Pigga hästar

2013-07-31 @ 22:39:07 ? Permalink ? Allmänt

Idag var båda hästarna helt tossiga. Började rida Hottie men det blev inget bra pass då hon var väldigt okoncentrerad -berodde på att Calle fått nåt ryck i hagen och galopperade omkring utanför ridhuset nästan hela passet och stänkte grus på plåten lite då och då >_<
Han var som sagt pigg, fräste runt i hagen så han var helt svettig när jag hämtade honom, sen fick han gå in i ridhuset och springa lite lös (och han var hur pigg som helst) och efter det gick han ett pass på lina... Vet en som kommer behöva ridas ordentligt imorgon ;)


Mys!

2013-07-30 @ 22:48:53 ? Permalink ? Allmänt

Jobbat idag och sedan stallet. Vädret var lurigt med åskskurar men jag red Calle inomhus och när det var dags för Hottie var det sol igen. Calle fick ett ordentligt pass och det var välbehövligt. Hottie gick ordentligt igår så jag skrittade ut barbacka. Mycket mysigt första delen, men när vi vände hem vaknade hon till och studsade sen hela vägen hem :p


Ledig måndag

2013-07-29 @ 16:57:12 ? Permalink ? Allmänt
Idag är jag ledig och passade på att ta en rejäl sovmorgon idag (blev lite FÖR bra för jag var vaken men somnade om igen). Åkte sedan ut till stallet och gjorde allt klart där, mockade i hagarna och fyllde vatten. Började mocka hagarna igår men det blev storm(!) och regn så jag gjorde klart idag.
Det var vansinnigt varmt och kvavt när jag var ute förut så jag tänkte åka ut lite senare idag och rida för det går inte annars, man orkar inget och det känns inte schysst mot hästarna att jobba när det är så varmt. Planen är iallafall att rida båda två.
Imorgon skulle jag jobbat kväll men de ringde förut och undrade om jag kunde tänka mig att jobba 7-16 imorgon istället -eh, jaaaa!  Trots att jag är väldigt morgontrött börjar jag hellre jobba tidigt och kommer hem tidigare så dewt passade mig fint, så nu ser jobbveckan ut såhär:
Tisdag: 07:00-16:00
Onsdag: 07:00-16:30
Torsdag: 07:00-16:30
 
Sen är jag ledig fre-sön! :D
 
Nu ska jag åka och handla lite och fixa lite mat innan jag åker ut och rider.
 
 

God natt

2013-07-27 @ 23:16:25 ? Permalink ? Allmänt

Är mitt i jobbhelgen, även imorgon slutar jag 19:15. Egentligen skulle jag jobbat 09:30-17:30 men fick jobba lite till. Är iallafall ledig på måndag och det ska bli riktigt skönt!
Hästarna har semester nu ett par dagar men på måndag ska jag rida båda.

Natti!


Hööks imorse

2013-07-25 @ 22:47:03 ? Permalink ? Allmänt
Var ju och köpte bett till Hottie imorse, men det blev även ett par saker till.
 
"Hunter" träns
 
Bettet
 
 
Och coolertäcke från JH Collection.
50% på det och jag fick grävt fram 2st i strl 145 så hästarna fick varsitt.
Jätteskön kvalité på det, slät utsida och fleeceinsida.
 
 
 
 

Baucherbett

2013-07-25 @ 19:17:00 ? Permalink ? Allmänt
Köpte ett Baucherbett till Hottie imorse och invigde det idag.
Hon är ganska trixig i munnen och har svårt att finna något stabilt stöd på bettet och blir ostadig + gapar ibland (fast mest drar hon upp läpparna så det ser ut som att hon gapar). På dagens betsling öppnade hon munnen lite i en del steg (red utan snok) men känslan var väldigt mycket bättre på detta bettet, i hennes svåra varv (vänster) kunde jag "rida loss" henne eftersom hon behöll kontakten med bettet.Jag hade en helt annan kontakt med "fronten" och hon kändes över lag nöjd så jag hoppas hon fortsätter vara nöjd med detta och lägger sig ännu mer tillrätta.
 
 
 
 
Calle jobbade också bra idag, han försökte sig på en fuling i galoppen och drog iväg i full fart på långsidorna men efter att jag grälat lite på honom så skärpte han till sig, och då kunde han minsann göra förvänd åt båda hållen och fina skänkelvikningar.
Guldstjärnor till båda hästarna!
Nu får de ett par lugnare dagar när jag ska jobba fre-sön. Hinner nog inte rida någon av dem fredag eller lördag men på söndag har jag ett lite kortare pass så då hinner jag nog en iallafall.

Lediga dagar

2013-07-24 @ 22:55:41 ? Permalink ? Allmänt
Yes! Är ledig ons-tors och sedan jobbar jag fre-sön. Idag startade jag med en rejäl sovmorgon vilket var riktigt skönt. Hade lunchfodringen i stallet så jag tog det lugnt hemma tills det var dags att åka dit. Vädret idag har varit lite lurigt med åska och regnskurar, tror jag såg 4-5 blixtar bara på vägen till stallet och nu ikväll mullrar det oavbrutet. Jag hoppas på lite sol imorgon iallafall för att kunna få lite färg, på jobbet blir det ju inte mycket solat direkt (bara armarna) XD
Upptäckte att Calle måste ha vuxit sen förra året, slängde på honom ett regntäcke medan jag red Hottie för att han inte skulle bli blöt tills det var hans tur och detta täcket har han inte haft på sig sedan förra hösten -det gick knappt över rumpan på honom :p
Ridningen idag bestod av ett pass i ridhuset med Hottie och en uteritt med Calle. Hottie och jag var inte överens i förrgår men idag var det mycket bättre. Jag hade gjort lite justeringar i utrustningen och det föll damen i smaken (idag iallafall). Hade det raka bettet, testade det i våras men då var det skiftande resultat, och jag testade Calles sadel på henne, den är ju nån storlek smalare än hennes men jag ville se om den också åkte fram -den flyttade sig något men inte mer än hennes egna, och jag tyckte att jag satt lite bättre i den. Den har liksom "sittpunkten" lite längre bak än Hotties sadel (som jag blir lite framåtlutad i). Imorgon om jag hinner ska jag åka bort till Hööks och köpa ett Baucher-bett och se vad Hottie säger om det.
 
Calle red jag som sagt ut och han var mycket nöjd, lite för mycket blinningar ute bara. Vi travade och galopperade en hel del så han fick svettas lite men han gillade det.
 
Planen för dem imorgon är dressyrpass med båda två.
 
 

nya anmälningar :p

2013-07-21 @ 22:01:04 ? Permalink ? Allmänt
Nu har jag skickat iväg två tävlingsanmälningar till.
-18/8 för Calle (LB:1)
-25/8 för Hottie (LA:1) är reserv så vi får se om vi kommer med.
 
Annars har dagen bjudit på en tur till Lilla Edet för att titta på tävlingar och ett par som jag känner. Såg Grand Prixen och St Georg -bra resultat för båda så det var kul. Led lite med alla tävlande idag eftersom det var fruktansvärt varmt. Jag fick också känna på värmen sen när jag red mina två. De var jättefina båda två idag så det var riktigt trevligt att jobba dem även om vi höll på att rinna bort.
Nu är det dags att hoppa i säng för jag börjar jobba tidigt imorgon. Nu är ju sommarjobb #1 klart och jag börjar på #2 imorgon.
 
Veckan ser ut såhär:
Måndag: jobb 07:00-16:30
Tisdag: jobb 07:00-16:30
Onsdag: ledig
Torsdag: ledig
Fredag: jobb 09:45-19:15
Lördag: jobb 07:00-19:15
Söndag: jobb 09:45-17:30
 
 

Dagens tävlingsstart!

2013-07-19 @ 19:21:36 ? Permalink ? Allmänt
Idag har vi varit ute på äventyr med lilla Hottie. Åkte till Lilla Edet och red en LB2, fick ett infall på jobbet igår och ringde och efteranmälde mig.
Detta var Hotties tredje tävlingsstart någonsin och det var 3 år sedan vi var ute sist så detta kunde ju gå hur som helst.
Hon var rätt lugn när vi kom fram och tog det hela med ro, stod och pratade lite med de som stod parkerade intill oss då de tyckte att hon var fin och en lagom stor häst (så de undrade om stam osv.). Sedan gick jag bort till utebanan för att rida fram och där var jag helt själv så det var skönt. Hottie var inte jättekul i början utan var rätt dragig och seg (vaaaarmt + att hon är givetvis brunstig...). Fick väckt upp henne lite och jobbat med galoppen för då släpper hon bättre. Mot slutet av framridningen släppte jag spöt och red utan det för att ha henne framme ändå. I collecting ring började hon sega till och när vi kom in på banan så segade hon ihop. Men genom att driva för allt vad tygen höll så gick det fint ändå och vi fick ihop 70,333% vilket räckte till en 3e placering! Tjoho! :D
 
Mycket nöjd :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spontant!

2013-07-18 @ 22:56:15 ? Permalink ? Allmänt

Slängde iväg en efteranmälan till tävling i eftermiddags. Och tävlingen är imorgon... Så imorgon kör jag en LB:2 med Hottie! Hennes livs tredje start och det var tre år sen sist så kan bli intressant ;) ser det som en träning, men kul iallafall!


Kortis

2013-07-15 @ 22:42:20 ? Permalink ? Allmänt

Kort uppdatering av dagen:


Jobbat och därefter stallet. Red Hottie i ridhuset och fick ett riktigt trevligt pass. Hon var lite hängig och dragig i början men jag red bara på och lät det ta sin tid och allteftersom så släppte hon och blev riktigt rund och fin. De sista varven var hon superfin, satt ner och gjorde lite tempoväxlingar, och framförallt i "samlingen" tog hon i för kung och fosterland. Jag kör nog en fortsättning på detta imorgon och sen ut på onsdag, det känns som en bra plan ;)


Trött

2013-07-14 @ 22:30:49 ? Permalink ? Allmänt
Igår var jag i Lysekil och var ute med lite kompisar. Blev en lång natt och vi kom inte i säng förrän 5 imorse så jag är lite småtrött idag. I stallet blev det jogging på lina för Hottie och Calle latade sig i hagen. Efter stallet stack jag bort till Ylva och hjälpte henne lite med Alex, och han hade en bra dag idag -blev riktigt fin så det var jättekul :)
 
Nu är det dags att hoppa i säng för mig och imorgon börjar en ny arbetsvecka.
 
 
 

Hottie - februari till nu

2013-07-12 @ 23:48:00 ? Permalink ? Allmänt
 
 
 
Februari
 
 
 

Mars
 
 
 
Juni
 
 
 
 
 

Juli
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ledig Fredag

2013-07-12 @ 21:54:58 ? Permalink ? Allmänt
Skönt! Ledig idag så tog en ordentlig sovmorgon... Skulle ändå vara hemma och "vakta" då Calle väntade på ett paket som skulle komma med budbil nångång mellan 12-13:30.
När paketet hade kommit stack jag iväg och handlade hästmat och människomat, därefter mellanlandning hemma och sen vidare till stallet.
Red direkt när jag kom och idag blev det lite bommar för dem, både travbommar och galoppbommar. Calle tog det lugnt och tyckte nog det var lite småtrevligt med bommarna. Jag tyckte dock inte att passet var SÅ trevligt för det var galet varmt och han blir lite för bekväm på hackamoret = hänger i det och blir sååå tung i fronten. Ser fram emot att börja rida på bett igen så man får någon kontakt med honom.
Hottie tyckte att det var väldigt skoj med lite bommar och körde räserfart över galoppbommarna -inget "räkna språng" där inte! Hon kastade sig iväg låångt innan bommen, rejsade till nästa, hoppade av och sen tog det ett halvt varv att få stopp på henne...
Jaja, lite kul får de ju ha ;)
 
Imorgon får vi se vad vi hittar på, skulle nog bli lika varmt imorgon som idag så då kanske vi tar någon lättare aktivitet.
 
 
 

Torsdag

2013-07-11 @ 23:29:33 ? Permalink ? Allmänt

Idag red jag ut Calle och hade lite miljöträning när vi kom till träbron för den har han inte sett förut så den var lite läskig. Men efter att jag gått med honom över en gång gick det bra och han kunde gå fram och tillbaka ett par gånger. Återstår att se om han minns detta nästa gång vi rider där ;)

Hottie vilade och hon körde på en annorlunda stil idag -med orientalisk touch på hag-outfiten XD


onsdag 10/7

2013-07-10 @ 22:27:54 ? Permalink ? Allmänt
Jobbade till 17 idag med och därefter stallet... Idag blev det ridning på båda hästarna och de skötte sig fint båda två. Började med Calle och idag blev det lite mer jobb, är ju inte så lätt att jobba honom på hackamoret men idag gick det bra. Han hängde sig på lite men var ändå riktigt ridbar och tog skänklarna bra både framåt och åt sidorna. Gjorde även lite galoppfattningar från skritt. Han var mest sugen på att öka idag så det övade vi lite på -länga ut steget på långsidorna och jobba mot en mellantrav (inte så lätt för gossen att fatta alltid, men idag försökte han verkligen).
Hottie fick ett ganska kort och intensivt pass med mycket lösgörande arbete. Hon får inte fastna i halsen utan ska vara rörlig. Efter lite galopp så satt jag ner resten av passet och nedsittningen gick riktigt smärtfritt idag :p Hon var mer igenom och jag kunde sitta och rida, så vi passade på att göra lite öppnor och så. Hon var rätt pigg och låg på en del, men hellre det än att hon maskar och krullar ihop sig.
 
Nu är det sängdags och så laddar vi för morgondagen som är veckans sista jobbdag. Är ledig fre-sön och ska ta det ganska lugnt, har dock tänkt åka till Lysekil på lördag och gå ut med ett par kompisar där.
 
 

Bilden säger allt

2013-07-09 @ 23:10:25 ? Permalink ? Allmänt

Hm, jag har varit utomhus idag. Det var sol :p


Måndag

2013-07-08 @ 22:35:47 ? Permalink ? Allmänt
Så, nu var min "semester" slut och jag började jobba idag, och from nu är det jobb som gäller 8-19 juli på ena stället, därefter 22 juli-18 augusti på nästa ställe (fast ska försöka "trolla bort" 3 dagar sista veckan) och sen börjar jag på mitt nya jobb.
Skön dag i solen hursomhelst och även kvällen har varit superskön. Var i stallet vid 17:30 och idag blev det ett lätt joggingpass på hackamore för Calle där vi mest övade på att gå fram direkt och även att flytta för skänklarna. Hottie gick jag en promenad med (för ev träningsvärks skull) och sedan släppte jag henne en stund i ridhuset.
Bytte vatten i hagarna och sedan tog jag in alla hästarna kl 20.
 
Calle när det var dags att komma in
 

Emmaträning dag 2

2013-07-07 @ 18:25:53 ? Permalink ? Allmänt
Idag var det dags för träning igen så vi rullade mot Borås vid 12. Planen var att Emma skulle rida lite idag och det gjorde hon, väldigt kul att se för man ser ju sällan sin egen häst riden -tror Hottie haft någon annan än mig i sadeln sådär 2-3ggr i hela sitt liv så hon är inte så van vid andra ryttare direkt.
Hottie undrade vad i hela världen som stod på och vad nu detta var för en jobbig människa som kom och krävde grejer av henne, så hon surade ihop ett par gånger.
Men, när hon släppte till lite och testade att göra så som Emma försökte visa henne så var hon superfin
-vilken häst man har alltså!
Både traven och galoppen fick ett jäkla tryck och hon flög runt, jösses säger jag bara.
 
Sedan fick jag hoppa upp och ta henne en stund i slutet och det var som att hon drog en lättnadens suck ;) Hur mycket jag än är på henne så når jag inte upp till den tajming och snabbhet som Emma har så det blir lite bekvämare (mer transportsträckor och tid att glida iväg innan det händer nåt uppe i sadeln liksom). Och ja, jag får nog investera i en rejäl tub superlim om jag ska kunna sitta kvar i traven på Hottie när hon travar som hon ska....
 
(lättridning på bilderna)
 
 
 
 
 
och ja, det var galet varmt idag med
-Hottie var genomblöt, men fick duscha av sig innan vi åkte hem
 
 

Emmaträning dag 1

2013-07-06 @ 16:11:00 ? Permalink ? Allmänt
Nu är jag hemma, avduschad (avsvalkad) efter dagens träning. Det var galet varmt kan jag meddela!
Hottie var lite stark i början men blev fin sen, och gjorde riktigt bra förvänd galopp idag. Jobbade även med lite skänkelvikningar och öppnor, där vill hon stoppa upp lite men i dagsläget gör inte det så mycket utan vi vill mest att hon ska kliva åt sidan ordentligt.
Ser fram emot fortsättningen imorgon!
 
 
haha, denna är så kul -snacka om start i uppförsbacke :p
 
 

Dagens utflykt

2013-07-05 @ 20:37:25 ? Permalink ? Allmänt
Idag stod det tandläkarbesök för Calle på schemat. Gick smidigt, han var lite vass i högersidan precis som jag trodde och när det var fixat plockades även vargtand #2 bort. Så nu har vi två veckor bettlöst framför oss men det är bara bra för honom med lite lugnare ett tag eftersom han gått tufft en period.
Hottie fick en tur ute och hon var turboladdad och fräste runt för fullt. Imorgon och på söndag är det träning för Emma Ahlberg så det blir en hård helg för tanten.
 
 

Tävling!

2013-07-04 @ 23:55:53 ? Permalink ? Allmänt
Lång dag idag men snart är den slut. Har varit iväg och tävlat med Calle,skönt med kvällstävling (mycket bra idé! särskilt för oss som är galet morgontrötta). Först under dagen krigade jag och herrn om "bada eller inte bada" -jag vann. Därefter flätade jag honom och ja, han var lite ledsen då han tyckte att det blev lite tantigt
 
 
Därefter packade vi ihop oss och åkte mot Lilla Edet. Han var rätt laddad när vi kom fram men efter lite promenerande runt parkeringen lugnade han sig och var mer kontaktbar. Hoppade upp och red till framridningen, då var det lite farliga saker på vägen men han gick med lite övertalning. På framridningen la jag lite extra energi på galoppfattningarna och det hade jag nytta av sen i programmet.
Det blev lite lång tid innan jag kom in på banan så då tacklade han av lite, svårt att veta om man ska skritta runt och vänta = sövande, eller om man ska rida på och riskera att bensinen tar slut.
När vi fick komma in på banan så red jag mest vid domarna så att han skulle få titta på transporterna, och det var läskigt först men blev bättre.
 
Programmet gick bra, lite vingligt och dant men det kändes bra. Lite svårt att få plats bara i galoppen, han är så storgalopperad att det är galet jobbigt bara att svänga runt på en volt. Men som sagt -det kändes bra och vi fick bra betalt också, 68,276% och en femteplacering! Så kul!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Här händer det grejer

2013-07-03 @ 20:40:42 ? Permalink ? Allmänt
Jag har fått jobb! fr.o.m mitten av augusti kommer jag arbeta som skolkurator, ska bli så kuuul!
 
Denna veckan har varit fullproppad och resten ser likadan ut.
• Torsdag: lunchfodring, em-fodring och kvällstävling
• Fredag: Calle till tandläkaren kl 12:30
• Lördag: träning i Borås 11:45
• Söndag: lunchfodra och träning i Borås 13:45
 
Igår red jag bara Hottie och hon kändes bättre igår än i förrgår, var lite mer samarbetsvillig och vi fick jobbat ordentligt, Calle longerades en stund och sedan skoddes de på kvällen. Idag har Hottie vilat och jag red igenom lite programdelar med Calle, la mest krut på galoppen för det är den som är svårast. Han gick fint så jag hoppas att han går ungefär så på tävlingen imorgon ;)
 
 

Starttid på torsdag

2013-07-01 @ 20:36:00 ? Permalink ? Allmänt
 
 
 
 
 
 

1 juli

2013-07-01 @ 19:33:39 ? Permalink ? Allmänt
Ojoj vad tiden går fort! redan 1 juli....

I förrgår när jag red var Calle stark och hur jag än red fick jag inte ordning på det... Igår vilade han och idag var det dags för ny drabbning.
Hade bestämt mig för att idag skulle det fasen gå bra.
Börjar rida och han var bättre men inte super, men jag red på. Sedan tyckte jag att han var lite grejig på högersidan (där han har/haft en "inbäddad" vargtand) och tänkte att den kanske kommit upp? -hoppar av och stoppar in ett finger i munnen och kör runt lite, ingen vargtand men han var sylvass i munnen! Och då är det 4 mån sen vi var hos tandläkaren senast.... Hursomhelst, plockade av nosgrimman (stoppade in fingret under den inne i munnen och den satt inte hårt men bara att den låg emot tryckte ju in kinden mot tänderna) och red på.

Och han gick som en klocka -sååå fin!  Så nu blir det att boka tandläkartid imorgon så vi får fixat till det.
 
Hottie däremot får skämmas lite idag då hon knockade mig i ansiktet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0