Bra helg!

2014-06-30 @ 20:15:47 ? Permalink ? Allmänt
I lördags var jag och sambo i Göteborg på 30-årsfest på Trädgårdsföreningen. Såg oroväckande ut först med ösregn hela dagen men sprack upp framåt kvällen och blev tom lite sol. Vi startade med att åka hem till en kompis där vi skulle sova, och han hade förberett med mat och gjorde drinkar till oss innan vi gick till festen. Festen var jättetrevlig med runt 80-90 gäster och det var en del bekanta ansikten från gamla jobbet så det pratades mycket. God mat och öppen bar dessutom :p
Framåt natten hade jag fått en gigantisk blåsa på undersidan foten så jag hade lite problem att gå, fick erbjudande om att bli buren hem men nej tack -jag går helst själv ;)
Söndagsmorgonen var lite tung men vi vaknade till när kompisen hade ordnat frukost med nybakt bröd och jordgubb/äpplesmoothies. Mycket bra!

 
Calle har tagit det lugnt ett par dagar men idag var vi på´t igen och han var så fin så. Han är lite rolig för han går oftast som bäst efter att ha stått lite, då är han lite sugen på att jobba och har fått tid att smälta tidigare arbete. Galoppen idag var bra och vi jobbade med tempoväxlingar och övergångarna skritt-galopp-skritt.
Har även kommit med på de två klasserna i Lilla Edet som jag var reserv till så tävlingsplaneringen det närmaste ser ut såhär:
 
16/7: LB1 i Lilla Edet
17/7: LB2 i Lilla Edet
        27/7: LB1 i Ale-Jennylund
 
Skoj! Har inte tävlat sedan aug/sept förra året så blir kul att komma ut lite. Hoppas på strålande väder :)
 
 

26/6

2014-06-26 @ 15:14:00 ? Permalink ? Allmänt
Igår fick Calle en vilodag där vi bara tog en skrittpromenad för att hålla igång kroppen och sträcka på musklerna. Blir nog ett joggingpass idag.
Vi var anmälda till tävling på lördag men jag har strukit mig. Preliminär startlista hade kommit ut nu och jag hade fått första start i klassen och det var bra, dock startade inte klassen förrän 12:00 och efter lite räknande kom jag fram till att det blir för tajt med tiden för mig ändå eftersom jag ska iväg sedan. Hade det varit kl 10 hade det varit en annan sak.
Vi får ladda om till Lilla Edets tävlingar istället och jag ligger som reserv 2 och 4 i klasserna jag anmält till så jag bör komma med i åtminstone den ena, och då är det LB:1 och LB:2 som gäller.
 
Våra planer och mål framöver är att göra ett par LB-starter till och sedan debutera LA under hösten, men då måste vi få styr på benen först ;)

Tredagars kurs

2014-06-26 @ 14:05:32 ? Permalink ? Allmänt
Vi åkte till Kungsbacka i söndags och det var spännande bara det, det var första gången jag åkte iväg själv med Calle och det var lite nervöst. Han var lite laddad just när vi åkte iväg för han har inte varit iväg på ett tag och det var lite trampigt och så när vi hamnade i rusningstrafiken i Gbg och det rullade lite sakta. Men vi kom fram till Ligården och fick installerat honom i en jättefin box som han invigde och rullade sig i direkt.
Sedan var det dags för träning och Calle har inte gått för tränare på 1 år så det blev intressant att se vad vi skulle få höra, ni vet -man lägger sig till med olater ganska snabbt när man inte har någon som tittar på en... Men omdömet från söndagens pass var att han var lite spänd och stel i bog- och skulderpartiet så det arbetade vi med direkt och fick jobba med gymnastikövningar och bara jobba med att lösa upp spänningar. Annars så tyckte hon att han blivit väldigt mycket bättre i stödet, att detta var det bästa hon sett honom. Kul!
Efter ridpasset var det mental träning för oss ryttare och vi jobbade med SWOT-analyser som vi använde alla tre dagarna sedan.
 
Måndag:
Var ute i stallet redan vid 8 för att vara med vid utsläppet och få tag på en hage, och jag fick en jättebra hage alldeles utanför stallet där Calle fick gå ända fram till det var träningsdags igen. Han var så duktig och helt lugn i hagen trots att det gick kor väldigt nära -sist han såg kor lämnade han nästan hagen, och han brukar springa rätt mycket bara av att byta hage på "hemmaplan" annars.
På träningen var han lite mör i kroppen men kom igång fint och vi jobbade med övergångar i skritt-galopp-skritt. Inte så enkelt men vissa gånger satt det riktigt bra.
 
Tisdag:
Lite mör i kroppen såklart men väldigt arbetsvillig -och enligt tränaren var han "spänstig" ( :p ) redan från början idag... Fortsatte med samma jobb som de andra dagarna, gymnastik och övergångar.
Vad vi ska jobba mer med framöver är att han ska lära sig att ha ordning på benen, fyra ben är liksom två för mycket för honom. Våra största svårigheter i dagsläget har vi kommit fram till under dessa dagarna bottnar i att han helt enkelt inte vet hur han ska använda bakbenen/vilket ben han ska välja = krångel uppstår i galoppfattningar (när han inte vet vilket ben han ska börja med), avsaktningar (när han inte kopplar hur/vad han ska göra för att lyckas sakta av i ett stycke) och vid mindre volter (får inte vecklat ihop kroppen så han kommer runt). Men efter upprepningar i lugn och ro så gick det upp ett ljus för honom och det trillade på plats lite bättre.
 
Och vi fick än en gång med oss att tränaren var nöjd med vad hon såg; hon tyckte att han ändrat inställning helt och blivit mycket mer samarbetsvillig och "mjukare", att han blivit så jämn och fin i stödet, att han hittat en bjudning som inte funnits tidigare -och ja, vi var på rätt väg. Alltid kul att höra :)
 
 

Godnatt

2014-06-21 @ 22:37:47 ? Permalink ? Allmänt

Nu släcker jag ner för ikväll. Haft mycket att göra idag och förkylningen gör att allt blir så mycket jobbigare. Hade utsläpp på morgonen så var i stallet vid 7, sen åkte jag hem och sov lite till. Ut till stallet igen till lunchfodringen och där blev jag kvar ett par timmar. Mockade lite hagar och väntade in hovslagaren som kom och slog på Calles tappsko och även la om den andra framskon eftersom hovarna vuxit hur mycket som helst -mycket tacksam över att hovis (och inte ens "min" hovis) kom ut på midsommardagen såhär... När skon var på så red jag ett litet lätt pass, red igenom honom men ändå ett lätt pass och han kändes fin.

Har packat det mesta men tar det sista imorgon för då åker jag och Calle på kurs och är borta till på tisdag. Första gången vi åker helt själva men det ska nog gå bra. Jag har inte träningstid förrän ganska sent (18:20) men planerar att åka i god tid så vi sticker vid lunchtid. Jag har utsläpp imorgon med och tänker samma upplägg som idag, släppa ut och sen åka hem och lägga mig en stund -sen ut och fixa det sista innan vi åker.


Glad Midsommar!

2014-06-20 @ 14:59:00 ? Permalink ? Allmänt
 
 

Midsommar

2014-06-20 @ 00:07:23 ? Permalink ? Allmänt

Midsommarvädret bjuder inte på några större överraskningar... Tänk om det skulle kunna vara soool imorgon ^^ jag och sambon är iallafall ute och hälsar på mina föräldrar. Var ute och åt god mat ikväll. Skulle grillat men vädret var inte på vår sida.

Calle har givetvis sprungit av sig en sko såhär ett par dagar innan vi ska på kursen så nu är det lite panik i lägret. Dock hoppas jag få fixat det på lördag. En nagelbitare det här....


Bra dag i Göteborg igår

2014-06-17 @ 09:44:01 ? Permalink ? Allmänt

Igår var en hästledig dag för mig. Jobbet skulle ha heldags-APT i Göteborg och jag ville inte stressa fram och tillbaka så hästarna fick vikarie.

Jag hade bestämt mig för att ta tåget till Göteborg för en gångs skulle så började dagen med att halvspringa till stationen eftersom jag inte hade stenkoll på hur lång tid det skulle ta…

Vi hade ”vanligt” APT på Hotell Heden hela förmiddagen och efter en bra lunch fortsatte hela gruppen till Liseberg (precis som 1000000 andra människor) för femkamp. Högsta allvar gällde och det var en taggad stämning, och jag kan meddela att mitt lag vann med starka 6 poäng som marginal till tvåan.Efter femkampen hade vi lite fri tid innan samling och middag på Stjärnornas Krog. Dagen avslutades runt 17:30 och då tog jag en tur genom stan innan jag hoppade på tåget hemåt.

Jättetrevlig dag med goa kollegor och Göteborg bjöd på ett strålande väder.

 

Idag är det jobb som gäller och sedan efter jobbet så ska jag till stallet som vanligt. Dock är det inte en vanlig dag utan idag hämtas Hottie av fodervärden och åker raka vägen till seminstation. Så i eftermiddag ska jag tvätta henne så hon ser presentabel ut och packa ihop lite grejer som hon ska ha med sig.

 

Fredag 13e

2014-06-13 @ 11:19:47 ? Permalink ? Allmänt

Packar för fullt på jobbet, men snart är det klart. Har rensat ut huuur mycket papper som helst...
Snart dags för lunch är det med och det börjar kännas ;)


Inget sommarlov för mig inte!

2014-06-09 @ 22:39:39 ? Permalink ? Allmänt

På jobbet är det nedräkning nu, skolavslutning för eleverna på onsdag, men inte för en annan ;) jag har inte semester förrän om en månad och idag var det måndag och jag ska nu jobba 12 dagar i rad (1 down, 11 to go). Håller dessutom på att rodda för att åka på träningskurs med Calle 22-24e och fick trixat ihop det sista idag med uppstallning för både Calle och mig själv ;)

Annars red jag ett bra, och mycket svettigt, pass på honom idag. I förrgår gick det skit så igår gick vi ut och galopperade av oss lite istället. Och idag var vi tillbaka på banan igen -skönt! Övade på lite uppridningar idag, och helvete vad svårt det är att rida rakt! Åker inte rumpan åt ena hållet så åker den banne mig åt andra... Ja, det tål att övas på.


bilder från en annan dag

2014-06-08 @ 20:23:13 ? Permalink ? Allmänt
 

2 juni

2014-06-02 @ 21:34:29 ? Permalink ? Allmänt
Japp, långhelgen slut och ny vecka igen. Men även denna veckan är lite kortare, ledig på fredag :) idag var jag ute på en skrittur med Sofia och Viktoria på deras grabbar. Det gick bra men första halvan av turen var lite väl sprattlig. Vet inte vad det tagit åt Calle men han är väldigt pigg numera... Och så är de andra två grabbarna rätt skuttiga ute så när de drog igång så blev Calle lite skraj och tänkte hänga på i nån slags steppdans. Inte uppskattat. På hemvägen justerade vi ordningen och jag gick sist, då gick det bättre för om de andra busade till det så såg Calle vad de gjorde istället för att det brakade till bakom honom. Jaja, alla kom hem i ett stycke iallafall ;)
 
Imorgon ska jag rida inne och träna vidare på alla grejer som behöver tränas på. Har lite planer för sommaren så nu får vi ligga i. Förhoppningsvis åker vi på kurs 22-24 juni (om jag får ihop all logistik) och så har jag anmält oss till en LB på Tjörn 28/6 (jag ska ju dock på Garden Party i Göteborg den dagen så jag hoppas på en relativt tidig starttid för att hinna med, annars får jag stryka mig). Sedan hade jag ju helt missat när anmälan till Lilla Edets Summer Dressage Festival öppnade så nu var ju givetvis de klasser som passar oss fulla. Men jag anmälde mig ändå och ligger som typ 10e reserv i dem. Well, kan ju hoppas på groteskt många tappskor v. 29  XD
Kul iallafall att ha anmält sig och ha lite på gång :)
 
 
 
 

Plötsligt händer det

2014-06-01 @ 22:30:17 ? Permalink ? Allmänt


RSS 2.0