Bra dag!

2013-09-28 @ 20:56:26 ? Permalink ? Allmänt
Hade en jättehärlig eftermiddag/kväll i stallet med bra pass på båda hästarna. Hottie var väldigt pigg och är dessutom jättebrunstig (så brunstig att hon pep på mig när jag gick in i boxen XD ) så hon bjöd på lite luftsprång men när hon lugnat ner sig gick hon fint med mycket bra galoppjobb. Calle jobbade väldigt bra med och även han bjöd på fin galopp, körde lite stoora bågar i förvänd och det gick fint.
Nöjd!
 
Nu ska vi äta lite och sedan blir det en ganska tidig kväll för mig för jag ska jobba imorgon. 07:00-19:15 så det blir en heldag. Sedan ska jag kvällsfodra i stallet efter jobbet...
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag

2013-09-26 @ 13:03:00 ? Permalink ? Allmänt

After lunch-time.. Lagom seg som man blir då. Har ont i ögat efter att fått pennväss i ögat imorse. Glad att det snart är helg. 
Annars är jag mest hemskt nöjd med mina skor idag ;)


Det går bra idag....not!

2013-09-24 @ 17:30:22 ? Permalink ? Allmänt

Jupp... Sitter mitt i ingenstans och väntar på räddning. På väg hem från jobbet small det plötsligt till och fortsatte låta väldigt suspekt. Körde in på ett ställe för att kolla och upptäcker en ca 15cm lång borr som jag kört på, och den satt i hjulhuset (hade spräckt plåten...). Givetvis räckte inte det utan den hade såklart punkterat däcket med :( eftersom jag har en sån fantastiskt modern bil så finns det inte något reservhjul i bilen utan det finns en burk... En burk med vitt mojs som ska sprutas in i däcket, och enligt instruktionsboken behöver man en slang + lite andra grejer (reparationskit). Går på jakt efter sagda reparationskit -nowhere to be found! Japp, precis.. Det finns inget 😱😱
Ringde Ford för att fråga om de vet var såna grejer ska ligga i bilen, och den vänliga damen i växeln förklarar att "men du, de i verkstaden går hem 16 så här finns ingen hjälp att få". Nä förlåt att jag fick punktering kl 16:30. Fel av mig såklart.
Bah!
Nu sitter jag och väntar på snälla Rickard som kommer med ett däck och hjälper mig så jag iallafall kommer hem. Och jag ska ju till stallet med.. Puh, härlig dag!


jämförelse

2013-09-21 @ 20:30:00 ? Permalink ? Allmänt
Här är två bilder för jämförelse...
 
Den till vänster är tagen 21 februari 2013 och den till höger är tagen idag 21 september 2013
 
Tänk vad lite ridning kan göra... ;)

Massor med bilder

2013-09-21 @ 20:19:07 ? Permalink ? Allmänt
Hade syster på besök ute i stallet och hon tog en hel massa kort på oss ute på ängen. Var soligt och fint när jag red Calle men blev jättemulet när jag skulle rida Hottie så där blev färgerna lite tråkigare tyvärr. Här kommer ett gäng bilder...
Först Calle
 
 
Sen Hottie.. Som sagt, så synd att solen försvann...
 

ridtur

2013-09-19 @ 20:23:50 ? Permalink ? Allmänt
Efter jobbdagen blev det ett litet lätt pass på Calle ute på ängen. Kan ju tillägga att det var första gången han reds på tre veckor. Han skötte sig jättebra, inget bus alls :p Tyvärr blev det väldigt suddiga bilder idag då kameran inte riktigt ville vara med när ljuset skiftade mellan sol/skugga + kvällssol.
 
 

Godmorgon

2013-09-19 @ 09:03:21 ? Permalink ? Allmänt

Sitter här och läser lite litteratur som vi fick på jobbet igår, ska jobba lite med delar av boken så det är lika bra att dra igång (flashback till skolan :p). I eftermiddag blir det ett möte och sedan stallet.

Igår red jag Hottie ute på ängen, mycket galoppjobb i fältsits så det känns lite i benen idag. Hon var iallafall riktigt pigg och det var inte så lätt att hålla henne i lugn galopp utan hon ville helst spurta runt i full fart (vilket hon fick också -men inte hela tiden!). Calle gick ett pass på lina på ängen med och idag ska jag ta honom uppsuttet tänkte jag, kan bli spännande för han har tagit det lugnt ett tag och vilat lite. Ska även iväg och hjälpa Ylva med Alex så idag blir det en lång dag...


jogging...

2013-09-17 @ 20:28:00 ? Permalink ? Allmänt
Idag blev det ett joggingpass på ängen för båda hästarna. Hottie var på bra humör och skuttade snällt runt. Calle... ja ni vet, han hade inte riktigt lika lätt att hålla sig i skinnet. Men han lugnade ner sig snabbt och joggade lite ordentligt han med ^^
 
 
 

dag 2 :)

2013-09-15 @ 17:40:46 ? Permalink ? Allmänt
Idag var det dags för träningsdag 2 och jag startade med att vara i stallet lite extra tidigt för att hinna klippa Hottie innan vi drog iväg till träningen för hon blev så himla varm igår.
Nu är det höst!
 
Idag var det lite tråkigare väder så vi var inne, men det gjorde inget -fint ridhus med bra underlag så det tackar vi för ^^ Hottie var lite mer med idag än igår och vänstergaloppen var mycket bättre. Vi jobbade vidare med skänkelvikningar och sedan ställa över i en sluta och sedan ställa tillbaka henne och fortsätta i skänkelvikning. Gjorde lite öppnor längs spåret och jobbade med galoppen, mycket med den förvända och jag har fått bra tips på hur jag kan jobba vidare. Taggad!
Imorgon får Hottie ta det lite lugnt, möjligtvis gå en sväng och sträcka på sig lite -det KAN nog vara så att både hon och jag har lite träningsvärk ;)
 
 
 

Tränat idag :)

2013-09-14 @ 20:19:00 ? Permalink ? Allmänt
Har varit iväg och tränat för Emma idag, var ett tag sen nu då jag har missat de sista gångerna pga helgjobb osv. Blev ett svettigt pass iallafall, Hottie har fått en del vinterpäls så jag får klippa henne rätt snart.
Idag var högergaloppen jättefin men vänster var lite jobbigare, hon hänger sig på och blir lång -och då faller allt isär. Får jobba mer med den helt enkelt ;) Körde även lite skänkelvikningar som mot slutet gick över i slutor och det är något jag ska ta med mig och jobba med ute på ängen hemma (+förvända galoppen) där det är massor med plats så man verkligen kan köra tills det funkar.
Mamma tog lite bilder, tyvärr var det motljus men det är ju inte så mycket att gör nåt åt :p Blir fler bilder imorgon efter pass 2 :)
 
 

torsdag

2013-09-12 @ 21:44:13 ? Permalink ? Allmänt
Igår var jag på kurs med jobbet - "Sömnskola". Sas en hel del intressant och jag fick med mig en del användbart material. Vi var på Backa Säteri och det var ett riktigt trevligt ställe, fina lokaler och bra mat.
Efter kursen åkte jag till stallet och red ett rejält pass i solen ute på ängen med Hottie. Massor med galoppjobb och hon kämpade på. Efteråt fick hon bada och sedan stå och torka med ett mysigt täcke.
 
Idag har jag jobbat som vanligt och det var en lugn dag, lite mail att ta tag i men annars har det rullat i lagom tempo. Fint väder idag med och jag gick ut på ängen idag också, men idag med sällskap av Vickan och pålle #1, red ett stretchande pass i låg och rund form, och det var riktigt trevligt. Efter ridpasset tog jag, Vickan och hennes mamma de sista hästarna (jag-Calle och de häst #2 och 3) och så promenerade vi runt ängen ett par varv, med ett par stopp för ätande ;)
 
Apropå ätande så hälsar Hottie att blötmat är fina grejer.
 
 
Imorgon får hon nog vila för i helgen är det Emma-träning båda dagarna så det blir nog tufft tillräckligt...

Välkommen hösten (och höstens första förkylning)

2013-09-10 @ 12:06:18 ? Permalink ? Allmänt
Riktigt höstigt ute idag, regnar och är kallare än de senaste dagarnas riktiga sommarväder. Och jag är hemma från jobbet -givetvis förkyld. Men nu var det ett tag sen jag var dålig senast (var väl sist jag hade halsfluss om jag inte minns fel). Är hemma och vilar upp mig idag men ska gå imorgon har jag tänkt för då ska jag på utbildning.
 
Igår var jag på jobbet och när jag slutat åkte jag in till Göteborg för ett sadelbyte, lämnade tillbaka en sadel jag provat och fick Hotties gamla sadel tillbaka (lämnade den i "pant"). Sedan på kvällen kom sadelutprovaren ut och justerade sadeln jag ska köpa, och så testred jag den m.m
Jätteirriterande att jag är sjuk idag för jag är sugen på att rida ordentligt nu när jag har en sadeln. Men, jag får hålla mig i skinnet tills jag är piggare -gäller ju att ladda upp inför helgens träningar.
 
 
 

Bra helg

2013-09-08 @ 17:23:19 ? Permalink ? Allmänt

Igår var det ganska lugnt och skönt, tog en uteritt på Fräsen (Hottie) och sedan på kvällen var det utgång på O'learys med ett gäng från ena jobbet. Jättetrevlig kväll verkligen! Idag har jag dock riktigt ont i halsen så är inte så fräsch.
Har nyss tömkört Calle en stund och mockat hagar, nu är det dags att ge sig av till Borås för att lämna av en sadel.


Stressigt igår

2013-09-04 @ 10:15:06 ? Permalink ? Allmänt

Gårdagen blev rätt stressig med mycket som skulle hinnas med så jag hoppas att dagen idag blir lite lugnare. Gårdagen bjöd på möten hela dagen och efter jobbet kastade jag mig in till Göteborg för att hämta en sadel som jag ska testa. Blev verkligen en "hit and run" för jag ville komma ut ur stan innan trafiken blev för tät. Men jag hann sakna stan lite -Göteborg är speciellt :)

Var i stallet vid kl 18 och hann mocka samt fixa påsar innan det var stallmöte med planering inför hösten. Blev ingen ridning utan jag ska testa sadeln idag istället. Ingen idé att rida när man är stressad, det blir inget bra pass ändå.

Just nu längtar jag till helgen för på lördag ska jag gå ut och äta med en del av personalen från ena jobbet och det blir nog kul.


Räser-Fräsen

2013-09-02 @ 22:27:46 ? Permalink ? Allmänt
...det var Hottie idag. Ja herregud, hon var pigg kan jag säga.
Red ut en sväng och hon höll inte med om tempot jag valde -så hon stack helt enkelt i galoppen. Någon var lite överladdad?
 
 
Annars så har jag jobbat idag, och imorgon blir det först jobb och därefter ska jag in till Göteborg för att hämta upp en sadel som ska provas.
Jag har även precis avanmält mig från helgens tävling då jag inte hunnit rida så mycket de senaste dagarna och då känns det ovärt att åka oförberedd. Kommer fler tävlingar!

1 september

2013-09-01 @ 22:42:06 ? Permalink ? Allmänt

September... Ja nu är det höst, eller nåt.

Idag blev det iallafall en rejäl sovmorgon (vågar inte säga hur länge jag sov...). Sedan åkte jag ut till stallet och fick massor gjort, tom båda hagarna mockades. Provade sadeln jag hämtade igår och vi är nog på rätt spår, den var KORT (nästan skrattretande liten) och följde ryggen bra. Jag undrar bara om den är för tight... Ska rida i den fler gånger och se vad damen säger, idag var det inga protester mot den iallafall utan hon jobbade fint. Jag hade lite bommar som vi värmde upp över och därefter övade vi på lite öppnor och slutor samt den förvända.

Efter ridpasset hände något stort, något som inte hänt de senaste 3 åren... -jag gav mig ut och sprang! XD får väl se hur många gånger till det blir men jag ska faktiskt försöka...

Nu är det hög tid att sova och imorgon drar en ny jobbvecka igång + att det är en massa annat som ska hinnas med.


RSS 2.0