Valborg

2013-04-30 @ 22:05:43 ? Permalink ? Allmänt
Inget Valborgsfirande här, vafasen det är ju tisdag. Har varit i skolan och jobbat med databassökningar och efter lunch gjorde vi vår första intervju till uppsatsen. Intervjun gick bra och personen vi intervjuade var mycket pratsam och engagerad. Alltihop var jätteintressant och vi stannade kvar och bara snackade ett tag efter intervjun var klar.
 
Nu ikväll har jag inte gjort så mycket direkt, sitter med en kopp kaffe och är jättetrött -det har varit mycket det sista. Har trillat in lite jobbokningar under dagen med, lustigt hur det kan gå från inga pass till 4 pass på en stund. Så nu ser den kommande tiden ut såhär:
Onsdag: Hämta hösilage till hästarna för invänjning inför nästa veckas flytt (jagar även hovslagaren + försöker samordna veterinärbesök med de andra i stallet för vaccination av Calle).
Torsdag: Intervju kl 13:00
Fredag: Jobba kl 10:15-19:15
Lördag: -
Söndag: Jobba kl 17:00-12:00 (måndag)
Måndag: Slutar jobba 12
Tisdag: Jobba kl 08:00-16:00, därefter en intervju kl 17:00
Onsdag: Jobba kl 08:00-16:00
Torsdag: Planerar att hämta hästarna
 
 

 
 

en måndag

2013-04-29 @ 22:22:39 ? Permalink ? Allmänt
En riktig måndag.
Regnar gör det och har gjort hela dagen, verkligen öst ner. Åkte iallafall till syster en sväng och grävde i hennes kläder (stooor garderobsrensning pågår) och fick med en hög hem. Sedan åkte jag och handlade mat på Maxi, sedan hem och packa in det innan jag stack iväg igen för att en skulle prova Albionsadeln. Tyvärr passade inte sadeln hästen utan var för smal så den åkte fram när hon travade. Synd men inget att göra.
Hem och laga mat, sedan titta på Lost Girl (en av mina favoritserier) och nu sitter jag här, förbereder mig lite inför morgondagens intervju och filar vidare på metodavsnittet.
 
Bästa just nu är att Calle verkar frisk och vi ska flytta upp hästarna nästa vecka så jag äntligen kan komma igång igen.
 

Lugn söndag

2013-04-28 @ 22:18:00 ? Permalink ? Allmänt
Idag har det varit ganska lugnt, gick upp lite innan 10 och gjorde mig klar för att vara på gymmet kl 11. Blev en dryg timmes träning och det var behövligt kände jag, skönt att ta ut sig lite för jag känner mig rätt irriterad just nu. Körde lite mer ben idag så det kan nog kännas imorgon :p
 
Efter gymmet duschade jag och vilade en stund för det kändes som att ögonen skulle trilla ihop. När jag vaknade till igen hade Calle bakat bröd så då blev det lite nybakt bröd och te.
Under resten av dagen har det blivit lite serietittande ihop och så har jag jobbat med lite databassökning och jagat vetenskapliga artiklar, kan ju säga att det blev lite lättare efter torsdagens lilla lektion i hur man söker XD
 
Imorgon ska jag möta upp en som ska prova sadeln jag säljer och efter det hem. På tisdag blir det först jobb i skolan och sedan en intervju till uppsatsen, och på torsdag en intervju till!
 
Jag idag -vågigt hår!

GHS!

2013-04-27 @ 22:13:27 ? Permalink ? Allmänt
Idag har jag varit nere på GHS igen. Denna gång för küren.
Började med att jag mötte upp syster och mamma så vi åkte tillsammans ner. Vi var lite tidiga så fick vänta in de andra vi skulle möta men sen när de kom så gick vi in på Incontro för att äta brunch -de har en jättegof buffé, skitgott verkligen! särskilt efterrätterna ;)

Vi hade inte jättemycket tid på oss utan så fort vi ätit var det dags att gå in och hitta våra platser -som för övrigt var himla bra, precis bakom domarna. När vi var på plats var det 3min till första start så det var precis att vi hann sätta oss.
Här satt vi
 
Jättekul att titta på küren och man blir riktigt inspirerad. Och jag får nog säga att Kittel har helt klart bäst musik av allihop :)
Efter dressyren gick vi in på mässan och vandrade runt ett tag, jag shoppade ju ordentligt igår så idag var det lugnt på shoppingfronten. Köpte bara en slip-over från Kingsland och Roeckl-handskar (så himla bra).
 

och...

2013-04-26 @ 22:06:32 ? Permalink ? Allmänt
 
Har gjort en liten update på håret. Mycket nöjd
 

GHS -shopping

2013-04-26 @ 21:40:21 ? Permalink ? Allmänt
Tjohoo, idag har jag och syster varit nere på mässan och gått loss. Fick tag i oväntat mycket grejer men jag är jättenöjd med alltihop. Och imorgon ska vi ner igen men då för att kolla på dressyren -ska bli skitkul!
Här kommer bilder på dagens shopping (lite trista mobilbilder dock -färgerna blir inte 100).
 
 
Schabrak, HV Polo
 
Schabrak + lindor, Mias RS (schabraket är ngt grönare irl)
 
Ridbyxor + polo, Kingsland
(byxorna är grönare irl -samma nyans som Mias-schabraket)
 
Kavaj, Charlies (var ute efter en Spooks men denna passade mig bättre)
 
Lädergrimmor med namngravyr, brun till Hottie och svart till Calle
 
Jodphurs

Stövlar, Hunter
 
Och sen på hemvägen svängde vi in på Tre Hästar och där hängde en jacka jag spanat in för 3v sen kvar -come to mama! En Wellensteyn i denna modell

 
 
 

regnig onsdag

2013-04-24 @ 20:00:16 ? Permalink ? Allmänt
Började dagen med handledning i skolan kl 9. Var sol och fint väder när jag åkte ner. Handledningen gick bra, vi redde ut lite oklarheter och fick svar på lite frågor. Sedan gick jag och Anna och hämtade ut våra tentor på sista kursen, vi visste ju redan innan att de var godkända men alltid kul att läsa kommentarerna. Därefter jobbade vi med uppsatsen, fixade till lite grejer i teorikapitlet och Anna ringde runt lite och jagade våra intervjupersoner. De flesta var iväg på tjänsteärenden idag men vi fick bokat in en intervju på tisdag iallafall.
När vi jobbat klart åkte jag hemåt, först in om Posten för att hämta ut ett paket....
 
Veredus Piaff Evo
 
 

:)

2013-04-23 @ 17:32:05 ? Permalink ? Allmänt
Hittills har jag hunnit med en sväng till Överby, hittade lite smågrejer -tex de här skorna (299kr på Skopunkten).
 
 
När jag var klar där så stack jag till gymmet och körde ett pass, blev mest kondition idag.Tog även och solade när jag var där, så nu är jag inte "äggskalsvit" längre utan en nyans mörkare än det -typ "krita" XD
Hem och duschade, gjorde lite mat och nu är det plugg som gäller. Ser fram emot kommande dagar med GHS, ska bli riktigt kul :)

Måndag

2013-04-22 @ 21:49:00 ? Permalink ? Allmänt
Veckan ser ut som följer:
 
Måndag: -
Tisdag: hemma, lite plugg på hemmaplan.
Onsdag: uppsatshandledning och fortsatt jobb efter det.
Torsdag: uppsatsjobb på eftermiddagen, databassökning.
Fredag: GHS! en dag på mässan.
Lördag: GHS! lunch med de andra och sedan se på dressyren.
Söndag: inget planerat.
 
Idag har jag inte gjort många knop, skulle gått och tränat men har haft sån spänningshuvudvärk att jag mest tagit det lugnt. Har bara varit iväg och postat lite paket och sen gjort upp lite spännande planer -vad det är håller jag dock på ett tag till ;)
 
 

Blandade bilder

2013-04-21 @ 20:40:33 ? Permalink ? Allmänt
Har varit ute hos hästarna, och idag blev det till och med lite ridning efter att jag hade stått och borstat dem ute i hagen medan de åt lunch. Hm, de är i rätt stort behov av en rejäl dusch men det får vänta lite till.
Ridningen var med varierat resultat, den store gossen fulade sig lite och tycker att han är så stor och tuff att han inte alls behöver göra som jag säger ;) Och den lilla damen var rätt taggad och ville gärna springa fort. Men skönt att få rört lite på dem, och Calle hostade ingenting -gött! :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Classy! ;)

2013-04-21 @ 20:18:58 ? Permalink ? Allmänt
Hottie visar var skåpet ska stå -mycket elegant
 

 
 
 
 
 

Ögonen går i kors

2013-04-21 @ 00:01:00 ? Permalink ? Allmänt
Är riktigt trött, har varit en lång jobbdag. Tur att man har roligt på jobbet -dagen går mycket smidigare då ;)
Nu är det sovdags och så hoppas jag på att vakna till grymt väder.
 

Min insändare

2013-04-20 @ 15:00:21 ? Permalink ?

I dagens tidning


Natti

2013-04-19 @ 22:53:02 ? Permalink ? Allmänt
Nu är det sovdags så jag orkar med morgondagens jobb 10-22:30. Som synes så blir det inte mycket annat gjort imorgon men söndag har jag lite planer för iallafall om vädret inte bråkar med mig.
Hej så länge!
 

Don efter person

2013-04-19 @ 17:24:00 ? Permalink ? Allmänt
Detta har jag funderat på ett tag, och framförallt nu det sista. Att veta vad man har, sina styrkor och svagheter tillsammans med hästen känns väldigt viktigt. Och ha en häst som passar DIG.
Om jag tar mig själv som exempel så är jag inget proffs -långt ifrån! Jag är en glad amatör som dock inte är helt kass ;) Jag vet att jag har styrkor i ridningen, som att jag har lätt för att sitta på nya hästar och då framförallt yngre -eftersom det är det jag har mest erfarenhet av, jag är inte särskilt tekniskt skicklig när det kommer till svåra krumelurer, för det har jag inte övat på. Jag kan "nollställa" mig och rida en stirrig häst utan att det går över styr -det har hänt att folk frågat mig "hur kan du vara så lugn/kall?!" (en hemlighet är att det kanske jag inte alls är -men jag kan dölja det), men i gengäld kan jag bli lite för långsam och passiv om jag sitter på en häst som inte behöver det lugnet utan är i behov av lite mer energi från ryttaren.
Det här med att "nollställa" mig, det lärde jag mig på min första stora häst -där var det nödvändigt om man inte ville spendera passet galopperandes på stället med en häst som hetsade tills svetten rann.
 
#1
 
Med nuvarande hästar så har jag två helt skilda individer, en laid back kille som tar det mesta med ro och en dam som är mycket skarpare. Detta ställer krav på mig -jag måste kunna ställa om mig mellan hästarna. På valacken måste jag arbeta upp en högre energinivå hos mig själv och vara lite "rappare" och kvickare för att han ska tagga till och ge liite mer. Det är jag dålig på. Jag är för långsam och då blir han bekväm -han är ju inte dum, säger jag att det räcker med bekvämt så räcker det med bekvämt. Stoet däremot är snabb, saker händer fort och jag måste både vara snabb (för att hänga med henne och inte bli kvar efter henne) och hålla huvudet kallt så att även hon coolar ner.
Även om mina två hästar är helt skilda, de är en i varje ände av skalan, så är jag väldigt glad över dem och skulle inte vilja byta ut dem mot någon. Kapaciteten hos dem är helt tillräckligt för mig -ibland känner man nästan att det är i överkant, med någon skickligare ryttare hade de kunnat komma till sin rätt bättre. Men samtidigt, jag har inte bråttom med dem alls utan vi har gott om tid.
Jag hade inte velat ha en häst med mer gång till exempel, fy -jag sliter redan röven av mig för att kunna sitta på de hästar jag har ;) Minns innan vi köpte Calle, jag provred ganska många hästar och minns speciellt ett par stycken som var riktigt fina. Men jag minns en häst jag sa nej till då den helt enkelt hade för mycket gång för mig -jag hade inte rett ut det utan det hade varit slöseri.
 
Med detta vill jag nog säga att "don efter person", en häst som är perfekt -kanske inte är perfekt för mig, och en häst som är perfekt för mig kanske vore katastrof hos dig.
 
Mina fina

Fredag!

2013-04-19 @ 16:45:17 ? Permalink ? Allmänt
Har nyss landat hemma efter en dag på språng. Var först på Överby och lämnade av ett par skor en skulle köpa av mig. Därefter rullade jag mot Lidköping och tävlingarna där. Såg ungefär halva MSV:A-klassen. Kände igen rätt många som var med och sedan var det lite nyare bekantskaper med, över lag var det fina hästar med iallafall och det är alltid kul att sitta och titta på :)
Nu idag ska jag inte göra så mycket, såg att det hade registrerats lite poäng på skolsidan så nu har jag 165 hp! -bara 15 kvar......... Hämtade ut en godkänd tenta igår och ska hämta en till (som jag redan vet är godkänd) i början av nästa vecka. Så himla skönt.
Får väl fila på skillsen att söka i databaser för det är krångligare än man tror, jag och Anna jobbade med det igår och kom en bit på väg iallafall :p
 
 
 

torsdag

2013-04-18 @ 13:16:45 ? Permalink ? Allmänt
Gårdagen bestod, precis som  jag misstänkte, av en del träningsvärk. Gick en promenad i solen (stormen) för att mjuka upp mig lite. Hade syster på besök en sväng på kvällen. Annars var det lugnt.
 
Idag har jag varit och hämtat ut ett paket på posten och blev asförbannad för produkten stämde inte alls överens med vad det skulle vara/se ut. Jävla folk, tror de man är dum eller? Men förhoppningsvis löser vi detta.
Nu ska jag göra lite lunch och sedan sticka ner till skolan och träffa Anna för lite uppsatsjobb.
 
Har även bokat in jobba på lördag 10-22:30, inte fel!
 

åh just det!

2013-04-16 @ 23:08:00 ? Permalink ? Allmänt
 
Vi tackar för tilltron till min förmåga XD ;D
 

Bra dag!

2013-04-16 @ 22:13:03 ? Permalink ? Allmänt
Vaknade till sol och till och med lite värme idag -inte fel!
Sedan efter frukost och lite fixande här hemma så blev det bestämt att jag skulle åka iväg och rida Ylvas häst Alex (Calles sommarkompis och BFF). Var jättelänge sedan jag red Alex (var nog förra sommaren någon gång) så det var roligt att få känna på honom igen och han var riktigt fin idag. Han har lite hyss för sig och testar om man verkligen måste lyda skänklarna men efter lite påminnelser så sa han OK! och så jobbade han på finfint :) Kul!
Nu väntar vi på att lite film ska komma upp på facebook :p
 
När jag var klar där så hoppade jag i bilen och åkte mot Anna för att rida nästa häst, denna gång blev det ponnyridning på Sammi. Vi tog en lång uteritt och idag gick det väldigt smidigt -sist jag red så körde vi rodeo XD
 
Tror minsann att jag kommer ha träningsvärk imorgon, har ju inte ridit på 3 veckor ungefär, var på gymmet igår och så ridit två hästar idag. Kommer garanterat kännas.
 
Ponnyfluff!

Lite häst!

2013-04-15 @ 22:46:25 ? Permalink ? Allmänt
Idag blev det äntligen lite häst igen för mig :) Skulle egentligen varit och ridit med Anna på eftermiddagen men eftersom det ösregnade vid lunch sköt vi på det tills imorgon. Så jag åkte till gymmet istället och tränade en stund, sedan bara hem och byta kläder och ut till Skaftö och pyssla med hästarna. De fäller nåt grymt och behövde borstas, mamma är ju allergisk mot hästarna så hon ska inte borsta så mycket (helst inte alls men gör det ändå).
Fick bort massor med päls på dem och sedan när borstningen var klar passade jag in kandaret jag köpte i vintras på Hottie, inte helt tillpassat -måste korta och ändra kedjan osv men gjorde lite nya hål och sånt där.
 
mmmm, blötmat!
 
klia meeeera!
 
Calle spanar
 
pratar lite
 
...och Hottie med kandaret
 

En oväntad vänskap

2013-04-14 @ 20:42:44 ? Permalink ? Allmänt
Har precis sett "En oväntad vänskap" -eller "Intouchables". Skitbra!!
 

Insändare

2013-04-14 @ 15:28:56 ? Permalink ? Allmänt
Yes, mellan varven med mitt uppsatsskrivande här så har jag idag skrivit en insändare som jag skickat iväg till ett par tidningar häromkring. En insändare om djurmöte i trafiken:
 

Jag har en önskan, och den önskan rör en ökad ömsesidig respekt i trafiken vid möte med häst. Många gånger uppstår det situationer som skulle kunna leda till en ordentlig olycka på grund av att bilförare, mc-förare eller liknande inte har kunskap eller förståelse för vad som kan hända. Eller ja, jag HOPPAS att det beror på okunskap och inte att man utsätter ekipaget man möter för risker "för skojs skull".
En "standardhäst" väger runt 500-600kg och de har ett synfält som sträcker sig nästan helt runt kroppen. De är dessutom bytesdjur som reagerar med att fly om det händer något, de står sällan kvar och funderar över det oväntade som dykt upp utan de reagerar snabbt och inte särskilt eftertänksamt -det är alltså inte säkert att hästen kastar sig från fordonet utan kan lika gärna vända ut i vägbanan (värt att tänka på vid passering av häst är att det kanske inte är fordonet den reagerar för utan något vid sidan av vägen).

Jag har full förståelse för att alla människor inte tycker om hästar, eller tycker att de har på vägar att göra -men det ger en inte rätten att med uppsåt försöka skrämma hästen. En direkt krock med en häst är som att krocka med en älg -med skillnaden att det sitter en människa på ryggen på den. Sannolikheten att någon inblandad i krocken (häst, ryttare eller du själv) kommer oskadd från platsen är inte stor.
Som ryttare eller kusk har man ett ansvar att följa trafikreglerna -och eftersom hästen räknas som ett fordon så är det till exempel högerregeln som gäller. Så trafiksäkra hästar som möjligt i trafiken, men en häst blir inte trafiksäker genom att gömma sig i skogen utan man måste möta trafik för att öva. Tänk på det fordonsförare, hästen ni möter kan vara en ung häst som trafiktränas för att bli trafiksäker, och en bil som stryker sig förbi så nära att den nästan skrapar av ryttaren från ryggen, kör upp i baken och varvar, tutar när den passerar eller liknande -det hjälper inte till!
Nu kanske ni tänker att "hon måste ju överdriva??", men tyvärr så ser det många gånger ut såhär, att folk knappt går ut något i sidled vid passering, de gasar på för fullt istället, tutar på hästen, och skulle det vara så smalt att man inte kan passera ligger de i rumpan på hästen och hetsar -trots att det kanske är en ficka 50m fram som man är på väg till. Går man ut i ett stall och pratar med personerna där så finns det otroligt många exempel på händelser som får en att tappa andan.

Min önskan är att bilförare sänker hastigheten vid passering, lämnar lite utrymme i sidled och att man någorlunda försöker se vad som sker -för de som är helt hästovana, här kommer ett par tydliga tecken på att det inte är läge att passera:
* Hästen står på två ben.
* Hästen kastar sig omkring, t ex upp och ner ur diket, svänger ut rumpan mot vägbanan
* Hästen går baklänges.
* Hästen skenar (springer i panik framåt).
* Ryttaren tecknar att ni måste sakta ner alt. stanna medan ryttaren försöker komma av vägen.

Och ryttare och kuskar, visa tydligt om ni är på väg att svänga in någonstans, håll högerregeln, visa respekt och som alltid -visa tacksamhet mot de underbara personer, både unga och gamla som saktar in för oss och håller avstånd!

XX

 

 


helg

2013-04-13 @ 16:36:34 ? Permalink ? Allmänt
 
 
Verkligen skönt med sovmorgon idag. Har varit en sväng nere på stan och hämtat en ridstövel som jag lämnade in för ett par dagar sedan för byte av dragkedja. Mycket snyggt gjort får jag säga.
Annars händer det inte mycket här :p

Fredag!

2013-04-12 @ 16:34:00 ? Permalink ? Allmänt
Idag var det inget muntert uppvaknande -det var vitt ute och snöade..... Snöar fortfarande en hel del men det är snöblandat regn och plusgrader så det är nog borta imorgon. Usch!
Stack iväg på morgonen iallafall och hjälpte Ylva lite, kul att se Alex -han börjar bli riktigt fin när han släpper till.
Efter det åkte jag och handlade, sedan in förbi skolan för att låna hem ett gäng böcker om metod/forskningsmetodik -inte världens roligaste böcker men de är ju tyvärr nödvändiga. Sedan hem och äta lite innan jag åkte till gymmet och mötte upp Ylva där för lite träning, vi körde på i drygt en timme och nu är jag hemma och har nyss kommit ur duschen. Ska dra på lite bra musik och sen sätta igång med lite middag tänkte jag.
 
 
 

Kvällsfika

2013-04-11 @ 22:33:31 ? Permalink ?


Stel som en pinne

2013-04-11 @ 21:38:35 ? Permalink ? Allmänt
Haha, har sån träningsvärk efter gymmet igår -kom åt några muskler som nog inte gjort många knop på ett tag. Denna övningen är bra
 
 
Men det som var spiken i kistan så att säga var en variant på detta. Jag stod i "ställningen" som man gör ovanstående övning i, men stod vänd åt sidan istället med en 7kg vikt i ena handen med den armen hängande rakt ned och den andra längs sidan (alltså sidan som blir på "ovansidan"), sedan rygglyft åt sidan -och detta tog nåt grymt här (rödmarkerat)
 
 
Annars har dagens jobb gått fint, slutade tom tidigare då jag blev lite omflyttad från det passet jag var bokad på från början. Sedan fick jag erbjudande om att ha bildlektioner nästa torsdag på ett av de andra ställena jag är på men jag har tackat nej för jag ska jobba med uppsatsen då och vill ha veckan öppen för eventuella intervjuer -har även trillat in fler positiva svar.
Nu blir det lite sen kvällsmat och sedan sängen, ska iväg och hjälpa en vän med sin häst imorgon.
 

Hemma

2013-04-10 @ 19:29:20 ? Permalink ? Allmänt
Det gick som smort idag:
• vi skrev ett teoriavsnitt och skickade in till handledaren för kommentarer.
• skickade ut informationsbrevet och fick redan inom en timme ett positivt svar.
• planerade vidare arbetet och Anna ska börja på etikdelen medan jag börjar på metoddelen + bestämt nya dagar att ses på.
 
 
Annars idag har jag varit och tränat på förmiddagen och sedan lämnat in min stackars trasiga stövel för byte av dragkedja, och den ska vara klar på lördag. Sedan ringde de från ena jobbet och jag ska jobba 10-19:15 imorgon. Gött!
 
 

Plugg

2013-04-10 @ 14:47:22 ? Permalink ?

Sitter i skolan och jobbar med uppsatsen. Planen för dagen är att skriva klart teoriavsnittet och sedan har vi lånat böcker till ett par andra avsnitt som ska påbörjas.


oväntat

2013-04-09 @ 21:33:24 ? Permalink ? Allmänt
Idag var det spännande en stund. En kompis som satt och surfade runt på blup och var inne på Calles sida upptäckte att det numera står en avkomma född 2011 på hans sida :O (den har inte stått med tidigare).
Med tanke på att den hade ganska tydlig hoppstam på mammans sida kändes det inte som något planerat :p
Men efter att ha pratat med Calles uppfödare så är det ganska otroligt att han skulle vara pappa -det skulle isåfall innebära att han på dagtid ska ha hoppat ur sin hage, korsat stallplan (då det är enda vägen till stona) där de har en butik som var öppen, hoppat in i stoflocken (som då inte ska ha gett ljud ifrån sig?) och betäckt ett sto, därefter hoppat ut och tagit sig tillbaka in i sin hage.
Stoet skulle ha betäckts med en hopphingst, men när fölet var fött och skulle blodtypas var det inte den förväntade pappan och DNAt stämde inte överens med någon av hingstarna på stuteriet skicket kom ifrån, och då får man ju utreda närmare, men det utreddes aldrig färdigt vem som var pappa -och den som har stoet har helt enkelt satt Calle som pappa -trots att det inte är bekräftat (och ganska otroligt) att han är pappan.
 
Såhär kanske?
(när vi upptäckte att Calle lärt sig öppna haggrindar)
 
Annars så är senaste rapporten på hästfronten att Calle inte hörts hosta något på ett par dagar -skönt, då har medicinen gjort det den ska och han har fått upp det slem som skulle upp.

Träningsvärk

2013-04-09 @ 13:13:43 ? Permalink ? Allmänt
Haha, som väntat har jag rätt bra träningsvärk idag. Tänker att jag ska gå en promenad för att lossa på kroppen lite.
Har grejat lite med skolarbete hittills iallafall, sitter och jagar kontaktuppgifter till personer som vi ska skicka ut samtycke/informationsbrev till -inte helt lätt.
Imorgon så ska jag och Anna ses i skolan och skriva vårt teoriavsnitt osv. Har bokat grupprum kl 15-19 (alla var bokade tidigare på dagen), och så tänkte vi ses kl 13 för lite förarbete i biblioteket.
 
 

en måndag

2013-04-08 @ 22:01:19 ? Permalink ? Allmänt
Måndag igen, och idag har jag jobbat 10-17. Helt ok pass tycker jag allt. Efter jobbet svängde jag iväg till Sportlife och tränade en stund. Nu när hästarna vilar får jag ju faktiskt underhålla kroppen lite på annat vis -kan ju inte slappa till helt liksom ;)
Körde 30 min på crosstrainer och sedan lite styrka på rygg, mage och axlar. Kommer nog kännas imorgon med tanke på att jag inte gymmat sen november ( typ?). Ska försöka hålla igång nu framöver. Tog en ryggbild förut så kan man jämföra lite efter hand. Detta är då " 4 månaders ridning och skötsel av två hästar".
 
 
Skickade in vårt informationsbrev till handledaren i helgen för lite kommentarer och hon hade svarat idag, vi behövde bara göra en liten presentation av oss själva och sen var det bara att skicka iväg. Har även bokat oss grupprum på onsdag så då kör vi en arbetsdag.
Nu har jag sökt ett par jobb och ska jaga lite kontaktuppgifter till möjliga intervjupersoner.

Lunchdags

2013-04-07 @ 13:32:22 ? Permalink ? Allmänt
Hälsningar från de semestrande pållarna :p
 

Clinicen

2013-04-06 @ 17:38:08 ? Permalink ? Allmänt
Clinicen idag var verkligen bra, riktigt inspirerande!
Det var en fyraåring och en femåring + två vuxna hästar. Framförallt var det kul att se de yngre eftersom det är närmare ens egna hästar än de vuxna som gjorde rörelser upp till GP -våra unghästar blir ju vuxna de med, men det är ju en bit kvar om man säger så ;)
Är iallafall riktigt ridsugen nu, men jag får hålla ut ett tag :p
 
 
 
 

Djurvakt

2013-04-05 @ 17:28:26 ? Permalink ?

Är ute på Skaftö och är häst- och hundvakt idag. Hästarna går och äter gräs här på utsidan och får vara ute nån timme till. Coci har jag promenerat med inne på ridklubben så han är nöjd för stunden.


Haha

2013-04-04 @ 22:46:13 ? Permalink ?

Denna är ju för skön


Tjoho!

2013-04-04 @ 11:06:20 ? Permalink ? Allmänt
Strålande förmiddag idag :) Kom hem från skolan för en liten stund sedan, var nere på vår första handledning för uppsatsen.
Gick bra! Vår handledare  tyckte att vi hade ett klart, tydligt och bra upplägg, hon kunde se att vi hade en "form" och ett format på vår uppsats som var helt klart genomförbart och att det var ovanligt att man kommit såhär långt och är så klara över vad man ska göra såpass här tidigt i arbetet. Skönt att höra! Så nu ska vi dra igång ordentligt.
 
Nu blir det lite lugn och ro en stund innan jag kör igång med lite skolarbete.
 
 

Ihopsläpp

2013-04-03 @ 18:46:49 ? Permalink ? Allmänt
Imorse släppte vi ihop Calle och Hottie. Det gick riktigt bra! Hottie skrek så att alla fyra fötterna lättade från marken men sen var det lugnt. De sprang nåt varv i hagen och sen gick de sida vid sida och solade sig. Drack samtidigt ur vattenkaret efter sådär en timme ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Full rulle

2013-04-02 @ 23:05:22 ? Permalink ?

Idag har det gått i ett. Imorse kl 09:30 stod jag och stampade utanför djurapoteket här i Trollhättan för att hämta ut mer medicin till Calle. Sedan hastade jag vidare till skolan för ett par timmars information inför vår kandidatuppsats som drar igång NU. Efter detta åkte jag till Granngården och köpte en uppsättning skurgrejer + Virkon S till boxarna. Ut till stallet, mocka Hotties box och tömma Calles helt, skurade båda boxarna och ska köra Virkon S i dem imorgon. Sedan var meningen att hovis skulle kommit kl 12-13 men ingen hovis kom... Han hade planerat om men glömt informera mig så vi fick hovisbesök kl 17:45 istället. Medan jag väntade på att tiden skulle gå svängde jag bort till Max för lite lunch, sen tillbaka till stallet för att packa bilen, ta in och mata hästar, mocka hagarna och koppla på transporten. När hovis väl kom gick det supersnabbt att plocka av skorna och jag kunde komma iväg med första hästen snabbt. Lastade Hottie själv dessutom :) lämnade av henne och grejerna snabbt och åkte tillbaka för att hämta resten av grejerna -och så Calle förstås.
Nu är båda på plats och de var helt lugna, men båda har ju varit här förut så. Nu hoppas vi bara att de kommer överens när vi släpper ihop dem imorgon, ska försöka ta lite bilder med :)

Nattinatt!


Trött idag

2013-04-01 @ 18:41:19 ? Permalink ? Allmänt
Känns som att någon kört över mig med en ångvält idag och då har jag inte gjort sådär jättemycket. Var i Göteborg med syster på förmiddagen, gick i lite affärer och åt sushi. Härligt när det var så fint väder. Hittade inget direkt, köpte bara en bodylotion på HM som luktade päron ;)
 
Åkte sedan till stallet och pysslade där, Calle hade för skojs skull grävt upp hela boxen så en del av den var helt barskrapad till golvet :O men det gör inte så mycket att han stökat till det för jag ska ändå tömma hans box imorgon. När jag var klar där så åkte jag hem och vände, mötte sedan upp mamma och pappa för att åka och hämta en pall torv. Vi var klara jättefort så jag var snart hemma igen. Nu sitter jag här och gäspar ;) Ska passa på att vila mig lite idag för imorgon drar c-uppsatskursen igång (!) och morgondagen blir fullspäckad överhuvudtaget.
 
Ska vara i skolan 10-12 för intro på kursen, sedan svänga förbi djurapoteket och hämta låda #2 av Calles medicin, sedan till stallet för hovslagaren som är inplanerad kl 13. Ska mocka + tömma Calles box, packa så mycket grejer jag kan i bilen och sen köra första hästen till skaftö (blir Hottie först), sedan åka tillbaka hit och hämta Calle och mer grejer. Ut till Skaftö igen och så får vi väl se om vi släpper ihop dem direkt eller om vi väntar till onsdag morgon. Stannar iallafall över natten så jag kan vara med och släppa ut på onsdag. Hoppas att de kommer överens... men det tror jag allt, Calle har ju rymt till Hottie ett par gånger i vinter så han gillar ju henne iallafall, och hon kommer troligtvis bli superbrunstig direkt... Jag hoppas bara att inte han ska få ett ryck och tro att han är hingst. Jaja, det visar sig.
 
 

RSS 2.0