Gott Nytt År!

2013-12-31 @ 18:30:21 ? Permalink ? Allmänt
I år firar vi på hemmaplan. Skulle varit iväg på annat håll men lite magsjuka (inte hos oss) ändrade planerna. Så, här blir något gott att äta och så firas det i lugn och ro. Eller ja, så lugnt det nu går -folket som bor runt oss är väldigt skjutglada när det gäller raketer och började skjuta för nån vecka sedan, och har skjutit hela dagen idag. Blä!
 
 
 

dagens fuxdjur

2013-12-30 @ 22:46:51 ? Permalink ? Allmänt
Har haft mamma på besök idag så fick filmningshjälp av pållarna.
 
Först ut Maverick
 
 
Och sedan Hottie
 

.....

2013-12-29 @ 20:04:41 ? Permalink ? Allmänt

Här kommer en liten film på tanten från idag, först bus lös och sedan skulle vi longera -men jag behövde aldrig ta på linan
Imorgon kommer förhoppningsvis ridfilm på båda hästarna för då får jag kamerahjälp
 
 

29 december

2013-12-29 @ 15:00:41 ? Permalink ? Allmänt
Åh vad mycket bättre jag mår idag :)
Har varit i stallet på förmiddagen och gjort allt klart + lunchfodrat. Ska strax åka ut igen för att ta in hästarna och rida mina två. Om det inte är någon mer som ska rida samtidigt så ska jag släpa in lite "titt-saker" för Maverick idag igen.
Har suttit här och kikat på TDB inför vårens tävlingar och har nog hittat en lämplig i mitten av april. Jag är inte så himla sugen på att tävla tidigare utan det får gärna ha blivit lite mer vår och eventuellt liiite mer stabilt väder. Ja, jag är så lat/bekväm att jag inte roas av att tävla i minusgrader eller ösregn ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God kväll

2013-12-28 @ 20:50:48 ? Permalink ? Allmänt

Puuuh! Jag var i Göteborg igår och gick ut med ett par kompisar. Är rätt dålig idag får jag säga... Men jag har en lärdom till nästa gång: McDonalds både före och efter utgång! Sallad just didn't do it for me ;)
Hade en kul kväll iallafall och var sedan ute på hundpromenad vid tre inatt...
Idag mötte jag och en kompis upp en annan kompis som jag inte sett på hundra år för lite catching up och fika innan det var dags för mig att rulla hemåt och ta in hästarna.

Imorgon är det ridning av båda hästarna som gäller, förra passet var Hottie jättefin och jag fick känna på Mavericks tråkiga sida med giraffhals och fast i ena sidan -men jag red helt enkelt tills det släppte och sen var han också fin, men det var det sämsta passet hittills.


Lång dag

2013-12-25 @ 23:56:01 ? Permalink ? Allmänt
♥ Jobbat 7-16
♥ Stallet -longerat båda hästarna
♥ Film (World War Z)
♥ Sova
 
 
Han har nog lagt på sig ett par kilo iallafall sen han kom... :)
 

God Jul

2013-12-24 @ 23:31:32 ? Permalink ? Allmänt


Dagens stallfix

2013-12-23 @ 22:34:01 ? Permalink ? Allmänt
Idag har jag pysslat massor i stallet. Smörjt en del grejer, fixat lite i hagarna, tvättat svansarna på hästarna (och sedan borstat igenom och flätat dem), mockat, gjort påsar,  ridit båda hästarna osv.
 
Slog till och körde på lite miljöträning med dem idag. Maverick är en riktig liten fegis så idag tänkte jag att nääe du -vi ställer in en massa grejer i ridhuset så kan han inte stirra för allt utan får gå ändå. Sagt och gjort, ställde in sockerbitar och en stol lite utspritt i ridhuset och hängde upp filtar och täcken på sargen. Han vågade först inte komma in när han såg alla grejer, men efter en kort övertalning gjorde han ett försök.
Vi smög omkring och tittade på alla läskiga saker och sedan var det lite lugnare. Efter en stund fick vi sällskap och ja, ridpasset gick riktigt bra! Målet med alla sakerna jag dragit in uppfylldes -att det skulle vara så mycket att titta på att han inte skulle ha tid/ork att skutta för allt. Idag kunde vi rida över hela ridhuset och använda långsidorna till att gasa på och få upp en bra galopp.

Hottie tyckte också att grejerna var läskiga och när jag red henne hade jag ställt ihop allting till en grupp så då fokuserade hon mest på det och ville inte alls gå förbi. Vi jobbade mest i skritt idag faktiskt och red lösgörande arbete.
 
Imorgon är det julafton, men inte mycket till julstämning när det är mellan 5 och 10 grader ute... Och regn....
 
 

8 år idag!

2013-12-23 @ 22:15:00 ? Permalink ? Allmänt
Idag har vi hängt ihop i 8 år!
 
 
 
 
 
 

Veckan som kommer

2013-12-22 @ 23:23:00 ? Permalink ? Allmänt
 
Måndag: Lugn och ro ;)
Tisdag: Julafton! lunchfodring i stallet och sen ut till Skaftö för att fira jul med familjen
Onsdag: Jobbar 7-16, insläpp i stallet.
Torsdag: ev ut till Skaftö igen.
Fredag: Till Göteborg på em/kvällen för att träffa lite kompisar och sen gå ut.
Lördag: Insläpp i stallet
Söndag: Lunchfodring och insläpp.
 
 

Söndag kväll

2013-12-22 @ 23:10:13 ? Permalink ? Allmänt
Tjoho!  två dagar kvar till juuul!
 
Sen sist har jag hunnit rida Maverick 2ggr till. Gång 2 gick riktigt bra faktiskt :) Idag var förutsättningarna sådär med massa blåst och ösregn så det lät jättemycket i ridhuset. Han såg ut såhär mer än en gång idag kan jag säga... Han tycker det är äckligt att gå nere vid dörren och framförallt om det ligger lite saker på uppsittningspallen eller liknande. Vilket innebär -miljöträning! Ska öva honom lite ifrån marken och ta fram lite olika saker så att han kan kika i lugn och ro och förstå att ibland ser världen lite annorlunda ut än vad han tänkt.
Hottie har också skött sig fint, gick till exempel ett riktigt bra pass idag! Jobbade mest med galoppen och skänkelvikningar + red en bit innanför spåret för att jobba på att ha henne rak. Vad svårt det är! Helt klart något man måste jobba mer med.
 
Igår fyllde min systers sambo år så vi var där och åt på kvällen, satt kvar och snackade till 23 nångång så blev ganska sent hem. Mötte upp syster på Överby idag för en sista julklappshandling. Drack latte på Espressohouse innan jag drog ut till stallet i ösregnet.
 
 
Imorgon ska jag rida båda hästarna och under dagen ska jag även öppna jobbdatorn har jag tänkt. Har lyckats med att fixa så jag kommer åt jobbmailen från "hemdatorn" och där såg det lugnt ut men jag har lite att skriva så det kan jag pilla med imorgon.

film från igår

2013-12-19 @ 09:15:51 ? Permalink ? Allmänt
Min syster var med en stund i stallet igår och filmade ett par minuter när jag red Maverick. Lite kul att ha allra första ridpasset på film, blir intressant att jämföra mot om ett par veckor.
Han skötte sig bra, var väldigt spänd och osäker i början men efter en stund slappnade han av lite och jag kunde börja driva. Och det kändes som att han blev säkrare när jag drev på mer och han kände att jag "var där" och skötte rodret så att säga. Han var mjuk i munnen och väldigt känslig, och det ska vi behålla så mycket som det går -samtidigt som han måste bli lite tryggare och säkrare, men det tror jag inte kommer bli några problem alls.
Ska rida idag med och bara lära känna honom och hitta knapparna. Mycket av jobbet med honom kommer handla om att få honom avspänd, sänka halsen och runda sig -samt att få mer snurr på bakkärran ;)
 
Här är i alla fall lite jogging på volten från igår.
 
Även Hottie reds igår men det kom inte på film. Hon var inte lika brunstig nu så det var lite lättare än vad det varit det sista. Hon var pigg och jobbade på riktigt bra faktiskt. Vi passade på att jobba med galoppen, övergångar skritt-galopp-skritt, bågar i förvänd och i traven gjorde vi små sidoförflyttningar längs långsidorna -sådär; flytta in ett par steg, flytta ut, flytta in, flytta ut... så blir det som små bågar längs långsidorna. Nyttigt för henne att vara lite snabbare för skänklarna.
Och även det jobbet fortsätter ikväll....

Sneakpeek ;)

2013-12-18 @ 21:35:16 ? Permalink ? Allmänt
 
 

måndagkväll

2013-12-16 @ 21:54:00 ? Permalink ? Allmänt
Jobbat idag och det har varit full fart. Har fått en hel del gjort och det är ju inte fel ;)
 
I stallet så var det vansinnigt blött och äckligt, blåste massor och regnade på tvären. Blä!
Hästarna var rätt nöjda att komma in då. Maverick skötte sig bra idag med trots skitvädret, han fick bara smyga lite när vi skulle passera hösilagebalarna där det fladdrade en del plast.
har fortsatt med utrustningsinpassningen till Maverick -han har så litet huvud att tränsen blir jättestora även på innersta hålen och sadelgjordarna är för långa.... inte alla som har en fölmage som Hottie ;)
Båda hästarna fick jobba på lina idag och det var riktigt fina båda två. Maverick trampade på bra och fick göra lite övergångar + galoppfattningar. Hottie var pigg och fick göra en hel del galoppjobb idag.
 
Imorgon är jag stalledig och ska på julbord med jobbet :)
 
 

kväll

2013-12-15 @ 21:04:00 ? Permalink ? Allmänt
Dagens motion bestod av ett kort ridpass på Hottie, hon var i princip oridbar så det var ingen större idé. Hon är vansinnigt brunstig och idag var det så illa att när vi skulle passera en annan häst i ridhuset bara stannade hon och "ställde upp sig".. Suck :p
Maverick var lite stökig när jag tog ut Hottie och tyckte det var jätteorättvist att inte få följa med, men han lugnade sig snart. Longerade honom en stund i ridhuset så han fick se sig om och känna på sadeln. Han var lugn och fin och jobbade bra. Min plan är att longera honom imorgon med, båda ska vila på tisdag när jag ska på julbord och sen på onsdag ska jag rida Maverick.
 
 
 

Mellanlandar

2013-12-15 @ 13:15:09 ? Permalink ? Allmänt
Har varit igång hela dagen nu. Startade imorse med att åka till stallet lagom till utsläppet, var där innan de som skulle släppa ut så jag gav hästarna kraftfodret och kollade läget med nykomlingen medan jag väntade. Han hade ätit upp all mat och det såg ut som att han legat ner inatt. Allt var lugnt iallafall, sedan vaknade han till när de första började gå ut och han ville gärna med.
I hagen sprang han ett par varv, smakade på sitt frukosthö och så sprang han ett varv för varje häst som kom ut. Därefter har det varit lugnt men han har stenkoll på läget och spanar gärna lite och tar ett varv.
 
När jag mockat klart och det fortfarande var lugnt åkte jag iväg och hämtade torv, sedan tillbaka till stallet för avlastning av torven och lunchfodring.
Nu är jag hemma ett par timmar tills det är insläpp, då åker jag ut igen och hjälper till och tar in honom själv -vill gärna se hur han uppför sig och vill vara med så att det går bra och man får in en bra rutin (jag har även insläppet imorgon). När de kommit in och ätit sen så ska jag rida Hottie och Maverick ska få kika på ridhuset har jag tänkt.
 
hmm, bordskicket får vi nog fila på -känns som att det blev mer mat i boxen och i ansiktet på honom än i magen...
 
 

Säg hej till Maverick!

2013-12-14 @ 21:13:33 ? Permalink ? Allmänt
Dagens utflyktsmål var Calles uppfödare. Där har vi hämtat denna fina killen. Han är f. 2008, ca 167cm, e: First Wish som Calle och de har samma mormor -så de är lite närmare släkt än halvsyskon, typ "kusiner" ;)
Jag har honom på lite utbildning/tillfixning på obestämd tid, han har tyvärr blivit ganska felriden och är rätt omusklad nu så vi har lite jobb framöver, men han har en jäkla gång och det är en fin häst i grunden så detta blir kul.
 
Hämtningen gick bra, han klev rakt på transporten och stod som ett ljus hela vägen hem, väl framme ville han gärna komma ut ur transporten men gick ändå av lugnt. Inne i stallet bekantade han sig med Hottie och sedan stod han vid boxdörren och spanade ända tills jag åkte (med paus i spaningen för att tigga lite godis). Imorgon ska jag vara med vid utsläppet och se så det går lugnt till och sen under dagen har jag lite pyssel med att passa ut en sadel till honom och sen ska han få bekanta sig med ridhuset och jogga lite på lina tänker jag.
 
Söt är han iallafall ;)
 

Lucia

2013-12-13 @ 22:16:53 ? Permalink ? Allmänt
Då var det lucia, och snart är det jul ;) Var ute igår och fick köpt julklapp till sambon -nu ska man bara få till nåt tillfälle att slå in den utan att han märker det. Den är gömd i bilen så länge :p
Var på APT/jullunch med jobbet igår och det var väldigt trevligt. Stället vi var på var riktigt mysigt också. Blir även julbord med "andra halvan" av jobbet på tisdag. Alltså, jag jobbar ju en skola -men är inte anställd av skolan utan av kommunen, så igår var jag iväg med den sidan och på tisdag är det skolans personal som ska iväg och då blev elevhälsan medbjudna. Kan nog bli kul.
 
Longerade Hottie idag och hon var fin, ibland kan hon varva upp ordentligt när man linar henne men idag höll hon sig avspänd hela tiden. Jag har tänkt ta ut ET till henne rätt snart för det känns som att hon kan behöva en liten justering, hon har det jobbigt i ena galoppen och det sidvärtes arbetet är också lite motigt. Well well, får se när ETn har tid att komma ut.
 
oooch.. imorgon ska jag ut på utflykt med ett roligt "mission",ni får kika in här framåt kvällen så får ni se ^^
 
gammal bild från en, vad jag minns, väldigt trevlig kväll ;)
 
 

Måndag

2013-12-09 @ 20:51:56 ? Permalink ? Allmänt
Varit ännu lite risigare idag. Usch!
Red med barbackapadden idag igen och det gick riktigt bra, haha kommer nog ha träningsvärk i låren ;) Det kanske är placebo men jag tycker att jag sitter riktigt bra på den, självklart är det inte lika lätt som i sadel men helt ok. Kanske blir friktion mellan padden och ridbyxorna? :p
 
Imorgon får jag se när jag kommer ifrån jobbet, måste vara med på ett möte som börjar 16:15..... Segt men inget att göra. Ska även ringa personalavdelningen och höra om jag har några semesterdagar att ta ut, under mellandagarna är det ett par "icke-röda" dagar/ arbetsdagar och tar man bort dem är man ledig i 2v... Well, får se hur det ser ut på den fronten. 23e ska jag iallafall jobba hemifrån.
 
 
 
 
 

Slut på helgen!

2013-12-08 @ 22:13:13 ? Permalink ? Allmänt

Ja nu var det slut på helgen och imorgon börjar en ny arbetsvecka. Galet irriterande är att jag håller på att bli sjuk, men det bryter inte ut utan ligger och pyr liksom. Herregud, kan jag inte bara få bli rejält förkyld i 2 dagar och så är det över? -get on with it!!
Jaja, knaprar Ipren och halstabletter så länge.

Idag var det snöstorm så åkte aldrig och hämtade transporten, får ta det i veckan istället (skulle ju bli plusgrader på tisdag igen så...).

Gårdagens ridpass gick bra och Hottie var riktigt nöjd och vi jobbade ordentligt båda två. Idag gick det dock inte så bra utan hon stretade mest emot. Men vi ägnade oss åt att flytta undan för skänklarna och jobbade mest i skritt -till slut släppte hon ändå rätt bra så kändes ok till slut.

På lördag händer det spännande grejer här -och jag ska försöka hålla det för mig själv ända tills dess, haha ;)

Nattinatt!


Mycket åkande nu

2013-12-06 @ 23:09:00 ? Permalink ? Allmänt

Ja de här dagarna blir fullt upp. Idag startade jag med en halvdag på jobbet och sedan mötte jag upp syster efter lunch och så rullade vi söderut mot Ullared/Gekås.
Tog en detour in om både Svensk Ridsport och Börjes och fyndade litegrann -tex fick syrran ett par riktigt fina jodphurs för 100(!) kr. De kostade runt 700 i originalpris, och när de slog in dem i kassan stod det 399kr -Gött! tänkte vi, men då var det en annan i kassan som bara: nää, men de ska kosta 100kr för det är sista paret. Naaaajs ^____^

Nere på Gekås köpte vi de flesta julklapparna och sen såklart lite annat med. Sen stoppade vi på Ikea på hemvägen med...

Imorgon ska jag ut på en tur till om inte vädret blir för illa, men tror det skulle bli rätt fint. Sedan är det lite annat som ska fixas i helgen, utsläpp på söndag, byta bil + hämta transporten osv....


5 december

2013-12-05 @ 12:53:36 ? Permalink ? Allmänt

5e december, skitväder med storm och regn. Fyyy.. Det pratas om att det är snöstorm på g, men jag hoppas att det inte stämmer.

Här jobbas det, imorgon blir det bara en halvdag för sen ska jag och syster till Ullared för julklappsshopping.

Annars så är det lite andra kul grejer på g här, ser fram emot när det är klart ;)


1a advent

2013-12-01 @ 20:51:00 ? Permalink ? Allmänt
Mitt frukostsällskap imorse
 
 
 
Idag har jag spenderat ett par timmar i stallet. Hade lunchfodringen så var ute vid 12. Matade alla hästarna och tog sedan tag i lite hagfix. Mockade Hotties hage, bytte vatten m.m. Sedan gick jag över till de hagarna jag hade förut och krattade dem -jämnade till hålorna efter att hästarna trampat upp, så fryser det nu är de ganska jämna och helt användbara. Tänkte att det var bra att passa på nu när det var plusgrader för man vet aldrig när vintern slår till ordentligt och då gäller det att vara förberedd.
Sedan var Hottie så taggad idag att hon inte hade ro att äta sin lunch, hon for mest omkring såhär:
 
Så jag fick ta in henne så hon åt sin mat inne medan jag gjorde klart det sista i hagarna.
Ridpasset gick i samma stil som ovan, så det gick inte direkt till historien som världens bästa pass ;)
Men, nya tag imorgon!
 
Hemma så har jag fixat iordning lite mer juligt, bytt gardiner i köket, tagit fram ljusstakar osv. Och sen har jag varit på gymmet med Ylva. Känner mig rätt nöjd -har tränat 3ggr denna veckan, och det gjorde jag förra med så jag håller min plan rätt bra. Har tänkt att jag ska träna 2-3ggr/veckan.
Nu är det snart läggdags och omtag inför kommande arbetsvecka. Fredag blir en halvdag för då ska jag och syrran till Ullared för julklappsshopping ^^
 
 

RSS 2.0