update på läget

2013-03-31 @ 19:02:35 ? Permalink ? Allmänt
Planen var ju att vi skulle flyttat till nya stallet idag, men pga att Calle är sjuk så blir det framflyttat. Istället kommer båda hästarna att åka hem till mina föräldrar på tisdag och kommer stå där i ungefär en månad (om inte Hottie också blir sjuk -då blir det längre). Så, hästarna kommer få en oplanerad (oönskad) viloperiod nu och det blir inga träningar eller tävlingsstart på rätt länge. Tyvärr.
 

 
Idag var det riktigt vårigt ute och jag har slitit med att få bort päls på hästarna, nu är de ju klippta så jag ska väl inte klaga över pälsmängden men åh vad man längtar efter sommarpäls.
Red Hottie i paddocken, först bara skrittjobb i 20-30 min och bara hålla koll på bakdelen så att den inte svänger som den vill utan hon ska vara där jag placerar henne och i ett stycke liksom. Gick bra och hon skummade i munnen och verkade riktigt koncentrerad.
Sedan när jag gick över till trav så fallerade alltihop först och hon var jättehackig i munnen och bara flaxade omkring, stel i nacken och bara allmänt tjafsig. Bestämde mig för att gå på henne ordentligt framåt och försöka få till bjudningen -Hottie är aldrig trög och seg, men bara för att hon springer framåt så betyder inte det att hon bjuder. Efter en stund när hon accepterade skänklar och hjälper så släppte hon i nacken och hela kroppen, började bjuda och då blir även huvudet stilla. Härligt! Körde ett par varv i den bra känslan och sen avslutade vi och skrittade av ute.
 


God natt!

2013-03-28 @ 22:30:38 ? Permalink ? Allmänt
Nu har jag varit hemma ett tag efter jobbkvällen och hunnit med att pilla lite med bloggen. Är helt usel på sånt här men nytt utseende blev det iallafall -kul att variera sig lite ;)
 
Dags för mig och Moses att hoppa i säng!
 

tog tvärstopp

2013-03-28 @ 14:41:43 ? Permalink ? Allmänt
Puh, varit i stallet nu på förmiddagen och kom hem för cirka en timme sen. Har duschat och håller nu på att laga lite mat innan jag ska iväg och jobba mitt korta pass. Men OJ vad trött jag blev, det tog liksom tvärstopp -tror bestämt att jag kommer gå och lägga mig direkt när jag kommer hem ikväll.
 
I stallet blev det en uteritt till klätterbacken med Hottie, och idag var hon en riktig liten bitch så fick lägga lite energi på att få henne på min sida igen. Hon var väldigt pigg så jag red som serpentiner på vägen för att bromsa upp henne lite och hon är ju lite så när hon är pigg att om hon inte får gå i det tempot hon vill så vill hon inte alls = när jag tog i högertygeln stannade hon, reste sig och skulle inte gå mer. Så då körde vi serpentiner, små åttvolter och volter åt båda hållen tills hon uppförde sig och gick snällt. Detta var ovanför backen på "hemväg", så när hon lydde där uppe red jag ner för backen, upp igen och gjorde om det ett par gånger. 
Trafiken brydde hon sig inte om alls så det var ju skönt (klätterbacken ligger jämsides med motorvägen -man rider precis innanför viltstängslet).
 
Sedan gick vi tillbaka till stallet och så fick hon gå ut och äta lunch. Plockade av halsarna på båda hästarnas täcken för det var riktigt gött i solen :)
Calle fick gå en liten kort promenad och sedan galoppera ett par varv lös i ridhuset.
 
Nu är det som sagt strax jobb och så blir det en tidig kväll ikväll. Imorgon ska jag ut till föräldrarna för mamma fyller år idag -och imorgon fyller faktiskt Hottie 8år ;)
 

onsdag

2013-03-27 @ 22:18:21 ? Permalink ? Allmänt
Fint väder idag med, lite vår men det skulle gärna kunna få bli lite varmare för mig +5 är lite för dåligt -faktum är att för exakt ett år sedan när dessa bilder togs var det 25-30 grader ute! Var galet varmt i 2-3 dagar.
 
 
 
 
 
 
Innan jag åkte till stallet så svängde jag förbi djurapoteket och plockade ut medicin till Calle, och givetvis hade det snurrat till sig så att jag bara hade fått hälften så mycket som jag skulle ha -men det löste vid sedan under eftermiddagen så nu har jag mer att hämta ut.
Calle gjorde ingenting idag utan han chillade i hagen. Hottie fick gå ett skritt- och travpass i ridhuset, och vi jobbade med massor sidvärtes övningar idag; slutor, förvända slutor, öppnor och skänkelvikningar så hon fick jobba rätt ordentligt även om det var ganska lugnt. Lugnt men tungt arbete blev det.
Imorgon ska jag jobba ett riktigt kort pass 16:30-20:05 (bara in och täcka upp en liten krisvakans) så åker till stallet så fort jag vaknat och gör allt där, om vädret är fint får nog damen gå ut -kanske till klätterbacken?
 

tisdag

2013-03-26 @ 22:33:00 ? Permalink ? Allmänt
Idag var det trögt att gå upp, var riktigt trött på morgonen.
Började dagen med seminarie i skolan, och även denna gång var det enn överraskning om tiderna. Idag var det halvdag -trots att alla var inställda på heldag (förra veckan var det tvärtom). Svårt att lägga schema verkar det som.
Seminariet gick bra iallafall och sen skrev vi ihop sammanfattningen direkt efteråt.
Kom ifrån skolan lite efter kl 14 och då åkte jag till Överby för att träffa syster en stund och fixa lite grejer.
 
I stallet så fick Calle sitt penicillin -och jag har nu sprutat en häst själv för första gången. HU! men det gick bra, han är jättesnäll att spruta och rör inte en muskel under tiden. Han fick gå på en liten promenad och sträcka på benen, och Hottie fick gå ett löst pass på lina i paddocken.
Imorgon blir det mer jobb för henne, om inte vädret är alldeles grymt för då går vi nog ut istället.
 

forts bilder

2013-03-24 @ 19:31:11 ? Permalink ? Allmänt
Och sedan var det Hotties tur, och hon fick vara under ryttare. Idag var det nåt som "klickade till" hos damen och hon bara släppte i frampartiet, nacken kom upp och på bilderna ser det ut som att halsen blev dubbelt så tjock som den är vanligtvis (jämför rörelsebilderna mot när hon står stilla). och av nån anledning blev bilderna i samma varv....
 


Massa bilder

2013-03-24 @ 19:26:14 ? Permalink ? Allmänt
Nu har jag massa bilder igen. Hade syster ute på besök i stallet och båda hästarna fick vara med. Först ut Calle under tömkörning.
 


Det gick inte vägen

2013-03-22 @ 18:56:00 ? Permalink ? Allmänt
 
Det gick inte vägen på djursjukhuset så idag är det väldigt jobbigt.
RIP lilla fluff
 

 
 
 
 

Blå Stjärnan

2013-03-22 @ 11:42:41 ? Permalink ?

Sitter i väntrummet på Blå Stjärnan och väntar på att få komma in. Blev vidareskickad från veterinären då Kingston är så dålig.


Fjant-tant

2013-03-21 @ 21:27:54 ? Permalink ? Allmänt
 
Idag fick hästarna lite ofrivillig vila då det var en hoppbana uppbyggd i ridhuset inför kvällens träning och jag kände inte för att snirkla mig runt hindren ;) Pysslade med annat istället, som att skura litegrann i boxarna och så. Sedan var jag ute i hagarna och mockade, och då fick jag se Hottie som jagade hö XD

Stackars kissen

2013-03-21 @ 21:24:43 ? Permalink ? Allmänt
 
Lille Kingston är dålig så blir ett veterinärbesök med honom imorgon. Får hoppas att det inte är nåt farligt.
 


Tränat ikväll

2013-03-18 @ 22:34:27 ? Permalink ? Allmänt
Yes, var i stallet vid lunch idag och gjorde iordning allt som ska fixas utom ridningen, sen åkte jag hem och åt lite och satte mig med en tenta som behövde fixas till. Gjorde klart och skickade in -check!

När jag var klar med den var det dags att packa ihop sig för att åka till stallet och träna. Det var en pigg liten häst jag satt på idag, hon vilade igår så var taggad på att jobba + att det blåste så mycket idag att ridhuset lät massor. Plötsliga höga ljud = snabb Hottie.
I början av träningen blev det mest jobb för att få henne att spänna av och jobba ordentligt och när det funkade gick vi över till att rida lite programdelar ur olika program. Galopparbetet bestod av träning av den förvända och idag behövdes detta jobbas med, framförallt i vänstergaloppen ville hon falla isär och dra iväg i alldeles för stora språng men när jag sagt stopp! en gång och verkligen satt till ordentligt så funkade det. Hon är ju lite fixig i munnen men idag när hon ilsknade till och därmed eldade upp sig så kom bjudningen till bettet och hon blev stilla med huvudet. Knasiga häst ;)
Massor med energi hade hon iallafall och var duktig över lag, även om jag kanske hade önskat att det inte varit så mycket störningsmoment pga blåsten :p
 
Sen jag kom hem har jag ätit, duschat och nu pluggar jag inför morgondagens seminarie i skolan. Så himla trist när inte skolan kan få fram ett schema som stämmer bara. Nu har det stått på schemat att vi har halvdag imorgon, men så är det visst inte utan det är heldag -så himla segt! Vi hade planerat att jobba med nästa seminarieuppgift efter lunch imorgon och vara ute i god tid, men nu funkar ju inte det. Har istället sagt att vi ska ses på fredag och jobba med uppgiften då.
 

..en sån där dag

2013-03-18 @ 15:04:26 ? Permalink ? Allmänt
 
Puh, ja idag är en sån där dag. De senaste dagarna har varit tuffa med mycket saker som händer hela tiden och det har varit allmänt "oroligt". Skulle nästan vilja säga att mina 56 jobbtimmar sedan i torsdags har varit de lugnaste och mest harmoniska på hela helgen.
Nu är jag hemma och mellanlandar, försöker lugna ner mig och laddar för kvällens träning med Hottie.
 
Hej så länge.
 


helgen

2013-03-16 @ 18:59:51 ? Permalink ? Allmänt
Denna helgen går i ett så att säga. Jag jobbar mycket och dyker hem mellan varven. Hittills har det sett ut såhär.
 
Torsdag: Var i stallet på förmiddagen, red Calle med sällskap av syster som också red lite. Började jobba 14:30 och fick ju natten med så jobbade till 09:00 fredag morgon.
 
Fredag: Slutade jobbet 09:00, åkte hem och bytte om för att sedan åka vidare till stallet. Där tömkörde jag Hottie osv. Åkte hem och duschade, sedan tillbaka till jobbet 14:30.
 
Lördag: Slutade jobba 10:00 imorse och åkte raka vägen till stallet. Idag har jag tömkört Calle som fick busa av sig lös först -mycket roligt tyckte han. Gick bra att tömköra. Hottie red jag och förutom hjärtinfart över hästätande plastband som hängde på UTSIDAN sargen så gick det bra. Hem och jobba med skolarbete, anmäla mig till Patrik Kittel-clinicen och anmäla båda hästarna till Lysekils tävlingar 4-5 maj.
 
Söndag: Blir stallet på förmiddagen (eller ja, när jag vaknat) och sedan hem för dusch och lite packning. Börjar jobba kl 17:00 och jobbar till 12:00 på måndag.
 

Tuff helg men ändå skönt att få gjort såhär många timmar på så kort tid.
 
 
Calle "värmer upp"
 

anmälda :)

2013-03-16 @ 18:40:33 ? Permalink ? Allmänt
Nu har jag anmält oss till tävling. Blir Lysekils vårdressyr 4-5 maj. Har anmält båda hästarna till LB:2 men de får gå varsin dag, Calle på lördagen och Hottie på söndagen (står fel datum här på bilden -klickar man på anmälda ekipage är hon den 5e).
 

Clinic för Patrik Kittel!

2013-03-16 @ 17:59:18 ? Permalink ? Allmänt
Har precis anmält mig :)
 

Nattinatt

2013-03-15 @ 00:44:47 ? Permalink ?

Skriver från sängen på jobbet, mitt 8-timmarspass blev lite längre... Så jag jobbar till 10:30 istället för att ha slutat 23:00.

Blir två bilder från stallet, var där på förmiddagen idag(igår).


Flängt omkring

2013-03-13 @ 21:15:58 ? Permalink ?

Idag har jag åkt fram och tillbaka en del. Var i stallet på förmiddagen och fixade för hästarna, blev inte allt för glad på Calleman som grävt upp hela boxen av någon anledning >_< sedan hem igen för att göra mig iordning för anställningsintervjun. Intervjun gick helt ok, de hör av sig efter påsk med besked om man går vidare till en andra intervju eller inte så vi får se.

När intervjun var klar så åkte jag ut till stallet igen för att ta in hästarna, var riktigt skitväder med blåst och lite snö så de var rätt sugna på att gå in allihop.

Såhär såg jag ut idag


2013-03-12

2013-03-12 @ 17:33:33 ? Permalink ? Allmänt
Dagen har rullat på i vanlig ordning.
Var i skolan en sväng på förmiddagen för att träffa en lärare och diskutera vårt teoriavsnitt till uppsatsen och hon tyckte att vi hade kommit långt och var rätt ute -skönt att höra.
Tog även en sväng in på biblioteket för att låna lite böcker om de teorier som vi ska använda, så nu har jag ännu mer att läsa :p
Sedan åkte jag till stallet och pysslade där, har ridit båda hästarna och började med Calle. Körde på samma sätt som igår och jobbade mycket med galoppen eftersom den är svårast. Han gick lika bra som igår, och jag kunde få honom bra avslappnad i galoppen och även få ihop honom helt ok. 
Hottie fick gå ute i paddocken och det tyckte hon var roligt. Högt tempo med mycket driv i och vi körde ett ganska lätt pass där hon mest bara fick sträcka på benen, galopperade en del i fältsits osv.
 
Imorgon får jag se vad jag hittar på med dem, beror lite på vädret och så. Jag har ju anställningsintervjun kl 14 och insläpp i stallet efter det, men jag åker nog ut på fm och mockar m.m. Torsdag blir det jobb 14:30-23:00 och då har jag planerat att båda ska ha en vilodag.
 
 

Måndag

2013-03-11 @ 21:11:33 ? Permalink ? Allmänt
Måndag igen då. Varit i skolan idag och arbetat med grupparbete inför nästa veckas seminarie. Skönt att ha det gjort, nu är det bara lite småfix på hemmaplan men grovjobbet gjort.
Efter skolan och lite lunch med Anna stack jag hem och bytte kläder och fortsatte ut till stallet. Började med att mocka och sedan hämta in Calle så att jag skulle hinna rida honom innan de började ta in de andra (blir så stökigt när hästar leds på utsidan ridhuset när man rider). Väntade mig en överpigg häst idag med tanke på hur han betett sig de sista dagarna (5-årskris någon?), men han var precis som vanligt. Jobbade med ganska mycket mindre volter idag och sedan även mycket galopparbete, han blev jättefin så nåt gjorde vi ju rätt iallafall ;)
När Calle var klar fick han gå in och äta mat, och så hämtade jag in Hottie som också fick äta mat medan jag mockade hagar och la upp deras påsar.
Hottie fick jobba i ridhuset och var jättepigg trots att jag red henne ordentligt igår, trodde aldrig jag skulle säga detta om henne -men hon blev faktiskt stark idag. Hon låg på som attan och ville vara överallt samtidigt. Fick jobba på ordentligt med massor med olika saker för att hon skulle hålla sig på mattan men det gick allt bra.
 
Nu på hemmaplan håller jag på med en powerpoint till seminariet och ska läsa lite till.
 
 
 

Olika sidor av samma mynt

2013-03-10 @ 23:20:58 ? Permalink ?


skrattar ihjäl mig

2013-03-10 @ 17:12:11 ? Permalink ? Allmänt
 
 
 

Ny sadelgjord

2013-03-10 @ 16:34:00 ? Permalink ?
Funderat lite ett tag på om inte en Eric le Tixerant-gjord hade varit något för Hottie (och kanske Calle med), men har inte gjort slag i saken så att säga eftersom de kostar mellan 1500-2000kr. Men efter lite efterforskningar fick jag igår tag på en begagnad för ett mycket trevligare pris och slog därför till. Åkte och hämtade den imorse så jag kunde testa den direkt.
 
 
Och för den som inte vet vad den är bra för så skriver återförsäljare såhär:
 
Kallas även för den franska gjorden. Den unika ergonomiska designen förebygger många onödiga belastningsskador och har en massa andra positiva effekter.
*Blodgenomströmningen ökar och hästen har lättare att andas
*Den fördelar trycket mot bröstmuskeln
* Hästen får ett friare rörelsemönster
*För bästa komfort är elastisiteten centrerad under hästen
*Om man har problem med att sadeln glider fram eller bak så detta en väldigt bra gjord då gummiplattan på gjorden gör så sadelgjorden stannar i sitt läge
*Bra för hästar med sadeltvång
Testade den som sagt direkt idag och till att börja med, Hottie som brukar sura en del vid sadling rörde inte ett öra när jag spände gjorden! Drog bak sadeln lite extra idag för att lämna lite plats för henne och sen höll jag koll på den oklippta pälsen som stack ut där fram under sadeln så att jag såg om sadeln rörde sig. Schabraket åkte bak men sadeln låg på plats (jag kunde se lika mycket päls framför sadeln efter passet som innan), och ja -jag vet inte om hon kunde röra sig friare eller så men hon var jäkligt pigg och sprattlade för glatta livet.
Tror det var ett bra köp :)
 
 
Calle vilade idag men han fick gå in i ridhuset och bralla av sig en sväng, och han tog tillfället i akt att verkligen springa av sig och bocka en del :p
 
Nu är jag hemma och ska plugga en stund, sen har jag kvällsfodring ikväll och så ska vi äta tacos.

fredag

2013-03-08 @ 21:40:53 ? Permalink ? Allmänt
Idag åkte jag inte ut till stallet riktigt lika tidigt som jag gjort de senaste dagarna utan pluggade en stund på förmiddagen. Hade bestämt att jag skulle rida ut med Emelie kl 16 så hade ju inte bråttom.

Var ute efter lunch och mockade, gjorde påsar och la in ny torv till båda innan jag tog in Hottie för ett pass.
Red utomhus även idag, underbart väder så det gäller att passa på så länge det varar.
Lilla damen gick riktigt fint och jag kunde komma till ridning i framförallt galoppen idag. I högergaloppen (som är hennes starkaste just nu) så kunde jag sitta längs långsidorna och bara "rulla på" och känna att hon var rak under mig, ihop i kroppen, helt jämn i tyglarna och jag kunde verkligen känna båda sittbenen i sadeln. Härlig känsla!
Annars körde vi på övergångar skritt-galopp-skritt och det är ju inte perfekt men hon gjorde ett par jättefina både fattningar och avsaktningar.
 
Calle var en riktig liten jäkel idag. Han brukar vara jättesnäll att rida ut på men idag var han högt och lågt. Först släppte han knappt upp mig i sadeln, steppade som en tok så fort det var nåt som hände och "hotade" att både sticka och bocka -vårkänslor någon?? Tur att vi hade ett stabilt sällskap med oss som inte hänger på såna där dumheter ;) När vi kom tillbaka fick han gå ut i paddocken och bralla av sig på lina (nåt som jag givetvis skulle gjort innan jag red ut, men jag trodde faktiskt inte att han skulle vara så pigg).
Imorgon blir det ett dressyrpass för busmannen.
 
 
 
 

Testning och kul samtal :)

2013-03-07 @ 16:33:00 ? Permalink ?
När jag satt i bilen förut på väg hem från stallet så ringde det, och ett nummer jag inte kände igen. Var iallafall från ett ställe jag sökt jobb på och de ville att jag skulle komma på anställningsintervju nästa vecka -najs!
 
I stallet då? Idag var det strålande sol igen, inte riktigt lika varmt men härligt ändå. Har ridit lite dressyr ute i paddocken idag med båda hästarna och det var såå skönt.
Körde på en lite annorlunda outfit idag, satte ihop ett väldigt minimalistiskt huvudlag (vill inte riktigt kalla det för träns efttersom det bara var en rem). Gjorde detta för jag ville se hur det gick helt enkelt, om de skulle gapa eller liknande när jag inte hade någon nosgrimma -men det gick bra, Calle var helt lugn i munnen och var trevlig över lag att rida. Hottie är ju lite mer fixig i munnen så jag väntade mig lite gapande från hennes sida, men det var inte alls så mycket som jag trodde det skulle vara. Med henne övade jag lite saker från helgens träning och bara lossa upp kroppen lite, kändes bra.
 
 

Tog en kik i tävlingsdatabasen...

2013-03-06 @ 21:55:00 ? Permalink ? Allmänt
Efter lämpliga tävlingar under året. Hittade ett gäng som har klasser som är lagom för båda hästarna, olika LB-klasser och sedan typ LA:1.
 
 
 
 
 
 

vädrat hästarna

2013-03-05 @ 20:56:37 ? Permalink ? Allmänt
Idag fick täckena åka av ett tag så hästarna fick luftat pälsen en stund. Skönt tyckte båda och ställde sig rätt snabbt och bara softade.
 
 
Dagens aktivering bestod av att jag gick med Hottie i 20 min ungefär, bara skrittpromenad för att hon skulle få röra lite på sig -misstänker starkt att hon har lite träningsvärk efter de senaste dagarna.
Calle gick ett pass på lina och var duktig, han har fattat det där med att lyda rösten och är jätteduktig på att fatta galopp bara jag säger galopp numera. Vi övade lite på att han ska ta för sig lite mer i traven och kunna "släppa" och sträcka ut lite utan att falla över i galopp. Så vi låg på gränsen korta bitar och pushade lite mer och lite mer. Gick bra iallafall. Imorgon ska jag rida honom tänkte jag, ett litet lätt joggingpass.

Träning idag med!

2013-03-04 @ 22:15:36 ? Permalink ? Allmänt
Idag var det skola 13:15-16:00 så jag var ute i stallet på förmiddagen och gjorde allt klart där innan jag stack till skolan. Föreläsning för Lars-Gunnar idag och han var lika galen som sist, han är inte stilla en sekund (hade velat sätta en stegräknare på människan), men så bra att lyssna på -det blir liksom inte tråkigt ;)
Dessutom var detta vår sista föreläsning på utbildningen :O Helt galet.
 
Efter skolan skyndade jag mig hem för att hinna äta någon macka och byta om till ridkläder för att sedan åka ut till stallet igen. Mockade hagarna medan hästarna åt och sen tog jag ut Hottie och gjorde iordning henne för dagens träning för Barbro.
Hon var väldigt lugn redan från början (istället för att studsa fram som en tok), kan tänka mig att hon hade lite träningsvärk från gårdagen -eller ja, hade iallafall bränt överskottsenergin.
Vi körde på ungefär samma jobb som igår, red lite sidvärtes både på diagonalerna och rakt fram längs långsidorna. Jobbade på volten med att rida med tagen bakdel, minska och öka volten. Hon blev jättefin i traven när allt kom på plats och jag kunde även sitta ner i traven utan att hon spände sig. Galoppen var inte så himla bra, där kände jag verkligen hur trött hon var för hon föll isär och ville nästan bli fyrtaktig i båda galopperna. Men Med lite jobb blev det ok.
 
Nu ska hon få ett par lugna dagar och bara ta igen sig, varit tuffa dagar för henne nu. Imorgon har jag skola 09:15-12:00 och åker ut till stallet efter. Har insläppet så jag åker ut direkt efter skolan och gör allt klart för mina hästar, tar ut och rör på Calle lite och sen insläppet som sista sak.
 

Träning 3/3 och solpromenad

2013-03-03 @ 20:13:00 ? Permalink ? Allmänt
Varit i Göteborg och tränat med lilla Röda idag. Gick finfint -duktig häst ^__^
Dagens träning bestod av jobb med böjningen i bålen, att få lite koll på bakbenen som fladdrar runt. I galoppen jobbade vi med samma, försöka sätta henne lite (hon har ganska jobbigt i galoppen och man får vara lite diplomatisk i sitt ridsätt då hon är smått lättstött och kan surna till), lite övergångar skritt-galopp-skritt och i slutet trav där hon bara skulle sänka sig och slappna av -något som varit besvärligt tidigare då hon gärna spänt till över ryggen.
 
 

Calle var ute på en liten promenad idag. Träffade även på sin lilla fanclub bestående av granntanter till stallet. Han är känd som "den stora svarta som är så social".. Men när jag mötte tanterna så sa den ena: Men är det inte Calle?! Han är sååååå pratglad, vi pratar vaaarje morgon, han känner nog igen mig nu. Han är snäll, men man får passa sig lite för han kan nypa till.....

Hm, ja.. Jag har nog den mest lättstulna hästen i stallet iallafall, han är löjligt social och älskar allt och alla...

 
 
 

Lördagkväll

2013-03-02 @ 22:05:58 ? Permalink ? Allmänt
Idag var jag i stallet tiiidigt (för att vara mig iallafall -är så galet morgontrött). Hade lovat att rida ut kl 8:30 så jag var på plats i stallet 07:50 och gjorde höpåsar m.m. Red iväg och tog en sväng vi inte gått på länge, det var jag och Hottie, Emelie och Ludde, och så ett par rådjur + att vi mötte en islandshäst. Hottie var övertaggad i vanlig ordning och sprattlade mest omkring, gjorde lite caprioler av bara farten... Tur att Ludde är en så stabil kille som inte bryr sig om såna fjanterier ;)
När vi kom tillbaka bytte jag bara häst och tog Calle en stund i ridhuset, blev lätt arbete då han hostade så. Han är pigg och som vanligt men hostar vid ansträngning så han kommer ta det rätt lugnt framöver. Kommer röra på honom för att han inte ska flippa helt men inget hårt jobb.
 
När båda var ridna mockade jag boxarna och hagarna innan jag åkte hem och åt lunch och sedan vilade ett tag. På eftermiddagen blev det lite skolarbete, skickade in en kompletteringsuppgift (jag och Anna missade ju seminariet förra veckan då båda var sjuka så fick en uppgift istället).
Nu ikväll har jag varit i stallet igen för att kvällsfodra, passade på att finmocka hos båda hästarna så är det mindre att mocka imorgon :p
Nu ska jag titta på nåt och sedan sova, blir ju en ganska tidig morgon imorgon med eftersom jag ska åka och träna -och ska åka från stallet vid 9.
 
 
 

 
 
 

RSS 2.0