Återblick

2014-08-17 @ 14:35:00 ? Direktlänk ? Allmänt
Vi gör en liten återblick till när jag hade den här killen en period medan Calle var konvalecent.
Hade honom mitten av december - mitten av mars. Inte så jättemycket riden och det hade hunnits med lite missförstånd under tiden han var riden. Han hade vait iväg hos någon som inte riktigt fixade honom och där tappade han en del ch sprang mest med huvudet i vädret och bakbenen en kilometer bakom.
Första passet jag red satt jag med en hand i framvalvet större delen av tiden, han var superspänd och det man kunde känna hur det sprakade under sadeln och minsta ljud fick honom att fara iväg. Sedan blev det bättre och bättre efter hand och man kunde mer känna vad det var för häst.
Han var superkänslig och elektrisk, mycket gång och en väldigt lätt häst -aldrig stark eller tung. Känsligheten hade han både i ridningen och vid hantering, en mjuk kille som man fick hantera därefter. Han hade tre bra gångarter men galoppen var riktigt bra, han hade ordentligt tryck i sprången och väldigt bra balans faktiskt -att göra en båge i förvänd galopp trots att han aldrig gjort det var liksom inga problem, han bara matade på med samma kvalité.
 
Jag gillade honom verkligen och det ska bli roligt att se om man får se honom på tävlingsbanorna längre fram, jag vet inte vem som har honom nu men jag hoppas det går bra :)
 
Snöbilderna är från januari och de andra från mars
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Viktoria

när jag kollar på dessa bilder får jag lite sån där "ååh, en sån häst vill jag också ha", som man ofta fick när man var liten. Haha! Men så fin, verkligen!

2014-08-19 @ 13:43:23 ? http://letsriskourlives.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0