Tredagars kurs

2014-06-26 @ 14:05:32 ? Direktlänk ? Allmänt
Vi åkte till Kungsbacka i söndags och det var spännande bara det, det var första gången jag åkte iväg själv med Calle och det var lite nervöst. Han var lite laddad just när vi åkte iväg för han har inte varit iväg på ett tag och det var lite trampigt och så när vi hamnade i rusningstrafiken i Gbg och det rullade lite sakta. Men vi kom fram till Ligården och fick installerat honom i en jättefin box som han invigde och rullade sig i direkt.
Sedan var det dags för träning och Calle har inte gått för tränare på 1 år så det blev intressant att se vad vi skulle få höra, ni vet -man lägger sig till med olater ganska snabbt när man inte har någon som tittar på en... Men omdömet från söndagens pass var att han var lite spänd och stel i bog- och skulderpartiet så det arbetade vi med direkt och fick jobba med gymnastikövningar och bara jobba med att lösa upp spänningar. Annars så tyckte hon att han blivit väldigt mycket bättre i stödet, att detta var det bästa hon sett honom. Kul!
Efter ridpasset var det mental träning för oss ryttare och vi jobbade med SWOT-analyser som vi använde alla tre dagarna sedan.
 
Måndag:
Var ute i stallet redan vid 8 för att vara med vid utsläppet och få tag på en hage, och jag fick en jättebra hage alldeles utanför stallet där Calle fick gå ända fram till det var träningsdags igen. Han var så duktig och helt lugn i hagen trots att det gick kor väldigt nära -sist han såg kor lämnade han nästan hagen, och han brukar springa rätt mycket bara av att byta hage på "hemmaplan" annars.
På träningen var han lite mör i kroppen men kom igång fint och vi jobbade med övergångar i skritt-galopp-skritt. Inte så enkelt men vissa gånger satt det riktigt bra.
 
Tisdag:
Lite mör i kroppen såklart men väldigt arbetsvillig -och enligt tränaren var han "spänstig" ( :p ) redan från början idag... Fortsatte med samma jobb som de andra dagarna, gymnastik och övergångar.
Vad vi ska jobba mer med framöver är att han ska lära sig att ha ordning på benen, fyra ben är liksom två för mycket för honom. Våra största svårigheter i dagsläget har vi kommit fram till under dessa dagarna bottnar i att han helt enkelt inte vet hur han ska använda bakbenen/vilket ben han ska välja = krångel uppstår i galoppfattningar (när han inte vet vilket ben han ska börja med), avsaktningar (när han inte kopplar hur/vad han ska göra för att lyckas sakta av i ett stycke) och vid mindre volter (får inte vecklat ihop kroppen så han kommer runt). Men efter upprepningar i lugn och ro så gick det upp ett ljus för honom och det trillade på plats lite bättre.
 
Och vi fick än en gång med oss att tränaren var nöjd med vad hon såg; hon tyckte att han ändrat inställning helt och blivit mycket mer samarbetsvillig och "mjukare", att han blivit så jämn och fin i stödet, att han hittat en bjudning som inte funnits tidigare -och ja, vi var på rätt väg. Alltid kul att höra :)
 
 

Kommentarer
Postat av: Åsa

Åh, vad kul!

2014-07-04 @ 08:07:02 ? http://hasteriet.blogg.se
Postat av: Denise

Men åh vad roligt! :D Hade också velat åka på en liknande kurs! Du kan inte dela med dig lite av vad ni gjorde för övningar? :D

2014-07-06 @ 22:37:53 ? http://flingans.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0