Presentation av oss

2013-05-31 @ 17:07:55 ? Permalink ? Allmänt
Då det tillkommit lite läsare och presentationen nog ligger ibland de första inläggen så gör jag en liten presentation av oss här.
 
Jag heter Camilla och är földd 1988. Jag bor med min sambo Calle (obs, inte att förväxla med Calle-häst som ses nedan) i Trollhättan där jag pluggat sedan 2010 och nu tar jag examen nästa vecka(!). Socialpedagog är det jag blir och jag vill gärna jobba som kurator längre fram. Just nu jobbar jag som timvikarie på två ställen, som kriminalvårdare på en sluten anstalt och som behandlingsassistent på ett behandlingshem för ungdomar. Jag har ridit så länge jag kan minnas och är uppväxt intill ett stall där jag sprang redan som 2-åring :p Under ponnytiden tävlade jag upp till Nat FEI på min d-ponny Firhöjs Pari och när jag var 16 köpte vi vår första stora häst. På storhäst har det bara blivit ett fåtal tävlingsstarter då jag haft 3st unghästar och så det har istället blivit ett treårstest, två fyraårschampionat och sedan förberedelse för tävling.
 
 
Hot Romance *Hottie* är ett halvblod f-2005, e: Don Romantic ue: Bellini. Hon har varit i vår ägo sedan december 2005, vi har alltså haft henne sedan hon var 9 mån! Jag har ridit in Hottie själv och visat på både treårstest och fyraårschampionat, treårstestet resulterade i ett gångartsdiplom (och som föl hade hon 50p med 9:or på trav och typ), fyraårs gick inte lika bra men ingen katastrof utan vi landade runt 70%. Hon har sedan startat två LB som 5-åring med placering i ena starten, och efter det så har hon inte gjort så mycket mer då hon skadade sig. Hon lånades ut till avel i juni -11 och fick ett jättefint stoföl e: Florencio förra året och i december kom hon tillbaka till mig så sedan dess jobbar vi på att komma tillbaka och vidare framåt. Hon är en superhäst som har väldigt lätt för sig men är så kvick och känslig att det inte är så lätt för ryttaren att hänga med alltid, så vi (jag) har mycket jobb framför oss. Planen är att komma ut på någon start nu i sommar och fram i höst. Annars är hon en väldigt söt liten häst som är väldigt tydlig med om hon är nöjd eller missnöjd med tillvaron, hon kan bli en liten satmara om det är nåt som inte passar damen men också otroligt gullig om hon är på det humöret.
 
 
Carmichael LM *Calle* är en halvblodsvalack f-2008 e: First Wish ue: Amiral. Han har varit i vår ägo sedan 2011 och hade då genomfört treårstest med gångartsdiplom och i höstas red vi fyraårschampionat på 74%. Han är en lite större häst och en riktig tonårsslyngel ;) Han är okomplicerad i det mesta, den socialaste hästen man kan hitta och är som en stor knähund. Calle löshoppar ganska bra så det gör vi ibland för skojs skull.
Just nu är han på vidareutbildning en månad hos Mads Hendeliowitz och jag hoppas på stora framsteg när han kommer tillbaka. Planen är även för honom att komma ut och tävla lite i sommar/höst.

Grym uteritt

2013-05-31 @ 16:30:10 ? Permalink ? Allmänt
Planen idag var att rida ett dressyrpass och rida igenom Hottie ordentligt för imorgon ska vi åka och träna för Emma Ahlberg (från Helgstrand dressage -hon som rider Sezuan). Men, det var så himla härligt väder att jag bestämde mig för att gå ut ändå, sen kan man ju jobba lite ute med.
Dessutom så blev det premiärridning med kandaret idag, har provat det på henne men inte ridit så det var ett intressant test. Hottie är ju lite överkänslig i munnen och har svårt att bli "lugn" och stilla, hon fladdrar gärna omkring och hittar inte stödet -så det jobbar vi med varje dag. Men iallafall, fick på kandaret och fixat till det -behöver dock kapa kedjan för det blev rätt mycket över som hängde och fladdrade. Började rida på långa tyglar och kortade bara upp bridongen efter en stund, sedan kortade jag även stångtygeln och först var hon lite fundersam men kom snabbt över det och blev jättefin istället! Såhär lugn och tillfreds i munnen vet jag inte när jag kände henne vara sist. Formen var bra, hon kan bli stark ute men idag var hon mjuk -men drog sig inte undan bettet heller utan det kändes som att hon släppte ut halsen liksom.
Vi körde lite skänkelvikningar över vägen och sedan en del galoppfattningar från skritt och enkla byten. Och vilka grymma vägar vi hade -idag red jag på en väg som varit en gammal sträckning av järnvägen (nu en smal liten grusväg med gräs i mitten) så det var låååånga raksträckor mitt i skogen att galoppera på. Red inte hela vägen idag men vi var ute en timme ungefär. När vi kom till en träbro tog det först stopp och den var läskig tyckte Hottie. Jag hoppade av och ledde henne över en gång, sen kunde jag rida fram och tillbaka över den ett par gånger.
Vi hade en jättehärlig tur och Hottie kändes nöjd och glad.
 
Innan vi red iväg
 
fint
 
Bron
 
Gå över?? Njaaaeeee
 
Sen var det härligt att rulla sig
 

Hopp och skutt!

2013-05-30 @ 16:29:21 ? Permalink ? Allmänt
Idag slog vi på stort med inte bara ett -utan TVÅ små hinder på ridpasset. Blandade dressyren med att dra en repa över dessa mellan varven och Hottie firade detta genom att springa-så-fort-hon-kunde och göra lite små bocksprång (och slå med frambenen) efter hindren.
Fick till en bra bjudning iallafall och hon fick upp flåset ordentligt ;)
 
har också fått en liten rapport från en av hästskötarna på Segersta och "Calle sköter sig bra. Snäll att hantera och i ridningen går allt framåt" -skönt att höra!
Nu håller jag på och gör rabarberpaj och ska strax göra lite mat med.

På tur

2013-05-29 @ 20:49:28 ? Permalink ? Allmänt
Idag har jag varit ute och farit omkring en del. Skulle åka till Anna och följa med henne på en provridning och min plan var att mocka åt Hottie före + sätta på henne täcke då det var rätt dåligt väder. Men när jag svängde in på vägen mot stallet låg det en stor grushög över hela vägen och någon som grävde med grävmaskin -gick inte att komma förbi så det var bara att vända (himla tur att jag inte skulle iväg på nåt med hästen idag!). Åkte ut till Anna och så plockade vi ihop oss och åkte iväg. Körde fel ett par gånger men kom fram till slut. Anna började rida hästen och sedan tog jag den en stund för att känna lite. Var ett jättelitet varmblod (kändes som att jag hade fötterna nere vid knäna på hästen) men Anna är ju mycket kortare än mig så den passade henne i storlek. En pigg liten häst som för dagen var rätt stissig och fladdrade runt, lätt i rumpan så det skuttade lite men den gjorde inget dumt. Var rätt lätt att få galopp på med. Väldigt söt, svart med stjärn. Får se vad hon bestämmer sig för.
Efter detta åkte vi hem till Anna igen och åt, sedan jobbade vi lite inför måndagens opponering uppsatserna.
 
Åkte sedan till stallet och idag blev det en uteritt med en av de andra i stallet, en rätt lugn skrittur bara -ja, tempot var lugnt iallafall men Hottie var jättetaggad och hade nog helst tagit hela vändan i full galopp. Jag lyckades dessutom sträcka ryggen ordentligt, hoppas att det inte stelnar till för mycket tills imorgon :/ Jag hade hoppat av vid ett dike för att leda Hottie över och sen när jag skulle hoppa upp så stod hon inte stilla (hade inte tid med det :p), jag hade vänsterfoten i stigbygeln och när hon rörde sig backade jag med högerfoten och trampade ner för en kan som jag inte sett -och sträckte ryggen och upp på vänstersidan i nacken... så irriterande..
 

Svar på kommentar

2013-05-27 @ 17:18:00 ? Permalink ? Allmänt
 
Till att börja med -tack, visst är de :)
Angående kostnader för två hästar jämfört med en så är det kort sagt -dubbelt så dyrt.Allt blir ju dubbelt, det är dubbla stallhyror, dubbla kostnader för skoningar, foder, försäkringar, träningar osv. Sedan spelar det ju såklart in hur man har hästarna, har man eget stall så försvinner ju iallafall stallhyran.
 
Nu var det inte riktigt tänkt att jag skulle ha två hästar heller utan Hottie var skadad och vi skulle inte haft kvar henne utan meningen var att fodervärden som hade henne i avel skulle köpt henne och därför köpte vi Calle. Sedan kom Hottie lite oväntat tillbaka i december -12 och har sedan funkat fint i ridningen så nu står jag med två jättefina hästar, men vi får se hur det ser ut i framtiden.
Hur får jag det att gå ihop?
Det är enbart tack vare mina föräldrar som jag har två hästar, eller ja -att jag har häst alls. De betalar det mesta och jag betalar det jag kan. Jag har pluggat i tre år nu och har inte tagit lån utan levt på bidraget och jobbat så många pass jag hunnit med i månaden under hela denna tiden. Utan välvilliga föräldrar som hjälper till såhär mycket hade jag inte haft häst alls och knappt haft råd att ens rida på ridskola.
Hästarna ägs av familjen men det är jag som rider dem.
Pengarna jag får går till mat, nödvändigheter till mig själv och räkningar, sedan till hästarna. Har man pengar över en månad kan man kanske hitta på nåt och gå ut eller så men hästarna går först. Nu slutar jag skolan och så fort jag får en fast inkomst tar jag över så mycket kostnader som jag kan.
Sedan tidsmässigt är det ju prioriteringar som gäller också. En dag när jag rider båda hästarna är jag i stallet ca 4 timmar och då slappar jag inte utan är effektiv hela tiden.
Detta är en nackdel med att ha två hästar, det tar så mycket tid att jag inte kan lägga riktigt lika mycket tid på varje häst som jag kanske hade velat.
På en vardag får man liksom vara effektiv när man varit i skolan till kl 16 och sen har massor med skolgrejer som väntar.


duktig hest! ;)

2013-05-26 @ 13:55:31 ? Permalink ? Allmänt
Idag var lilla tanten på ett himla arbetsvilligt humör :) Hon tuffade på bra från start och sen överraskade hon stort genom att vara bra redan från början i den svåra vänstergaloppen. Skitbra!
Nu ska jag äta lite och sedan åka ut till stallet och ge dem eftermiddagsmat i solen, sen blir det jobb 17-23.
 
 
 

Calle på bootcamp

2013-05-25 @ 14:19:33 ? Permalink ?

Nu är han avlämnad för en månads träning... Han sov hela vägen upp och var kolugn däruppe med. Gött!


Bilder från idag

2013-05-24 @ 18:58:41 ? Permalink ? Allmänt
Tog med kameran idag för att testa det nya objektivet jag köpte för ett tag sedan. Testade det på Hottie i ridhuset för att se om det ens skulle gå att se om det var en häst som sprang där och ja -det funkade bättre än det gamla objektivet, jag får bara se till att lära mig inställningar osv.

 
 
 
Sedan red jag ut en sväng med henne, inledde med att möta 3 motorcyklar men vi överlevde det -de första två saktade inte in så då blev hon lite rädd och sprattlade runt så att den sista valde att sakta ner och köra jättelugnt förbi -tackar vi för! Efter lite guidning på telefon från en av tjejerna i stallet kom vi till en jättemysig skogsväg som vi travade och galopperade på, så grymt härligt i solen! Hottie var väldigt pigg och tyckte det var himla skoj att vara ute, hon var som en liten röd blixt i skogen :p
 
Calle tog jag lite bilder på i hagen innan jag red. Han var välrullad så är därför matt i färgen... Han fick sedan gå ett pass i ridhuset och jobba lite. Imorgon åker han till Segersta för en månads utbildning :)
 
 
 

puuh!

2013-05-23 @ 21:50:00 ? Permalink ? Allmänt
Gårdagen blev lång med ett par timmar i skolan och sen ett par timmar i stallet. Red ordentliga pass på båda hästarna. Med Calle red jag mest igenom sidorna och strechade honom i alla gångarter, la rätt mycket tid på galoppen och den är faktiskt bäst i dagsläget. Hottie fick också jobba med galoppen för den har tyvärr gått tillbaka lite efter vilan. Hon har svårast med vänstergaloppen och igår jobbade vi extra med den. I början så hänger hon sig på och faller fram (galopperar som en skottkärra :p), men efter att jag slitit som ett djur kom hon upp, la över vikten bakåt så hon bar sig själv och började jobba ordentligt -duktig häst!
 
Idag har jag varit i skolan igen, jobbade med uppsatsen på fm (hade fått kommentarer på den på morgonen) och hade handledning kl 13, gick igenom den och bestämde oss för att skicka in den till handledaren en gång till och sedan ska den in! Efter lunch slet vi med sidnumreringen -alltså, det är galet hur det av drygt 2 månaders jobb kan bli tvärstopp på den jäkla sidnumreringen! Vi lyckades inte lösa det själva trots instruktionsvideor på youtube och hjälp av kompisar som fixat sina.... Till slut skickade vi den till Annas bror som är utbildad textredigerare och han lyckades efter ett par timmars slit.
Hans kommentarer till det hela....
 
 
Haha, galet!
I stallet idag blev det lugnt, Hottie vilade helt och Calle fick springa av sig lös för att släppa på eventuell träningsvärk. Jag mockade hagarna och fyllde nytt vatten ute osv.
Nu sitter jag och väntar på att handledaren ska höra av sig för det har hon fortfarande inte gjort (vi är inte glada). Annars är det tänkt att det blir en rätt tidig kväll för jag ska in med bilen på service kl 07:00
 

Tisdag kväll

2013-05-21 @ 20:35:30 ? Permalink ? Allmänt
Var i stallet imorse idag med och tog ett pass i ridhuset på Hottie. Hon har ju inte gått ordentligt på rätt länge och det kändes då hon i början var lite spänd och stel. Värmde upp henne genom att rida stora svängar och att variera ställningen utåt och inåt + lite sidförande.
Efter en stund kunde man känna hur hon slappnade av och när hon gör det så börjar hon andas i takt med traven och det hörs jättetydligt. I galoppen var det som väntat, vänstergaloppen som är den svagaste var rätt ringrostig så jag fokuserade på den och låg runt fyrkantspåret och ställde fram och tillbaka (längre bitar i varje ställning) och bara jobbade på framåt i det. Det släppte rätt bra även där men är ju något som inte ändras på ett ridpass utan det fortsätter vi med nästa pass. Gjorde liknande arbete även i högergaloppen men den var bättre från början. Avslutade med att sitta lite på henne i traven i slutet (vår största svaghet) och sedan travade jag av och därefter skrittade jag av henne ute. Svettigt för båda!
 
 
Efter att jag ridit åkte jag hem och gjorde mig iordning för skolan och har varit där ett par timmar. Vi fick gjort ganska mycket och det känns rätt bra -dock blev vi lite halvstressade när vår handledare inte hunnit läsa allt material än och dessutom inte är på plats i skolan imorgon (!). Men det ordnar sig. Hade fått lite kommentarer på mailen nyss som var bra inför morgondagens skrivande.
 

Veckan som kommer

2013-05-20 @ 14:44:00 ? Permalink ? Allmänt
Kommande vecka ser ut såhär
 
Måndag: stallet på fm och skola på em
Tisdag: stallet på fm och skola på em
Onsdag: stallet på fm och skola på em
Torsdag: stallet på fm och skola på em
Fredag: bilen på service kl 07:00, sedan stallet
Lördag: utflykt! äventyr med Calle
Söndag: stallet (lunchfodra) och sedan jobb kl 17-23
 

Måndag

2013-05-20 @ 13:36:21 ? Permalink ? Allmänt
Idag är det måndag igen och tiden bara rusar iväg. Har varit i stallet och ridit ett rätt bra pass på Calle, var en som red lektion i ridhuset så vi fick ju hålla undan lite för dem men lagom till att de var klara var vi uppvärmda och kunde köra på en stund till. Körde ganska mycket galoppjobb idag och mest fokus på att få loss honom i kroppen och det gick bra. Han svettades ordentligt och kändes fin.
Hottie vilar idag men jag tänkte göra tvärtom med dem imorgon och rida henne, och Calle vila. Passade på att smörja lite grejer när jag var ute och hade lite tid över. Nu har jag duschat, ätit och ska strax ge mig av till skolan för en eftermiddag med uppsatsjobb (om bara vår handledare kunde skicka feedbacken på vårt material så vi vet vad vi ska göra)...

Snart slut på helgen

2013-05-19 @ 15:40:59 ? Permalink ?

Har haft en jätteskön helg med grymt väder och fullt upp. Igår var jag och mamma iväg och hämtade en sadel till Calle och den verkade passa fint :) sedan var jag i stallet, hästarna skoddes, red Calle och eftermiddagsfodrade. Sedan hem och duscha, tillbaka till stallet vid 19 för insläpp och sen till syrran och grilla. Mysigt!
Idag har jag varit i stallet och motionerat båda två, en supertaggad Hottie ute och en lugnare Calle inne. Nu lagar jag mat och ska börja jobba kl 17.
Imorgon börjar en ny vecka och denna veckan är fullspäckad med massor att göra.


Fredagkväll

2013-05-17 @ 22:27:09 ? Permalink ? Allmänt
Varit i skolan idag med, vi tog ett pass 9-13 och fick gjort en hel del. Skickade sen in allt material till handledaren som kollar det över helgen och på måndag fortsätter vi.
När vi var klara åt vi på Max, ett minimål och sedan en lyxshake på det ^^ (kan väl erkänna att det var milkshaken vi var ute efter men fick ju äta nåt annat först).
Sedan åkte jag ut till stallet och passade på att mocka hagarna och samtidigt få lite sol -får passa på när det är så fint väder. Sedan fick båda hästarna galoppera av sig lite i ridhuset och där var det väldigt varmt så de blev både flåsiga och svettiga så fick torka ute i solen medan de betade längs vägen. Calle galopperade sen ut i hagen och rullade sig väldigt grundligt ;)
 
När jag kommit hem så ringde hovslagaren, han kommer imorgon istället för på söndag (inte mig emot). Imorgon blir det även en vända till Tre Hästar för att hämta hem en sadel jag ska prova -hoppas hoppas att den passar Calle. annars i helgen blir det lite ridning när de fått på sig skorna och sen ett jobbpass 17-23 på söndag.
Har haft en skön kväll på balkongen och nu tänker jag hoppa i säng för börjar bli trött.
 
 

Dagens

2013-05-16 @ 19:46:00 ? Permalink ?
Idag är det underbart ute. Närmare 25 grader i solen -sååå härligt!
Handledningen imorse gick ok, vi har lite jobb framför oss men det var inte omöjligt att vi skulle hinna till första inlämningen iallafall. Så vi kör på och satsar på tillfälle 1, hinner vi inte så hinner vi inte utan får gå upp tillfälle 2.
 
I stallet myste vi i hagarna. Tog inte ens in hästarna utan borstade dem ute, fyllde på vatten och gick ut med dem och betade lite gräs. Har äntligen fått tag i min hovis och han hade influensa, men jag har bokat in en annan som kommer och fixar fötterna på dem på söndag. Gött! då ska jag rida på igen, och rida ut!
 
Hottie hälsar att det bara är tamdjur som har grimma på sig (drog av den såhär 3ggr under dagen)
 
Mys!
 
Haha, syns inte här hur smutsig han var -de hade verkligen rullat sig grundligt båda två.
 

Onsdag

2013-05-15 @ 16:28:01 ? Permalink ?

Varit i skolan på fm och pillat med uppsats. Samma sak imorgon... Och på fredag.
Vi avslutade lite tidigare idag än de andra dagarna så det är därför jag är hemma från stallet så tidigt. Blev plötsligt varmt idag igen (och ska vara ännu varmare imorgon) så jag plockade av hästarna täckena och gick runt i linne i solen och mockade hagarna. Hästarna tyckte det var mysigt och var med och pratade en stund, sen rullade sig Calle och la sig för nära staketet så han drog av tråden men det var lätt fixat -men oj vad förnärmad och upprörd han blev!
Nu ska jag vila en stund, var riktigt trött imorse så ska vila ikapp lite.


Nya stallet

2013-05-14 @ 23:21:41 ? Permalink ? Allmänt
Kom in en kommentar som jag tänkte svara på:
 
Vilket stall har ni flyttat till. Kan du inte berätta lite om stallet, de andra hästarna, vilken tränare du rider för osv.
 

Vi har flyttat till ett mindre stall utanför Trollhättan. Just nu är det 6 hästar där men efter sommaren kommer det bli 12 hästar då det byggs en helt ny stalldel med 6 boxar till (jättefint!). Mina två står i den äldre delen av stallet och har två jättestora boxar med ett fönster i varje och öppna framtill så de kan hålla utkik i stallet. Jag har ju inte stått i stallet ens en vecka än så "känner" inte de andra hästarna så väl än, men det är en valack -frieserkorsning och sen tre ston varav det ena är en jättesöt 2-åring (halvblod alla tre).
På gården finns ridhus och det ska vara bra ridvägar i omgivningarna (som jag inte kunnat testa då ingen av hästarna har skor och då vill jag inte rida på gruset och slita på fötterna i onödan).
Jag tränar för Karin Öljemark så ofta jag kan, lite jobbigt då tränaren bor i Stockholm men så fort hon är härnere i trakterna så passar jag på. Hon är grymt bra! Sedan har jag ridit för Anna Blomgren (jobbar på Helgstrand Dressage) 2 gånger och det kan nog bli fler gånger.
 
 
Undrar någon något mer/annat är det bara att fråga
 
 
 

Tisdag kväll

2013-05-14 @ 23:11:31 ? Permalink ? Allmänt
Här är det fullt upp, skriver på uppsatsen och vi är i skolan varje dag denna veckan. Har handledning på torsdag och vad som sägs då är ganska avgörande för hur detta ska gå, så det är rätt nervöst faktiskt.
Annars så var jag i stallet först imorse och gjorde allt klart för hästarna, var ute i hagarna och bytte vatten + krattade ihop lite hö som blåst omkring och stökat ner. Efter skolan var jag ute igen och red lite på båda hästarna, Calle håller  jag på och jagar ny sadel till så provred 2st. Har 2 till som jag vill prova på honom. Hottie red jag bara lite kort på, hon var lite ömfotad och kändes väldigt kort och tassig så ingen idé att jobba henne innan hovis varit ute (och jag jagar honom för fullt).
 
Nu är det sängdags iallafall.

ridit!

2013-05-12 @ 19:45:55 ? Permalink ? Allmänt
Idag har jag varit uppe på min gangster igen ^^ Men innan jag red fick hästarna äta eftermiddagsmaten i hagen medan jag mockade, bytte vatten och gjorde påsar.
Tog in Calle som var duktig och inte svarade Hottie när hon gnäggade på utsidan (gjorde han inte i ridhuset heller, och då är hagarna precis utanför). Tog honom lite på lina först eftersom han bara haft sadel på sig en gång på 2 mån ungefär. Gick ganska lugnt, han körde bara ett par fulingar där han kastar sig utåt precis när han kommer till ridhusväggen, och sen när jag inte följer med reser han sig och är skitsur. Han gjorde detta ett par gånger och sedan la han ner det eftersom det inte funkade.
Sedan hoppade jag upp och skrittade runt lite, han kändes rätt fin faktiskt och SHIT vad bred hans hals har blivit(?)! eller så har jag bara glömt hur han såg ut uppifrån :p När jag skulle trava testade han mig lite först och tänkte inte trava men efter att jag fått fram honom skötte han sig och tuffade på fint. När jag sedan red lite övergångar lydde han bra. Avslutade med en vänstergalopp -fråga mig inte varför jag valde "svåra" galoppen men det gjorde jag, och han fattade rätt direkt :)
 
Lilla köttbullen Hottie vilade idag.
 
Tog in hästarna vid 18:30 för då mulnade det på och det var regn på väg in. Gick lugnt att ta in dem så det var ju skönt, alltid intressant första gången man ska ta in nya hästar.
 
 
 
 

12 maj

2013-05-12 @ 11:04:37 ? Permalink ? Allmänt
just nu sitter jag i skolan och väntar in Anna så ska vi jobba vidare med uppsatsen. Blir nog kodning av intervjuerna idag skulle jag tro.
Igår longerades båda hästarna och de var lite skrikiga igår med men jag tror som sagt att det ger sig snart. Får se vad jag hittar på med dem idag, jag har em-fodring + insläpp iallafall så kommer vara där lite senare. Kanske blir lite ridning på någon av dem om de verkar lite lugnare.
 
 
 

åh herrgud

2013-05-10 @ 21:44:44 ? Permalink ? Allmänt
Skulle pilla lite i uppsatsen och klickar mig in på GoogleDrive där vi har allt sparat.
Och möts av detta
 
Helt fucking tomt! Herregud, dog lite. Tur att jag iallafall har hela uppsatsen sparad i ett Worddokument. Nu kom grejerna tillbaka (var nåt serverfel) och jag har nu sparat om alla sakerna i egna dokument och även Anna har dem, men fyyy om allt skulle försvinna. Då skulle jag ta långledigt........

Fredag 10 maj

2013-05-10 @ 14:21:56 ? Permalink ? Allmänt
Idag började jag dagen med att kl 08:30 vara iväg och göra sista intervjun till uppsatsen. Gick bra, och jag fick med en del material utöver intervjumaterialet. Efter detta åkte jag till stallet och där var hästarna ute i solen och åt fortfarande på sin frukost (eller ja, Calle iallafall). Det hade varit lugnt i stallet fick jag höra och även utsläppet hade gått fint. Mockade och gjorde iordning mat och vatten till dem, sen tog jag in Calle som skulle få bekanta sig med ridhuset. Då fick Hottie nåt ryck och skrek efter honom tills hon blev hes -när blev de så bra kompisar liksom?? Han svarade i början men sen när vi var i ridhuset slutade han svara efter en stund. Longerade honom och efter lite hopp och skutt kunde han jobba på helt ok. Var varmt i ridhuset så han blev faktiskt lite svettig, så jag släppte ut honom utan täcke en stund och han passade på att rulla sig grundligt.
Hottie fick komma in och borstas lite och då var det Calles tur att skrika efter henne -knäppisar, de har ju 4 andra hästar ute men de dög visst inte som sällskap idag.
Avvaktar med att röra på henne mer än nödvändigt tills skorna är på.
 
Nu ska jag vila en stund för jag känner mig inte så bra, i och med pollenexplosionen nu när det blev varmt så är jag helt igentäppt. Näsan varierar mellan tvärstopp och niagharafall, ögonen kliar/svider/skaver och är helt svullna och så lite öm i kroppen allmänt så ja -inte på topp direkt!

Installerade!

2013-05-09 @ 21:30:34 ? Permalink ? Allmänt
Då var pållarna installerade på nya stället och de verkade nöjda. Boxarna är stora (4x4?) och Calle rullade sig minst 3ggr det första han gjorde ;) Sedan fick de gå ut och inviga sina hagar och äta eftermiddagshö. De sprang nån vända och sen var det lugnt.
Allt gick bra, det enda dramatiska idag var att en jävla idiot höll på att krocka med mig när jag körde med transporten. Hon körde om mig på enfilig väg med vajerräcken -trängde sig alltså förbi mig i SAMMA fil som jag körde i. Helt galet.
 
Imorgon ska jag lina Calle lite och låta honom bekanta sig med ridhuset. Hottie tänker jag avvakta med tills hon är skodd då hon har slitit så på fötterna, men hovis kommer i början av nästa vecka.
 
hästarna i sina boxar.

regnig onsdag

2013-05-08 @ 22:15:19 ? Permalink ? Allmänt
Fy vad det har regnat idag, värsta monsunregnet!
Lustigt nog var det strålande sol imorse när jag åkte till jobbet och jag tänkte: Gött! Det skulle ju regna idag men det gör det ju inte! .....så jag åkte iväg utan jacka.
Har iallafall jobbat idag och jag kommer ha ännu mer träningsvärk i högerarmen imorgon. Igår var jag med och spelade "killer-ball" och kastade en del bollar, och ovan som man är kändes det i axeln idag. Och IDAG så har jag spelat volleyboll och då har jag ju använt högerarmen ännu mer i massa ovana rörelser så ja -det kommer kännas imorgon. Lyckades dessutom få ett stort blåmärke på ena pekfingret under dagen i min försök att vara "pedagogisk" och visa eleverna en sak. Lyckat.
 
Sitter här och snörvlar, pga pollen >_<  jag har ALDRIG känt av pollen, förrän förra året.....Ska ta lite nässpray och gå och lägga mig, är rätt trött i huvudet.
Imorgon är det äntligen dags att hämta pållarna!
 

Natti

2013-05-07 @ 22:00:14 ? Permalink ? Allmänt
Full speed idag. Har jobbat och faktiskt spenderat lite tid ute i solen -härligt! Efter jobbet blev det ett snabbstopp i skolan och sedan ut och göra en intervju, som gick jättesnabbt! Sen hem, äta och så -och nu sitter jag här helt slut. Ska nog hoppa i säng ganska väldigt snart så jag får laddat inför morgondagens jobb.
 
Idag har mamma och pappa varit mycket duktiga och tagit tillvara på det superfina vädret och tvättat dom små skitgrisarna hemma. Vi vill ju inte komma smutsiga till nya stallet ;) Tur att de fick gjort det idag för det skulle tydligen komma regn imorgon igen.
 
Nä, sängdags som sagt!
 

Trött

2013-05-06 @ 20:30:17 ? Permalink ? Allmänt
Fy vad trött jag blev helt plötsligt. Arbetspasset igår-idag var inte överdrivet arbetssamt utan gick lugnt och smidigt så jag kan inte skylla på det ;) När jag slutade jobba kl 12 åkte jag hem och åt lite snabbt och sedan ut till stallet för att strö upp mina boxar och ställa in lite grejer, kraftfoder och sånt som jag inte har plats till i bilen på torsdag när hästarna ska flyttas. Blev så bra så i boxarna och jag är övertygad om att vi kommer trivas.

Nu ska jag kika på lite artiklar och sånt till uppsatsen, vi har planerat en handledning till torsdag nästa vecka och har tänkt skicka in det material vi har än så länge för koll av vår handledare. Gjorde ett litet Word-dokument förut och vi är uppe i 18 sidor, och då är inte abstracten, forskningsdelen, resulta/analys, referenser och bilagor med. Tror inte att det blir några problem att komma upp i ca 30 sidor ;)
 
Kommer bli en tidig kväll ikväll för jag ska jobba 8-16 imorgon, till skolan en stund efter det och sedan göra en intervju 18:30 -och sen samma jobbpass på onsdag och jag är rätt trött + känner mig inte helt fräsch, känns som att det ligger en förkylning och gror så är nog bäst att försöka sova ordentligt så det lägger sig igen.
 

Rusning

2013-05-05 @ 09:56:00 ? Permalink ?

...eller inte. Inte direkt så man får slåss om parkeringarna idag. Är på plats i skolan för ett par timmars uppsatsjobb innan jag börjar jobba kl 17. Jobbar natten och slutar 12 imorgon, då blir det ut till stallet för att strö upp boxarna inför torsdag. Sen jobb tis-ons och lite saker efter jobbet båda dagarna. Sen blir det hästflytt, intervjuer och uppsatsjobb resten av veckan. Tuff vecka men det är bara att köra!


Lädergrimmorna

2013-05-04 @ 16:27:30 ? Permalink ?

Provade grimmorna från GHS :)


fyra timmar senare...

2013-05-02 @ 21:04:31 ? Permalink ? Allmänt
....känns det som att röven håller på att växa fast i stolen och lurarna på huvudet. Har gjort lite mer än halva intervjun så det tar sig, men det är sååååå tidskrävande.
 
Intervjun var iallfall intressant och personen vi intervjuade var en väldigt spännande person. Kul när man får lite insikt i saker man inte har en aning om hur det funkar egentligen, och dessutom får man massor med uppslag för jobb man kan tänka sig.
 
Nä, jobba vidare -får se om jag blir helt klar ikväll, annars kör jag på imorgon kväll efter jobbet.

snabbt inlägg

2013-05-02 @ 12:23:32 ? Permalink ? Allmänt
Ska strax åka och göra en intervju, sedan kommer resten av dagen spenderas instängd i ett par hörlurar -intervjun ska transkriberas. Evighetsjobbet from hell.... Men lika bra att göra det så fort som möjligt för nästa vecka får jag en till att jobba med.
 
Som sagt, inte så party idag.
 
 

RSS 2.0