Annandag Jul

2014-12-26 @ 21:52:54 ? Permalink ? Allmänt
Idag hade jag inget jobb förrän kl 16 så jag startade dagen med sovmorgon. Sedan åkte jag ut till stallet i strålande sol, kallt var det men såå fint väder. Hästarna hade fått byta hage nu när det frös till (vi har en som sparas tills det fryser så de har en jämn och fin att gå i) och de hade precis fått lunch när jag kom så de var nöjda och glada. 
 
Sedan på eftermiddagen blev det jobb som sagt, bara ett jättekort pass idag till kl 19:15. Men imorgon och på söndag går jag 9-16, sedan ska jag vara ledig till 7/1 :)
 
Nu är det dags att hoppa i säng -och vet ni vad? -just nu snöar det...... 
 
 

God Jul!

2014-12-24 @ 21:07:00 ? Permalink ? Allmänt
Då var julafton nästan över för iår. Jag har jobbat 07:00-19:15 och var på två olika avdelningar med byte vid lunch. På första stället hade vi litet mini-julbord för oss fem som jobbade, så vi stod och stekte köttbullar och korv, och gjorde Janssons frestelse för fullt där på förmiddagen. Dagen har varit lugn och avslutades i stallet med Calle och ett gäng morötter. 

....och vet ni vad? Det snöade faktiskt lite förut! Får se om det blir nåt vitt... 
 
 
 

9 år

2014-12-23 @ 20:07:03 ? Permalink ? Allmänt
Idag är det 9 år sedan vi köpte Hottie. Bilden till vänster är 10 dagar efter vi hämtat hem henne, hon är där ca 9 mån, till höger är från i vintras/våras. 
 
 

Update

2014-12-21 @ 12:25:08 ? Permalink ? Allmänt
Så, i torsdags var vi iväg med Calle igen -och äntligen har vi fått lite besked, dock var det inga roliga besked. 

På löpgången kunde veterinären se att han inte tog för sig lika mycket med ena bak.
När hon klämde på honom var han extremt öm i korset (nästan det värsta veterinären varit med om), dessutom tyckte hon att det "kluckade", hon sa iallafall att: "det här är inte friskt".
Problemen har ju bara visat sig när jag suttit på så meningen var att jag skulle gjort ett ridprov men vi startade med att longera ett par varv åt varje håll, och sen bestämde veterinären att vi skulle ultraljuda bäckenet först så att vi visste vad vi satt upp på. Under UL så börjar veterinären att förklara för mamma om allt hon såg på skärmen (jag stod vid huvudet), "här är kroppspulsådern osv. blablabla..." Sen säger veterinären "Ojdå" (=inte bra).
...ooooch: han har stora pålagringar i SI-leden, båda sidorna, plus ett löst benfragment (dock inbäddat i mjukdelar så det åkte inte omkring och var nog inget som orsakade bekymmer).
De tyckte att det var värt att försöka med behandling (men hade det handlat om en hopphäst hade man inte ens försökt). Så han är behandlad för inflammationen som är i området och ska gå i hage/promeneras i 3-4v, sedan återbesök för ny behandling och så får man se hur det ser ut, om det går att börja belasta lätt eller inte, men det är ingen ljus prognos direkt.

Detta förklarar en del saker som jag upplevt varit svårt under hans utbildning, och som jag inte känt igen från de tidigare unghästar jag haft, små volter, sidvärtes rörelser, korta galoppen (och "sätta" sig)....
Dock är han ju en fantastiskt snäll häst som har kämpat på och försökt vara till lags. Nu vet jag inte om vi nådde "taket" för honom där i september när det här drog igång, eller om han trampade snett och "drog till" detta så det startade en inflammation... Men ja, han KAN bli ridbar igen (får se hur han verkar efter de här behandlingarna, men är han inte bättre då så ser det mörkt ut), men HUR mycket ridning han tål då det vet man ju inte -om det ens blir något alls.

Retar mig på att det tagit sån tid att hitta detta -hade man bara gjort UL av SI-leden direkt när vi BAD om det så hade vi kunnat ta tag i detta redan tidigt i höstas. vi har ju varit inne med honom flera gånger men inte hittat nåt, och blivit ifrågasatt:

-"kan inte se någon anledning till att han gör som han gör."
och
-"är du säker på att han inte är istadig? rappa till honom så får vi se vad som händer..."


Hursomhelst, så himla himla tråkigt :(
 
 

Snart slut på helgen

2014-12-07 @ 21:18:27 ? Permalink ? Allmänt
Igår var jag och mamma iväg och hälsade på Hottie. Hade med lite vintertäcken och sånt som fodervärdarna inte tog med när de hämtade henne i somras. 
Hon var ett riktigt lurvdjur nu ;) Saknar min lilla tant, hon är himla speciell...
Ska bli superspännande att se vad det blir för nåt föl som ploppar ut till sommaren :) Hennes avkomma -12 är under inridning nu så den hoppas jag på att få se på treårstest till sommaren. 
 
Från när jag hälsade på henne på betet i somras och från igår
 
Idag har jag varit iväg och jagat lite julklappar, är klar med de flesta nu men har någon kvar. Det får bli ett uppdrag för nästa helg helt enkelt. I stallet så blev det lite extra noga bentvätt för Calle, han har en tappsko och hovslagaren ska komma imorgon -så då får man allt vara ren om benen. Han får ha en av rasthagarna imorgon så att han är ren/torr, ifall hovslagaren kommer innan jag kommit från jobbet.
 
Vad tror ni, blir det någon snö iår eller? Jag är väldigt anti-vinter, men nu skulle det faktiskt hemskt gärna få frysa på och komma lite snö ett tag. Dagens regn och storm var inte alls upplyftande. Då får det mycket hellra vara såhär
 
 

Dagens

2014-12-05 @ 20:49:50 ? Permalink ? AllmäntLong time no see

2014-12-04 @ 20:55:26 ? Permalink ? Allmänt
Nä, här har det varit dött det sista. 
Men ja, här händer inte så mycket. Calle vilar fortfarande och vi vet forfarande inte vad som felas honom :( 18/12 ska vi in igen och fortsätta utreda. 
Han är nöjd i hagen iallafall - idag var det en stor dag, nämligen en dag när Calle INTE står och stampar vid grinden när det är dags att gå in, utan han kommer vandrande när jag ropar -framsteg!
 
Häromdagen skaffade han sig en ny kompis iallafall, katten Skrållan och han blev BFFs ;)
 
 På lördag ska jag och mamma åka till Hottie för att hälsa på och lämna lite vintertäcken, saknar den lilla tanten så det blir kul. 
Annars så jobbar jag mest. Och eftersom jag inte ridit på 3 mån nu så har jag fått skärpa till mig och ta tag i lite egen träning. Var ute och sprang igår så idag är hela underkroppen i princip obrukbar av träningsvärken, men det är skönt! Ska försöka träna någon av dagarna i helgen med och då blir det ett besök på gymmet. 
 
Hej så länge!

RSS 2.0