänd en bra stund efter det men slappnade av efter hand igen.
Ett ordentligt pass som jag är nöjd med.
 
Nu är det sängdags och en ny dag imorgon.

seg tisdagkväll

2012-10-09 @ 21:03:00 ? Permalink ? Allmänt
Är rätt seg idag. Först jobbade jag ju kväll igår, sen har jag jobbat 07:45-16:30 idag och så varit i stallet efteråt. I stallet var det rätt mycket aktivitet, många som var ute samtidigt eftersom det var en sån typisk "efter-jobbet-tid", fick höra att Calle hade brallat runt ordentligt i hagen igår iallafall (så han motionerade sig själv :p). Blev till att plocka fram det lite tjockare täcket idag för imorgon och på torsdag skulle det bli kallt, bara någon plusgrad, ingen hals på det dock då det skulle vara uppehåll.
Ridpasset började inte särskilt bra, han var olydig och bara fjantade runt. Till slut efter att ha försökt korrigera gång på gång med mindre åthävor utan gensvar så blev jag arg och fick sätta honom på plats ordentligt. Han må vara ung och så men det får finnas gränser för vad jag kan "släppa igenom", och att hålla på sådär är inte ok. Som sagt, fick ta i lite på honom och sen...sen blev han jättefin! Fortsatte med att vara stenhård på lydnaden med övergångar och vändningar, och han tog dem super. Kan nästan drista mig till att säga att vi halverade hans "betänketid" vid igångsättningarna (han är rätt seg på att sätta igång, saktar gärna av för minsta hjälp men att komma sig iväg brukar vara trögare). Dettutom kom han ihop sig ordentligt med kroppen och gjorde en miniantydan till längning. Och jag red så jag fick kramp i ryggen XD
Blev inget galoppjobb idag då jag nöjde mig med det andra, får köra vidare imorgon helt enkelt.
 
Nu blir det lite förberedande plugg inför praktiken som börjar imorgon. Skulle egentligen börjat 08:30 men fick ett sms från handledaren att vi börjar 10 istället, hon hade nyss kommit hem från nån kurs och var trött -aja, skönt för mig med :p
 
 

Jobbat idag

2012-10-08 @ 22:02:37 ? Permalink ? Allmänt
Igår blev det en härlig uteritt med Linn och Blixten. Var ute i nästan 2h! (fattar inte hur tiden kunde gå så, vi måste ha ridit sakta för sist jag red där tog den 1,5h och Calle var astrött -det var han inte nu).
Blev lite bråttom efter ridturen för jag skulle försöka hinna svänga bort till TFRK och kolla på en bekant som skulle tävla kl 17:05. Jag klev in i ridhuset samtidigt som hon kom in genom dörrarna så jag hann verkligen precis! Hursomhelst gjorde hon en mycket stabil ritt och låg i ledning ända till sista ekipaget som slog henne, så hon blev tvåa.
Idag har jag jobbat till 20 ikväll, var i stallet på morgonen och pysslade. Blir ett dressyrpass imorgon, jobbar då med men slutar 16:30 så blir stallet efteråt.

några till...

2012-10-06 @ 18:36:42 ? Permalink ? Allmänt
 

 
 
 

6 Oktober

2012-10-06 @ 18:30:32 ? Permalink ? Allmänt
Strålande fint väder idag så vad passade bättre än att få med sig syster ut till stallet för lite dokumentation? ;) Hon fick även känna lite på honom i slutet och det gick bra.
 


 
 

Strålande sol

2012-10-05 @ 14:00:00 ? Permalink ?

Idag var min plan att gå upp ganska tidigt och se vad det var för väder, var det fint skulle jag åka till stallet och rida ut, och var det skit skulle jag sova vidare. Nu var det jättefint så jag klev upp och gav mig iväg. Mockade och gjorde iordning matpåsar m.m  När jag mockade hagen så var Calle med som vanligt och bjöd på en (hård) och ganska smutsig puss :p
Blev en uteritt som gick till gamla stallet, mycket trav både dit och hem. En tur på totalt 1h och 10min (lite snack på stallet inräknat). I början var han rätt studsig och passade på att låtsas vara rädd för lite lämpliga grejer på vägen men efter ett tag så slappnade han av och kunde jobba lite. Varierade formen mellan att vara lite lägre och rundare, och sedan även att korta formen och hålla ihop honom + få lite mer driv bakifrån.
När vi var tillbaka fick han gå ut igen och jag lunchfodrade alla hästarna.

Nu är jag hemma och har ätit lite lunch, ska ta det lugnt ett tag och kollar på 3-åringarnas första omgång på avelschampionatet. Sen vid kl 16 ska jag iväg till gymmet.

 


hemma från stallet

2012-10-04 @ 15:25:04 ? Permalink ? Allmänt
Kom nyss hem efter ett par timmar i stallet. Givetvis öppnade sig himlen lagom till att jag stoppat första benet i ridbyxorna och det höll glatt i sig ända tills jag skrittat fram Calle inne bland hindren till eftermiddagens hoppträningar. Då tystnade det plötsligt och solen kom fram i ett "hål" mellan molnen. Då gick vi ut och red vårt pass i paddocken, visserligen var det blött och massa pölar men solen sken ju :) Har gjort ett stort framsteg på "tuff-skalan", lyckades både skritta och trava igenom den största pölen som täckte en halv kortsida. Calle brukar tvärvägra doppa ens tårna :p
Han har ju stått i tre dagar men var faktiskt fin, lite för kort och hög i formen till att börja med men gick att rida ner och länga ut. Tog ganska många galoppfattningar idag, en del från skritt och en del från trav. De från skritt blir ju nåt travsteg i innan han tar galoppen men vi är ju bara i början av att lära in det så jag är nöjd ändå.
 
Efter att jag ridit så passade jag på att smörja tränsen, sadeln och stövlarna -mycket välbehövligt får jag säga.
 
Nu blir det en dusch, därefter fixa mat och ännu lite senare blir det en vända till affären för att fylla på i skåpen här.
 
gammal bild från sept 2011

God dag!

2012-10-04 @ 11:07:44 ? Permalink ? Allmänt
Lättnaden är enorm idag, tentan är inlämnad och jag har inga "måsten". Ska åka till stallet om en stund och rida, får väl se om jag sitter kvar -han har ändå stått i tre dagar nu ;)
Annars inga direkta planer för dagen, lugnt och skönt......
 

färdig!

2012-10-03 @ 20:13:42 ? Permalink ? Allmänt
 
 

Det tar sig

2012-10-03 @ 16:07:11 ? Permalink ? Allmänt
Börjar se ett slut på tentaskrivandet. Jobbar på sista frågan nu och sen ska jag bara gå igenom den och fila lite på ett par grejer, och sen är jag klar!
Väcktes imorse av telefonen, då var det från häktet i Göteborg som ville ha vikarier. Men passen det gällde var bara 5h långa och då är det inte värt pendlingen fram och tillbaka till Göteborg -tyvärr!
När jag släpat mig upp så stack jag till stallet nästan direkt och gjorde det vanliga + la in lite ny torv. Har fått till en riktigt bra bädd nu och det är jag nöjd med, är så lätt att mocka då ;)
På hemvägen svängde jag in på Granngården och köpte lite hästmat och smörjgrejer -både lädertvål, fett och sånt där som är till staketstolpar m.m. så att de inte ska tugga på dem. Var egentligen ute efter en antibitspray (måste ju vara lättare att applicera) men det fanns inte där så får köpa det någon annan gång.
Såg på smhi att det skulle bli finare väder imorgon och på fredag -hoppas hoppas för då tänker jag utnyttja tiden ute :p
 
Back to my tenta!

2 oktober

2012-10-02 @ 20:41:59 ? Permalink ? Allmänt
Hej hej, här sitter jag och slavar... Tentan börjar ta form men det är rätt segt att jobba med.
 
Startade dagen idag med att åka och träffa min VFU-handledare. Började så fint med att åka till fel ställe -hade ingen aning om att skolan jag ska vara på har lokaler utspridda på flera ställen över staden + att hon glömt tala om att hon inte var på "huvudstället". Hittade rätt till slut iallafall och fick mina tider för ett par veckor framåt. Ska bli riktigt roligt :)

Efter mötet åkte jag till stallet och pysslade där, tog lunchfodringen idag eftersom jag ändå var där i lämplig tid. Sedan plockade jag upp paket på hemvägen, kurslitteratur och annat "skoj".
Hemma blev det lite dammsugning och fixande innan det knackade på dörren och syster gjorde entré. Blev ett besök på ett par timmar *trevligt trevligt* och ja, nu får jag ägna resten av kvällen åt min kääära tenta.
 
Morgondagen kommer spenderas på samma sätt, framför tentan tills den är klar (för har bestämt mig för att bli klar imorgon) men med paus för stallet.
 

1 oktober

2012-10-01 @ 18:49:00 ? Permalink ? Allmänt
Puh, nu är det oktober. Tiden går fort!
Idag har jag inte världens roligaste dag direkt, var i skolan på morgonen och jaaa, föreläsningen var väl nyttig men timmen efter var bortkastad tid för min del.
Blev en snabbis i stallet för kl 13 kom tentauppgiften ut och det är den jag jobbar med nu och har gjort nästan hela dagen. Är nästan klar med uppgift 1-3 av 5 så det går framåt. Men mycket att läsa och tänka igenom när man ska få ut det "bästa" av det.
Planen är iallafall att vara helt klar på onsdag. Calle vilar som sagt tills jag är klar.
 
 
snart klipptider med.....
 
 

RSS 2.0