Äntligen fredag!

2014-01-31 @ 22:11:14 ? Permalink ? Allmänt
Äntligen fredag :) Än är dock arbetsveckan inte slut -men bara att det är fredag känns bra.
Hottie har ju en tappsko så henne har jag inte gjort nåt med, men ska få hjälp att få på skon på söndag :) Maverick var laddad och hade alla antennerna igång idag -haha, skulle vilja påstå att han hade koll på snöplogen (som körde precis utanför ridhuset) lååångt innan den var där.
Han var som sagt laddad och lite spänd idag men fick jobba bort det. Sen när vi kom upp till stallet igen var han så trött så trött, stod och gäspade en bra stund innan han dök in och rullade sig i boxen ;)
 
Nu i helgen ska det jobbas både lördag och söndag -men det är väldigt snälla pass jag fått, ska liksom jobba 15:00-19:15 båda dagarna.
 
I veckan som kommer blir det lite spännande för jag ska på utbildning ons-fre och bli DISA-gruppledare (DISA är en metof som används för att förebygga stress och depressiva symtom bland tonårstjejer). Ska bli kul!
 
 
 

Gårdagens ridpass

2014-01-30 @ 08:33:00 ? Permalink ? Allmänt

Maverick:
när vi kom ner var islandshästarna där men var precis klara så de gick snart ut. Spännande med små lurvar tyckte Maverick :p under gårdagens pass var han pigg och jag fick jobba med övergångar så att han skulle koncentrera sig lite -han gick gärna framåt, men avsaktningarna var han inte lika sugen på. Vi övade på att rida bitar ur LB-programmet och tex att kunna rida uppridningar, inga större problem mer än att få stopp där jag tänkt ;) serpentinerna gick bättre igår och han hängde med vid varvsbytet. Galoppen var lite mer spännande och han gjorde ett par ordentliga rivstarter, men då fick jag bli lite arg på honom och sen galopperade han fint. Sedan hittade han på att han inte kunde galoppera förbi "farliga hörnet", så det fick vi slita med en stund.

Hottie:
Hottie var inte på bästa humöret igår utan hade en svår dag. Bitvis fick vi ihop det men andra bitar var vi inte alls på samma spår. Sedan trampade hon av sig en sko mitt under galoppjobbet så ja -igår var inte vår dag.


Ordning på fötterna?

2014-01-29 @ 20:04:44 ? Permalink ? Allmänt

Glad man blir när hästen trampar av sig en sko mitt under passet >_<


God morgon (förmiddag)!

2014-01-29 @ 09:38:27 ? Permalink ? Allmänt
Hur står det till idag?
Här startade jag dagen med att en vän skickat en riktigt äcklig bild. God morgon på dig med liksom.... inte ok innan kl 7 på morgonen! :O
 
Ser fram emot eftermiddagens ridpass och att kunna fortsätta med gårdagens jobb. Hoppas att ridhuset inte är lika välbesökt som det var igår när jag skulle rida Hottie... Ok, 4st är väl inte så många men jag är faktiskt så grinig att jag helst rider själv eller tillsammans med bara en till. Jag vill kunna rida så som jag tänkt mig och inte behöva stanna för att någon råkar hamna mitt i det jag håller på med (även om det givetvis inte är med mening). Sedan är det en övningssak för mig med såklart -att kunna hålla fokus och genomföra den träning jag tänkt, trots att det är begränsat med utrymme och flera andra att ta hänsyn till.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

tisdag 28 januari

2014-01-28 @ 22:09:02 ? Permalink ? Allmänt
Vaknade upp till lite mer snö idag, och det ska visst komma ännu mer.
På jobbet så har jag haft väldigt kallt på mitt rum, det var till exempel 15 grader därinne igår. Blä, svinkallt när man ska sitta stilla och jobba vid datorn. Men idag! Idag var det bannemig 26(!) grader XD hade fått en värmefläkt som vaktmästaren haft igång på morgonen innan jag kom dit. Okej, det var lite väl varmt -men ett mellanting var ok.
 
Igår blev det ingen ridning för jag drabbades av en hårkris och fick åka till syrran för att ordna till det. Och idag var det ju tisdag = hoppträningar, men när jag kom till stallet så visade det sig att träningarna var inställda idag så jag fick ridit båda hästarna. Skulle även strö hos dem men torven hade inte tinat upp än så det gick inget vidare.
 
Imorgon är det onsdag och jag planerar att rida båda då med. Maverick ska öva sig på galoppfattningar och få lite flyt i serpentinerna, och Hottie ska jobba med galoppen -jag måset byta tyglar också för jag höll på att bli galen idag, jag bara gled så till slut satt man med händerna i magen...grrr!

 
 

Hur gick det igår?

2014-01-27 @ 13:14:19 ? Permalink ? Allmänt
Ja, nu kunde jag ju inte hålla mig längre utan red båda hästarna igår. Hottie tjuvstartade jag med i lördags och tog ett kort joggingpass bara för att känna hur det kändes -och det kändes bra.
 
Igår hade jag till att börja med dåligt flyt och lyckades fastna i en hink och hälla blötmat över hela golvet, och när jag höll på att fixa det gick vattenslangen igång och bidrog med ännu mer vatten. Lyckat.
 
Startade med Maverick och gick ner och longerade honom lite först för att han skulle spänna av och få ur sig lite överskottsenergi om han hade det. Hoppade upp inne och red en stund inne med innan vi gick ut ett par minuter när bilderna togs. Han var rätt spänd precis när jag suttit upp men ett varv senare var vi i fas igen. Han var riktigt fin, tror att lite vila gjort honom gott och han har hunnit smälta den sista tiden. Joggade runt lite och red ett par diagonaler och serpentiner + någon galoppfattning.
Sedan gick vi ut till ängen och Ylva tog lite kort. Han har aldrig varit ute på ängen så det var lite spännande att se hur det skulle gå men han uppförde sig jättebra. Där red jag mest stora volter och raka spår -är ju tungt att gå i snön så vi höll bara på en kort stund innan vi gick in igen.
 
Hottie joggade jag i lördags kväll och hon kändes fin, galoppen var bra och hon kändes fräsch och pigg. igår kan jag skriva under på att hon var pigg i alla fall. Herregud, hon ska ju föreställa den "vuxna & mogna" hästen ;) Hon ångade på i full fart och gjorde små fula halvskutt -hon bockar inte utan krullar ihop sig och studsar med en kroppshalva i taget. Hon var nöjd när vi var klara i alla fall :p
 

Kunde inte hålla mig längre

2014-01-26 @ 22:58:57 ? Permalink ? Allmänt
 
 
 
 
 

Hemma!

2014-01-25 @ 20:18:00 ? Permalink ? Allmänt
Jobbat idag och det har varit en lugn och fin dag. Blev lite överraskad imorse när det var -12(!)  när jag skulle åka, men temperaturen gick upp en del under dagen som tur var. Lite sol fick vi också på promenaderna :)
 
I stallet hade jag insläpp och sedan fick hästarna rört lite på sig. Maverick gick på lina en stund och skötte sig bra, han börjar bli fin i kroppen nu -ryggen är mer "fylld", även om det är en del kvar att jobba med.
När det var dags för Hottie tog mitt tålamod slut så det blev en tjuvstart med ridningen och ett kort joggingpass i låg form. Hon har fått ett Sprengerbett (KK Ultra) av mig och jag tror det fick godkänt ;)
 
 
Imorgon är det lunchfodring som gäller för mig och jag tänkte att hästarna ska få röra sig ett kort pass varv i snön ute på ängen.
 

Fredagkväll

2014-01-24 @ 20:10:54 ? Permalink ? Allmänt
Åh så skönt med fredag! Nu ska jag ju i och för sig jobba imorgon med, men det är ändå skönt att veta att det är fredag, och passet imorgon är inte så långt utan snarare ganska snällt (9-16).
Har hunnit med att betala medlemsavgift till klubben och ordna licens till mig. Hotties licens är redan fixad, sen får vi se hur det blir med Maverick. Går ju fort att lösa en licens om jag ska ut på nåt skoj med honom med.
 
Nu blir det en luuuugn kväll i soffan.
 
 

Planering och Prioritering

2014-01-24 @ 12:00:00 ? Permalink ? Allmänt

Har ni tänkt på hur det blir när man har häst? Väldigt mycket av livet får planeras runt hästarna.

Tänk när man står framför whiteboarden (ja jag har en whiteboard med veckoplanering) hemma i hallen med telefonen i ena handen och försöker matcha ihop någon form av socialt umgänge med lunchfodringar och insläpp. Det är mer än en gång man ihärdigt hävdar att lördag är ett mycket bättre alternativ att ses på än fredag för lördag har jag utsläpp/lunchfodring och måste upp tidigt, men söndag har jag insläpp så då är det lugnt!

Dygnets timmar fördelas såhär: 8/24 + drygt 1/24 i pendling = jobb, 3-4/24 = stall (vardag, på helgerna är det mer), 3-4/24 vaken hemmatid när det ska klämmas in tid matlagning, duschande och tid med sambo (här räknas morgonens jobbförberedelser in). Och resterande timmar ska det sovas också.

Man får tänka såhär, jobbet är en nödvändighet och den tiden förfogar jag inte över utan den är fast. Sedan kommer hästarna i turordningen och på vardagar är det basic ”pill” som ska göras: mockas, bytas vatten, göras höpåsar och burkar, skötas och motioneras. Och det får gå i ett, ingen dötid. På helgen är det samma saker som ska göras men då kan man låta det ta lite mer tid och även hinna med såna där extrasaker som att mocka hagar, fixa vatten där och smörja grejer.

Jag är väldigt glad över att ha en kille som inte gnäller över hur mycket tid jag spenderar iväg. Men tänk om dygnet haft fler timmar – jag hade lätt kunnat fylla ett par timmar till :p

 

 

Snart halvtid

2014-01-23 @ 11:16:06 ? Permalink ? Allmänt

Snart är det lunchtid här på skolan och det är inte fel, börjar bli lite hungrig nu. Sitter med Bandit Rock på i bakgrunden och pillar med olika saker som ska skrivas klart.

Morgonen startade i räserfart och jag höll på att få ett mindre meltdown.Tänk er: Viktigt papper ska skrivas ut för underskrift och skickas iväg. Har skrivit det i en mall i journalprogrammet, som man ska. Sedan lagom till att jag ska skriva ut det och den som ska ha pappret med sig står och stampar intill mig, inser jag att det inte går att skriva ut skiten från prgrammet (med andra ord – jag vet inte hur man gör). Jaja, snabbt skriva om det i Word istället och skicka iväg till skrivaren… Väl vid skrivaren så kommer det ut tre papper (trodde det skulle vara två), då har ”underskriftsdelen” halkat ner på en egen sida – ser fult ut, och sen för att göra det hela ännu bättre är håljävlarna på pappret på fel sida – take my advise, det duger inte när man skickar brev till myndigheter! Jaja, bara att ändra om i pappersfacket (hur svårt är det att lägga grejerna åt rätt håll? Det står tom en lapp som talar om hur de ska ligga), skriva ut igen och äntligen få iväg pappret.

Så kan ett moment se ut här när det inte riktigt flyter som det ska :p


Svar på kommentar

2014-01-22 @ 22:19:00 ? Permalink ? Allmänt

Hej Lotta! Tänkte att jag svarar såhär.
Först, tack så mycket!
 
Calle är skadad och står nu hos mina föräldrar för vila. Det är en osäker prognos på skadan och jag vet helt enkelt inte vad som kommer hända. Han har varit där sedan mitten av November och kommer vara det ett par månader till. Därefter ska vi se om han kommer gå att sätta igång igen eller inte. Ska han igång så kommer han komma tillbaka till mig och Maverick åker hem till uppfödaren igen.
 
Jodå, jag rider allt utanför ridhuset -men nu vintertid blir det lite mer där än annars.
Tyvärr har vi ingen paddock där jag står uppstallad nu (det är något jag verkligen kan sakna från tidigare ställen), men vi har en stor äng som stallägarna tar hö på. Den får vi rida på innan gräset börjar komma och när de slagit hö't. En stor del av hösten tillbringade jag därute (tills det började regna och vi inte kunde rida där då marken blir förstörd). Vi har även en del bra vägar som är super att konditionsträna på, man får bara gå en bit på trafikerad väg för att komma till dem.
Men, jag har ett jobb där jag jobbar "kontorstider" + pendlar en del och det innebär att jag på vardagarna nu på vintern inte är i stallet förrän det är mörkt och då blir det ridhuset på vardagarna -tills det blir ljust såpass sent att jag hinner utnyttja ljuset efter jobbet. På helgerna brukar jag passa på att rida ut om det inte stormar och regnar.
 
Det sista har det varit antingen ridhus eller vila som gäller för hästarna då jag för två veckor sedan blev sparkad så illa att jag ska hålla mig i "relativ stillhet" i en månad, och då har jag rört på hästarna i ridhuset genom longering, tömkörning och lösgalopp -och detta gör jag inte när det är andra som rider.
Kan säga att jag var bra grinig i helgen över att inte kunna rida i snön ute på ängen i det fantastiskt fina vädret :( Jag hoppas att snön ligger ett litet tag till och att det sedan snabbt blir vår och torkar upp i markerna -då blir det mycket ridning ute.
 
 
 

God natt!

2014-01-21 @ 22:12:05 ? Permalink ? Allmänt
Dagen idag har gått i ett. Jobbet har rullat på i 200 och det ser likadant ut resten av veckan. Jag har inte svårt att hitta något att göra iallafall :p
I stallet igår så var jag nere med båda hästarna så de fick rasta av sig i ridhuset. Började med Maverick som var den förste att upptäcka den nya "inneboenden" i ridhuset -nämligen harven.. Den hade flyttat in i ett av de redan farliga hörnen så nu var det kris och panik i lägret. Men efter att ha varit framme och snackat lite med den så var det inte riktigt lika farligt. När vi hade promenerat förbi den en massa gånger fick han busa av sig lös och sedan longerade jag honom och placerade volten så att han fick springa förbi det läskiga gång på gång åt båda hållen. Läskigt först men efter ett par varv gav det med sig.
Gjorde samma med Hottie för även hon upptäckte detta nya farliga.. Fjantdjur! ;)

 
Idag var det hoppträningar i ridhuset så inget motionerande för oss. Blev pyssel i stallet istället. Imorgon däremot får de gå ner och jobba lite.

God Måndag

2014-01-20 @ 13:30:36 ? Permalink ? Allmänt

Ny vecka och solen skiner :) bra inledning på veckan.
Jobbar mån-lör denna veckan (men lördagen blev ett lagom pass, 9-16). Till helgen är det även tänkt att Ylva ska flytta sin häst Alex till vårt stall -kuuul! Alex är en 09:a från samma ställe som Calle och Maverick. Har ridit honom en del och han är riktigt trevlig. Igår pratade vi tävlingar inför våren och hittade en träningstävling på TFRK 2/3 -kanske kan bli en LB:1 för Alex och Maverick då, så kan vi supporta varandra när vi på skakiga ben ska in på banan XD


(Hottie med öron som paraboler)


Mer bilder!

2014-01-19 @ 17:37:14 ? Permalink ? Allmänt
Idag blev det lite mer bilder tagna. Hade hjälp av Ylva :)
Var riktigt sugen på att rida lite också men det fick bli avsuttna bilder idag. Hoppas att snön liger kvar ett tag till...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilder

2014-01-18 @ 18:45:00 ? Permalink ? Allmänt
Fick passa på att knäppa några bilder när det var sol en stund. Ska försöka ta lite uppställda bilder på dem imorgon (om jag får hjälp då). Här är det hagbilder.
 
 
 
 

Äntligen fredag!

2014-01-17 @ 23:03:00 ? Permalink ? Allmänt
Fredag och snart läggdags. Jobbet gick i ett och jag fick tillbaka min jobbdator så jag kunde komma igång och jobba. Har lite kul grejer framöver med utbildning osv. Blir bra!
I stallet fick Maverick busa av sig lös och dessutom stifta bekantskap med pilatesbollen -mycket läskigt hälsar Maverick, men även lite spännande. Hottie råkade ut för klippmaskinen och ser inte längre ut som en strävhårig tax (hon hade såna där långa strån som stack ut överallt).
Hoppas på att det inte snöar imorgon utan lite finare väder, då ska jag försöka fota hästarna lite.
 
 
 
 
 

I väntan på...

2014-01-16 @ 14:10:04 ? Permalink ? Allmänt

...IT-gubbe. Jobbdatorn har betett sig skumt ett bra tag och igår vid lunchtid tackade den för sig. Har varit iväg på APT 08:00-12:30 och tydligen hade nån från IT letat efter mig (oanmäld givetvis) och då var jag ju inte här, men nu ska han vara på väg igen. I och för sig har han varit på väg hit i en halvtimme och IT ligger i huset bredvid så får se när han dyker upp, vågar inte ge mig iväg för att gå på toa förrän han kommit heller XD

I stallet igår blev det longering av båda hästarna, Maverick gav en känsla innan av att han var supertaggad men han höll sig bra i skinnet. Hottie däremot for runt som ett popcorn :p
Idag är det dressyrlektion så då tror jag inte det är så uppskattat om jag kommer ner med mina två och lägger beslag på halva ridhuset.
Är annars lite bitter över att jag missade träningarna för Emma förra helgen OCH så kommer Karin till Gbg denna helgen och jag hade kunnat få tider då *gråter blod*. Men hon nämnde nåt om februari -och då tänker jag vara igång igen!


Sommar <3

2014-01-14 @ 23:20:30 ? Permalink ? Allmänt

Här kommer lite sommarkänsla i snöstormen. Åh vad man längtar...
^__^

2014-01-14 @ 20:48:00 ? Permalink ? Allmänt

Ujujuj vad det har snöat idag. Jag tyckte det var lite spårigt och dant redan imorse -men när jag skulle hem var det banne mig snöstorm. FY!

Nä, här blev det till att dra ner persiennerna och ta en kopp te + semla för att slippa se eländet.

 

 


Dagens

2014-01-13 @ 20:34:16 ? Permalink ? Allmänt
Dagens jobb-look
 
Stall-looken var lite mer: mjukisbyxor, dunväst och rosa mössa :p

Måndag = jobbdag

2014-01-13 @ 13:56:42 ? Permalink ? Allmänt

Måndag och tillbaka på jobbet. 18 inkomna mail sedan jag klev in imorse (alla postade idag) och än är dagen inte slut.
I eftermiddag har jag insläpp i stallet så raka vägen dit som vanligt när jag slutat. Ska röra på hästarna idag med för imorgon är det både hoppträningar och jag kommer att vara lite sen pga ett möte som inte börjar förrän 16:30. Rätt skönt när det är mycket att göra för då rasar tiden iväg, tex när man sitter och bläddrar i sin kalender och lägger in möten osv, och inser att man är framme i april/maj och grejar. Vi intalar oss att det inte är så vansinnigt långt kvar tills det blir lite vår och senare sommar...


Brrr

2014-01-12 @ 18:56:00 ? Permalink ? Allmänt
Riktigt kallt var det ute -eller ja, egentligen är det väl inte så vansinnigt kallt men när det dyker från nästan +10 till -5 så känner man skillnaden ;)
Jag har rört på båda hästarna iallafall, släppte dem lösa först så de fick skutta ordentligt och sedan jobba på lina en stund. Maverick bjöd på en riktig luftuppvisning med många bocksprång och slag i luften med frambenen. Hottie rejsade mest omkring. Båda skötte sig på linan sen och jobbade duktigt.
Sedan innan jag åkte hem blev det täckesbyte till lite tjockare.

Hade med mig kameran och hann ta nåt kort innan det blev för mörkt (och ljuset för gult),
Hottie hade tyvärr mer skugga än Maverick.
 
 
 
 
 
 

SOL!

2014-01-12 @ 13:28:56 ? Permalink ? Allmänt
Idag vaknade man upp till sol och liite snö. Hm, undra när det var sol senast? Ett par veckor sen?
Härligt iallafall!
Nu ska jag snart packa ihop mig och åka ut till stallet. Ska känna lite på hagarna och se om det frusit tillräckligt för att jag ska byta hagar på hästarna eller om jag ska vänta någon dag till. Annars blir det bara pyssel med dem och ev lite rörelse på lina i ridhuset.
När jag kommer hem ska jag fortsätta med min garderobsrensning och nu ska jag gå vidare in i "hästrummet". Får se vad vi hittar därinne :p
 
Njut i solen!
 
 

God kväll

2014-01-11 @ 22:00:29 ? Permalink ? Allmänt
Så skönt det var att sova i lugn och ro inatt ;)
Vid lunch blev jag upplockad av mamma och pappa som kom för att hjälpa mig i stallet -tack! Så mamma mockade, jag gjorde burkarna och pappa fixade påsar och vatten. Var nere och hälsade på hästarna i hagen men gjorde inget mer idag.
Imorgon ska det bli lite kallare så då blir det nog lite täckesbyten för båda, och så ska jag låta dem få ur sig lite överskottsenergi i ridhuset.
 
Annars lugn kväll här :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morrn!

2014-01-08 @ 09:06:00 ? Permalink ? Allmänt
Godmorgon världen! ;)

Idag var dagen tänkt att starta 05:50 men den startade inte förrän 06:15... Snabba ryck så jag kom iväg när det var tänkt. Sedan var det tvunget att krångla lite så det var en krock i trafikljusen utanför mig (jag hörde smällen precis när jag kom ut) så jag fick åka en annan väg. Lämnade bilen på service kl 07:00 och sedan rullade jag mot jobbet i min röda lånebil.

Igår var jag lite senare från jobbet pga möten på eftermiddagen men hästarna var nöjda och torra när jag kom iallafall. Red Maverick som gick på högväxeln igår med, riktigt pigg och framåt men lite lugnare än i förrgår -dock blev han lite spänd sedan när vi fick besök och besöket stod i "farliga hörnet". Men, bara miljöträning!
Blev kvar i stallet till 21 eftersom jag och Y satt och babblade samt drack te lite länge ;)

Idag är det hopplektioner hos oss så det blir vilodag för hästarna. Tänkte ägna mig åt att klippa Hottie som ser rätt raggig ut nu med såna där långa strån som sticker ut överallt...
I helgen är det träning för Emma och det ser vi fram emot :)

 


6 januari

2014-01-06 @ 22:20:51 ? Permalink ? Allmänt

Igår var en ren vilodag för mig. Var i i stallet kl 8 och släppte ut hästarna, sen mockade jag och gjorde allt klart -därefter åkte jag hem och la mig. Sedan gjorde jag inte mycket mer på hela dagen faktiskt.

Och idag känner jag mig mycket bättre! Sov bättre inatt och hostade inte lika mycket. Hade lunchen + insläpp i stallet så har varit där nästan hela dagen. Har fixat och grejat med lite allt möjligt, t ex rensat hagarna på nedtrampat hö osv. Har även ridit båda hästarna, Hottie kämpade på riktigt bra och vi jobbade med massor med lösgörande övningar i början, sedan körde vi skänkelvikningar på spåret och diagonalerna, i galoppen blev det jobb med den förvända. Red en lite krångligare väg, halvt igenom och sen en halvcirkel i förvänd med ett enkelt byte på slutet. Mycket bra!
Maverick hade eld i rumpan idag -han var jättepigg! Hade jag väl startat upp honom så gick han ;) och i galoppfattningarna sköt han iväg och tänkte sticka... Men han kom ner på jorden efter en stund och ordnade upp sig. Vi övade serpentiner och att ändra ställningen fram och tillbaka. Smög in lite försök till sidvärtes, hade varit bra att kunna använda som gymnastik, han tycker det är lite läskigt och vill gärna springa iväg när jag lägger tryck på -så vi tar det lugnt.

Imorgon är det "back to reality", jobbdags igen... Så nu är det godnatt så jag kommer upp imorgon. Ska försöka få tag på IT-gubbarna också, jobbdatorn håller på att ge sig och det vill vi INTE! :S


Lördag

2014-01-04 @ 22:05:00 ? Permalink ? Allmänt
Näpp, var inte alls bättre idag. Började hosta igen igår kväll när jag gått och lagt mig så jag somnade inte förrän efter tre... Blä. Men jag har köpt hostmedicin så hoppas på bättre lycka inatt.
Idag har båda hästarna tömkörts. Hottie var lugn och joggade på väldigt avslappnat. Testade att jobba lite med galoppen när jag ändå stod på marken och kunde kolla på henne. Gjorde tempoväxlingar och samlade så mycket det gick. Hon var duktig och försökte verkligen.
Maverick var det mer fart i. Han började med att sticka iväg precis när jag hade kopplat tömmarna -han blev rädd för dem... När han väl lugnat sig så gick det bra, tills det var varvsbyte.. Då var han rädd för dem igen när de rörde på sig. Men jag gjorde så att han fick skritta varje gång jag bytte varv och så gjorde jag ingen grej av det när han blev rädd och för varje gång reagerade han lite mindre. Det ska nog bli folk av honom med ;) Nä, han var faktiskt duktig resten av tiden och jobbade på bra. Försökte få honom att sänka sig och släppa ut halsen, och mot slutet kunde han slappna av bra.
 
Här smet han iväg för att sno en puss av Shania ;)
 

God natt!

2014-01-04 @ 00:00:20 ? Permalink ? Allmänt
Nu är det läggdags och hoppas på att vakna liiite mindre förkyld imorgon.
Troligtvis blir det en sväng till Hööks för att spana in rean imorgon innan jag ska till stallet och rida. Hoppas jag orkar rida båda imorgon.

Nytt hår ;)

2014-01-03 @ 19:40:49 ? Permalink ? Allmänt
Igår var jag hos min syster och fixade i löshår. Har ingen roligare bild än denna "skitförkyld-osminkad-mobilbild", men sånt får man ju också bjuda på ;)
 
 
Ridningen igår blev bara en häst eftersom jag är så förkyld, blev Hottie som fick jogga i ridhuset. Gick sådär, hon blev lite uppskruvad efter att det varit tre andra i ridhuset när vi kom ner varav 2(!) longerade och den tredje töltade runt spåret (var två islänningar och en annan). Sedan galopperade hästarna i hagen utanför ridhuset och sprätte grus på väggen, så ja -hon var inte mottaglig för nåt vidare jobb....
 
Idag har jag ridit Maverick som var riktigt fin! Han kunde tom gå över hela ridhuset idag -sneglade bara lite på dörren för säkerhets skull. Vi jobbade på mindre volter (15m.. mindre kommer han inte runt än :p), serpentiner , övergångar och diagonaler i både trav och galopp.
Får se om jag rider en eller båda imorgon, beror på hur jag känner mig.

2013 -Året som gått

2014-01-01 @ 22:33:36 ? Permalink ? Allmänt
Januari
Jag var väg och tränade för Karin Öljemark med Calle
 
 
Februari
 
Mars
Calle blev sjuk och hästarna fick åka hem till mamma och pappa 6 veckor
 
April
Jag var ute och hälsade på två taggade hästar ;)
 
 
Maj
I maj flyttade vi till det stall där vi står nu
 
Juni
I slutet av maj åkte Calle på utbildning till Segersta och han hämtades hem i slutet av Juni. Under tiden reds Hottie på som vanligt och tränades hemma, samt vi började träna för Emma Ahlberg (Helgstrand Dressage). Och jag avslutade 3 års högskolestudier med examen
 
Juli
I juli tränade jag för Emma och tävlade både Calle & Hottie i LB med placering för båda två!
(Hottie på över 70% och Calle på dryga 68%)
 
 

Augusti
Jag började på nytt jobb som skulkurator.
I slutet av augusti debuterade jag LA med Hottie som skötte sig fint,
procenten blev 59% men vi är glada ändå!
Calle gick en LB i ösregn -hade en grym känsla på framridningen
men tappade lite på banan -58,78%
September
Tränade för Emma och fotade lite ute på ängen
 
Oktober
Tränade för Emma och vi fotade på ängen en gång till.
Nu har Calle skadat sig så honom tas det inga uppsuttna bilder på
 
November
I november magnetröntgas Calle och vi får besked om att han har skadat ligamenten i vänster framhov och har en lång konvalecens framför sig och det är oviss utgång -vi vet inte om han kommer bli ridbar igen. Calle flyttar ut till mamma och pappa för att vila där.
 
December
I december hämtar jag Maverick LM som ska vara hos mig för utbildning och kommande försäljning.
 
 
 

♥ 1 januari ♥

2014-01-01 @ 17:14:00 ? Permalink ? Allmänt
Idag inleddes det nya året med att jag vaknade med ont i halsen och lock för ena örat. Yeeeaaah!
Skulle egentligen åkt till gymmet men jag sparar det ett par dagar, tog en Ipren istället och åkte till stallet. Idag var det ju både uppehåll och blåste inte storm så jag gjorde en chansning och bestämde mig för att rida ut Maverick. Med tanke på hur skuttig han varit inne så kunde det ju bli spännande att rida ut ;) Men ja, det gick riktigt bra! Han var pigg och framåt, öronen så spetsade att de nästan gick ihop och så drakblåste han hela tiden.Vi mötte en cyklist och en gubbe som gick med stavar och det var lite läskigt -men han gick hela tiden framåt. Travade lite i skogen och han tyckte det var så roligt ^^ Skönt, nu vet jag att detta funkar också!
 
Hottie fick gå inne och jobba med förvända galoppen. Nästa gång det är bra väder så är det hennes tur att gå ut. Hon var pigg och lite spänd i början men det släppte efter ett par varvs joggande. Red mycket små volter i både trav och galopp för att öva på att hon ska vända och behålla takt och energi hela vägen runt. Svårt i galoppen för där måste hon samla sig litegrann för att komma runt och det är så joooobbigt. I galoppen så jobbade vi med det vi tränat på på Emma-träningarna, att galoppera på rakt spår och ställa henne fram och tillbaka utan att tappa galoppkvalitén. Svårt på Hottie som är ganska lätt att "störa" i galoppen. Detta tar vi med oss sen in i det förvända arbetet för att det inte ska bli så konstigt för henne när man skiftar fram och tillbaka.
 
När Hottie var riden var det dags att plocka in hästarna och spola benen. Därefter fixade jag med vattnet i hagarna och sedan var jag klar att åka hem.
Är hemma nu och ska jobba lite med en grej till jobbet och bara ta det lugnt.
 
 
 

Nytt år!

2014-01-01 @ 00:22:20 ? Permalink ? Allmänt

Nytt år, nya tag...


RSS 2.0