God tisdag

2014-04-29 @ 21:56:20 ? Permalink ? Allmänt
Kväll och snart dags att checka ut för dagen.
Har en lite annorlunda vecka så ska inte vara på plats på jobbet på resten av veckan.
- Imorgon, sitta med vid anställningsintervjuer 08:00-16:00. Sitter och läser på om de sökande nu....
- Torsdag, ledig
- Fredag, överlämning inför min nya jobbplacering.
 
Även nästa vecka blir lite udda för då är det överlämning på tisdag, och sedan på torsdag åker jag och ett gäng från jobbet iväg på en liten tripp med övernattning.
 
Har även planerat in lite andra saker nu i maj, ska på clinicen för Charlotte Haid-Bondegaard/Rasmus Bondegaard 12 maj, och sedan clinic för Patrik Kittel den 24e. Kul! :)
 
 

Utflykt och uteaktiviteter

2014-04-27 @ 18:46:06 ? Permalink ? Allmänt
Igår kväll var jag och Calle på Vårphesten på studentpuben DeCore. Blev rätt sent och var inte hemma förrän vid 3 inatt så det var lite tungt imorse när jag skulle upp vid 7 och åka till stallet för utsläppet. Men hästarna fick kommit ut i solen och sedan åkte jag och Ylva upp till Lidköpings tävlingar (hade helt missat att de var denna helgen så det blev lite improviserat) och där kikade vi på Karin och Lumpi som gick och vann Int.I -så himla roligt! och sedan även Anki och Donne som kom 3a i GPn. Roligt att se, och Donne gjorde som jäkla fin piaff -kul kul!
Tillbaka i stallet så har jag pysslat med hagarna, mockat och bytt vatten, gjort grejerna inne och tömkört Hottie. Varmt och skönt i solen :D
 
 

Uteaktiviteter

2014-04-26 @ 17:14:00 ? Permalink ? Allmänt
 
 
 
 
 
 
 
 

Smartast i stan

2014-04-25 @ 22:34:40 ? Permalink ? Allmänt
Haha, eller inte!
Idag på jobbet satt jag och pratade om hur min kommande vecka ser ut, planerade när olika saker ska hinnas med osv. Då påpekar min kollega att vi är lediga på torsdag -och jag kläcker den fina: Ja just det! Det var DÄRFÖR kalendern var tom på torsdagen!
 
Alltså, det visste jag ju så väl egentligen... men jaja, inte alltid huvud och mun samarbetar.
 
 

SMART

2014-04-24 @ 22:50:25 ? Permalink ? Allmänt

En grej jag har med mig från jobbet som även passar in i hästeriet...

Tänk SMART!


Torsdag kväll

2014-04-24 @ 22:12:50 ? Permalink ? Allmänt
Ska strax hoppa i säng...
Igår tömkörde jag båda hästarna, längesen sist, och det slog mig hur stor Calle blivit! Han har vuxit rätt ordentligt över vintern -jag har fått spänna ut tränsen ett par hål och ja, han är mycket maffigare nu än innan. Nu får han faktiskt inte bli större!
Idag har jag jobbat och sedan ryckte jag in och tog insläppet då de som skulle ha det hade bråttom iväg och inte ville ta in hästarna för tidigt. Sedan kom mamma, pappa och syster ut och hälsade på i stallet. De slavade och slet i hagarna med att kratta ut gammalt hö och mockade en del -tack för det! Jag har haft ont i ryggen igår och idag så det var skönt med lite extra hjälp. Red Calle som var rätt fin idag, han har vaccinerats idag med så imorgon blir det nog inte så mycket gjort med honom utan han får en hellugn dag. Hottie fick promenera och springa lös så även hon har rört sig.
I helgen är planen att sanera dem, framförallt Hottie som har rullat sig väldigt ordentligt de senaste dagarna så hon är helt dammig och äcklig i pälsen. Även svansarna ska få sig en genomgång.
 

Slänger in två ovisade bilder -den översta är på mig och Alex (som jag här inte hade ridit på ett halvår), och den nedre är på mig och Maverick (bjuder på dubbelhakan, tyckte han var söt på bilden iallafall).
 
 

Måndag? Tisdag?

2014-04-22 @ 13:57:00 ? Permalink ? Allmänt

Ja man kan ju undra. Måndagskänsla är det i alla fall.

Igår var det sådär härligt väder med och jag var i stallet och njöt i solen. Hade ute Hottie så hon fick äta lite gräs och sedan tog jag ett lite mer uppstyrt pass inne på Calle -och det var så varmt att jag kunde rida i linne :)
Han skötte sig bra inne och i alla fall första delen av avskrittningen ute, men sen fick han nåt ryck och började hoppa runt som en känguru. Aha! Det var en stor och livsfarlig traktor lite längre fram..... Detaljen att traktorn både stod stilla och dessutom var avstängd spelade inte så stor roll utan Calle tog tillfället i akt att dra på stort. Efter ett mindre krig vann jag och vi gick förbi traktorn både fram och tillbaka. Inga större förluster, han ryckte bara lite hårt i min arm så jag sträckte nog den lite. Jaja, fjanthäst.

 
 
Idag är jobbveckan igång igen och jag laddar med frukt och bär
 

 

 


Grym helg

2014-04-20 @ 22:49:28 ? Permalink ? Allmänt
Härlig påskhelg!
Jobbade igår eftermiddag och vi hade det lugnt och skönt så det var inte så våldsamt ansträngande.
 
Idag har det varit nästan 20 grader varmt och strålande sol :D
Började med frukost på balkongen imorse och sedan åkte jag till stallet. Nakna pållar som rullat sig ordentligt :p Red ut Calle som skötte sig jättefint, han är inte uteriden på ett halvår ungefär(!) så det gällde att vara beredd på ett och annat, men han trampade på som aldrig förr. Inte ens barnen som flög drake kunde rubba honom.
 
Efter stallet åkte jag ut till Skaftö och slog mig ner i en solstol medan Emmy målade möbler. Satt där och tjötade i 2 timmar ungefär och sedan avslutade vi med en hundpromenad i bergen. Jag åkte vidare ut till mamma och pappa, och där hittade jag även syster + Rickard. Blev en hundpromenad till innan jag rullade hemåt -och allt i t-shirt! Fy vad skönt!
och vet nu vad?....... Jag är ledig imorgon med! :D
 
 
 

varit lite tyst

2014-04-18 @ 21:30:00 ? Permalink ? Allmänt
Ja här har varit lite tyst...
 
Vi var iväg med Hottie till Husaby i tisdags och det gick inte bra så luften gick liksom ur lite.
Sammanfattningen av den dagen är iallafall att Hottie inte ska ridas mer utan kommer byta karriär och bli avelssto istället.
---------------------------------------------------------------------------------------
 
Denna veckan har det varit påsklov i skolan så det har varit lite lugnare än vanligt, vi har nog varit som mest 5 personer på plats samtidigt i hela huset :p Tyst och lugnt.
Nu är det "långledigt" i och med påskhelgen. Jag ska dock jobba kl 14-19:15 imorgon, men sedan är jag ledig både söndag och måndag.
Calle har jag ridit ett par gånger under veckan och han är stundtals som en tidsinställd bomb och kör explosioner åt höger och vänster varvat med stunder där han uppför sig riktigt civiliserat. Ska försöka ge oss ut en sväng i helgen tror jag, det ska visst bli superväder och då får man passa på.
 
Nu ska jag landa i soffan en stund.
 
 

Dagens pållar

2014-04-13 @ 18:50:21 ? Permalink ? Allmänt
Ja, lite bilder ser ni i inlägget nedan.
Calle var något mer tam och civiliserad än igår och skötte sig fint idag. Vi jobbar på med igångsättningsarbete och det är mycket kropp som ska startas upp och jobbas igång. Tråkigt att ha tappat flera månaders jobb (igen) men det är ju inte så mycket att göra, utan vi får hoppas att vi i stället har mer kommande tid istället.
 
För Hottie la jag upp passet lite annorlunda mot vad jag brukar och tog galopp direkt efter att ha skrittat fram. Bara stod i lätt sits och lät henne rulla på runt fyrkanten, ökade på långsidorna och gjorde tempoväxlingar. Sedan satte jag mig ner och fortsatte galoppjobba och vi jobbade med den förvända på olika spår, som halvt igenom och sedan en stor halvcirkel tillbaka i förvänd, och serpentiner åt båda håll. Gick riktigt bra! Galoppkvalitén var mycket bättre än den varit på ett tag och hon kunde spänna av och låta mig "styra skeppet" så att säga.

Hon är så svår att förstå sig på, idag var hon inte sur när jag satt upp -men istället när vi började galoppera så slog hon och var riktigt grinig i fattningarna, det släppte ju efter en stund och hon jobbade oväntat bra. Det är verkligen inte lätt, ena dagen så blir hon tvärilsk direkt jag suttit upp och hon biter sig i bogen/sidan, krånglar i skritten och sen släpper det ok, nästa dag gör hon inte så osv osv. Jaja, vi ska ju iväg och kolla upp henne ordentligt på tisdag. Vill veta om hon har ont nånstans eller om hon helt enkelt inte vill. Dessa djur. Det är spännande nästan jämt.
 
Måndag imorgon och det betyder jobb för min del.

13/4

2014-04-13 @ 17:23:00 ? Permalink ? Allmänt
 
 
 

Äntligen helg

2014-04-12 @ 18:08:23 ? Permalink ? Allmänt
 
 
 
 
Härligt med helg! Sov länge idag och har sedan pysslat med tvätt och sånt innan jag stack till stallet. Calle var superladdad idag och efter att han exploderat 3ggr när jag ledde honom så fick han springa av sig -och det gjorde han. Knashäst.
 

 
 
 
 
 
 
 
 

God fredag

2014-04-11 @ 12:27:42 ? Permalink ? Allmänt

Härligt, snart är den här veckan över. Det har känts som att den aldrig skulle ta slut...
Påsklov för eleverna nästa vecka så då blir det lite lugnare på jobbet, tid att skriva lite saker och göra sånt som inte hinns med annars.
Har regnat hela veckan men nu skiner faktiskt solen lite och det säger vi inte nej till ^^
Calle fick på tappskon i onsdags och såg något bättre ut efteråt. Ska kolla idag igen och se hur det verkar. Och Hottie ska vi iväg med på tisdag. Lite mellanläge men förhoppningsvis lättar det upp framöver.


Helgen

2014-04-07 @ 10:20:39 ? Permalink ? Allmänt

Lördagseftermiddagen bestod av jobb för min del, lugnt och skönt hade vi det :) tidigare under dagen när jag var i stallet hade hästarna riktigt idiotryck i hagarna -vilket ledde till gårdagens stora irritationsmoment. Calle hade rejsat av sig en sko, och givetvis den på den skadade hoven. Inte direkt fördelaktigt att vrida till/dra i skadade ligament -så han var inte ren när jag kollade honom i ridhuset. Fan liksom! Var han tvungen att dra DEN skon? Hoppas på att han mest är öm och att det går över när han får på skon på onsdag och att inte 4 mån konvalecens är helt bortkastade.

Åkte ut till föräldrarna på eftermiddagen för att fira mamma som fyllt år. Asgod smörgåstårta får jag säga! Mamma kan hon :p

Har även bokat en tid på Husaby för Hottie nästa vecka så får vi gå igenom henne ordentligt. Intressant blir det.


4/4-14

2014-04-04 @ 22:31:00 ? Permalink ? Allmänt
Nu är veckan nästan slut. Med ett par dagar upp och ner så får det gärna bli helg. Ska dock in och jobba en kort sväng imorgon men det passet är så kort så det är inte så våldsamt ansträngande.
Igår var jag ute och red med Hottie i det fina vädret och det var en underlig upplevelse...
 
Hon har ju sina "ups and downs" och det har varit lite sisådär med samarbetet det sista. SÅ igår tänkte jag vara lite trevlig/diplomatisk och gå ut på en härlig tur i skogen....
-Nöjd häst när jag hoppade upp
-Nöjd häst när vi red iväg... och ungefär 3-400m till.
-Tvärstopp-
Hon tvärnitade, började backa, skrapa, resa sig, slå mot skänklarna och vara allmänt tvärförbannad. Jag går inte på så hårt i det läget då jag vet att hon kan resa sig ordentligt då och det är jag inte sugen på, utan jag sitter mest och försöker rikta henne dit jag tänkt att vi ska. Grejade en stund, sen gick hon 5m och samma visa började om. Hon tom kickade "mot skänkeln" när jag smackade...
Hoppade av till slut och ledde henne då vi närmade oss den trafikerade vägen och där är väldigt branta diken på sidorna -inte läge att studsa omkring.
När jag kom till "bättre ställe" så skulle jag hoppa upp igen, och hon började krångla, backade ner i diken osv. Kom upp -körde ett sånt varv till som innan, sedan fick jag smackat igång henne i trav, och vi red sedan en helt vanlig tur, även om jag tyckte att hon var lite av och på liksom -men inget bråk.

Hon har aldrig krånglat att rida ifrån stallet, visat stallmodighet eller liknande -inte ens när vi red in henne, hon har alltid knatat iväg utan en antydan till nåt annat.
Sedan är det en detalj att när hon krånglar sådär så vänder hon på huvudet (alltid till höger) och biter/puttar på bogen (som att hon pekar). Det känns som att hon är så frustrerad över nåt att hon inte kan kontrollera sig.

Nu efter idag är jag nästan ännu mer säker på att det MÅSTE vara nåt fel. Idag när jag red så började hon puffa på högerbogen direkt när jag suttit upp. Hade safeat och bytt sadelgjord ifall den andra nöp henne, men det var samma ändå. Varje gång jag la på skänkeln så "högg" hon mot bogen och kickade någon gång... Sedan när jag fått igång henne så var hon riktigt trevlig men vi körde bara ett lätt joggingpass. Och hennes svåra vänstergalopp -som förra veckan innebar hon var skitsur och sparkade i fattningarna, var nu jättefin och rund -och istället var det höger som krånglade Jag tror att hon alltid kommer vara en tuff och ingen enkel häst, men det är nästan så man faktiskt vill hitta nåt medicinskt som man kanske kan åtgärda och ge henne chansen att vara så fin som hon kan vara/bli.

Ringer klinik på måndag och försöker få en tid under v.16 för då är det påsklov i skolan så jag har lättare att komma ifrån jobbet.
 
Annars har det varit en grymt fin dag idag och Calle-klump skötte sig fint när jag red.
 
 

Hmmmm

2014-04-02 @ 22:31:40 ? Permalink ? Allmänt


1 april

2014-04-01 @ 22:03:56 ? Permalink ? Allmänt

Puh, full fart de senaste dagarna. Jobbpasset i söndags blev längre än planerat, 9-19 istället för 13-19 och jag var i stallet både innan och efter. Igår var jag iväg och tränade med Hottie, fick en reservtid för Peter Härnstam. Bra med träning! Hottie var dock lite överladdad i början och tramsade mest runt. Även Calle var på hugget igår och busade ordentligt på väg in från hagen och innan jag skulle rida. Han skötte sig bra sen iallafall :)
Vilodag för hästarna idag och jag hade sån lyx att det både var mockat och bytt vatten till båda PLUS att det låg muffins och väntade på mig när jag kom... Då blir man glad :)


RSS 2.0