Liten paus

2014-09-27 @ 14:49:27 ? Permalink ? Allmänt
Varit lite pausat här ett tag.
 
I måndags var jag iväg på ett lite annorlunda jobbuppdrag, var på dressyrtävling med ett par tjejer från skolan som skulle rida i Skol-DM. Båda två gick till final! I övermorgon ska jag åka med en grupp till, håller tummarna att det går lika bra för dem :)
 
Calle har  ju vilat, promenerat och longerats det sista och i onsdags testred jag igen, men det gick inte särskilt bra, var ingen skillnad. På måndag kommer iallafall sadelutprovare och så ska vi kika på sadeln. Jag hoppas att detta krånglet vi har beror på sadeln, det är ju ändå rätt enkelt åtgärdat då. Gör det testet, och är det ingen skillnad när jag rider i annan sadel på måndag så får vi ju åka in med honom igen. Igår red jag dock igen och testade med fårskinnspadd under sadeln, för att lyfta upp den lite, och ja -han var riiiktigt motsträvig i början och ville absolut inte trava, men sen fick jag faktiskt lite fart på honom och han kunde trava nästan normalt så länge det var rakt fram iallafall. Ett framsteg! Så då kanske det faktiskt kan vara sadelns fel? Hoppas hoppas...
 
Annars så ska Calle snart byta stall, blir spännande för på det nya stället ska han gå i en valackflock på 5-6st.Kul för honom med lite kompisar och stora hagar att busa runt i :)
 
 

18-19 sept

2014-09-19 @ 22:10:24 ? Permalink ? Allmänt

Tors-fre har jag varit på konferens med jobbet. Haft supertrevligt, vi har jobbat mycket men haft lika mycket kul mellan de seriösa partierna. Sånt himla skönt gäng. Här kommer ett par bilder!


17 september

2014-09-17 @ 22:15:46 ? Permalink ? Allmänt

Åh vad jag varit trött idag. Här i området där jag bor är det ungdomar(? hoppas det är ungdomar iallafall som är så barnsliga) som roat sig med att smälla hemmagjorda "bomber" ett par nätter i rad. Och det smäller utav bara helsike! Har man lyckats somna så vaknar man av smällarna. Polisen jobbar med det men har inte fått stopp än, idag hade de tom gett sig ut på förmiddagen och slängt en sån där smällare på en tjej som skadades av splitter...

Hursomhelst, sjukt störigt.

I stallet var det dags att longera Calle och han tyckte nog att -Äntligen får man göra nåt! Han har varit väldigt otålig i hanteringen de senaste dagarna och det har riktigt krupit i honom. Trodde nästan han skulle vara sådär övertaggad och mest rejsa runt idag men det gjorde han inte. Han var lite för kort och hög i början men längde sen ut nacken och stretchade bra. Nu blir det sånt arbete fram till onsdag nästa vecka och sen är det dags att testa att rida och se hur han känns. Hoppas det onda gått över, han ömmar inte nu iallafall.

Nu är det sovdags för mig, åker på konferens med övernattning med jobbet imorgon och vi ska göra massor med jobb så gäller att vara utvilad. Nattinatt!


Tänkvärt

2014-09-16 @ 20:56:01 ? Permalink ? Allmänt
 
 

Du tar ett glas vatten och frågar -"hur mycket väger detta?"

Den faktiska vikten spelar inte så stor roll, det som spelar roll är hur länge du ska bära det. En minut känns inte, en timme kommer ge smärta i armen och efter en dag kommer armen vara nästintill obrukbar. Vikten på glaset ändras inte, men det känns tyngre ju längre tid jag ska hålla det.

Stressmoment och saker vi oroar oss för i livet är som vattenglaset; tänker vi kort på dem händer inte så mycket, tänker vi längre på dem börjar det kännas, och tänker vi på dem för länge blir vi paralyserade och kan inte ta oss för nåt.

Glöm inte att ställa ner glaset...
 
 
 

Mitt i veckan

2014-09-16 @ 20:01:44 ? Permalink ? Allmänt
Ja nu är det (snart) mitt i veckan, igen. Jag jobbade kväll i söndags och nu jobbat som vanligt igår och idag. Jag har grejat lite på mitt rum på jobbet och sysselsatte vaktmästeriet lite igår, snodde ett skåp från konferensrummet och placerade det hos mig istället, satte upp min stooora anslagstavla, rotade fram lite trevliga tavlor osv. idag ordnade jag lite nya växter, de som var där såg för sorgliga ut efter en sommar i fönstret utan vatten...
 
På torsdag åker vi iväg med jobbet och är borta över natten, ska bli kul, stället vi ska till verkar jättetrevligt. Och sen de två kommande måndagarna ska jag göra lite roliga saker, jag har engagerat mig lite med idrottslärarna på skolan, så jag ska åka med två omgångar elever på Skol-DM i dressyr! Ska bli riktigt kul faktiskt!
 
I stallet händer inte så mycket, imorgon ska Calle longeras iallafall. Det kommer han gilla, han är pigg nu... Idag var det nog massa knott ute eller nåt för han hade inte ro att äta sin middag utan vandrade mest omkring, varvat med galopprace. Himla häst! Det var 20 grader, vindstilla och sol ute -tror ni han kan ställa sig i lugn och ro och äta som de andra? Nejdå, han fick bara i sig småtussar.. Sen när jag var klar med allt i stallet gav jag upp och tog in honom, och tog med hö't in -och då ställlde han sig och åt. Knas!
 
 

Lördagskväll

2014-09-13 @ 22:11:49 ? Permalink ? Allmänt
Imorse var jag i stallet redan vid 06:30 och fodrade samt släppte ut hästarna. Var lite småruggigt väder men Calle fick gå ut utan täcke ändå för det skulle bli bra väder senare.
Var hemma vid 07:45 och då dök jag in i sängen igen. Vaknade senare till strålande sol och riktigt varmt, så inget täcke var rätt beslut :)
 
Idag har jag varit iväg på Torp och handlat lite, var även ut till syrran en sväng när jag var i de trakterna. Kvällen har varit lugn med lite tvätt och städning, tacos och sen lite datorhäng.
 
Imorgon ska jag jobba ett litet pass, klockan 14-19:15 och innan dess ska det röstas och så ska jag såklart till stallet. Calle tar det ju lugnt så det enda som blir gjort är en liten promenad...
Så himla trist att han skulle råka ut för nåt sånt här just nu för jag såg fram emot Karinträning nästa vecka :( men vi får vara med nästa gång istället..
 
 

sockervaddshästen....

2014-09-11 @ 14:18:46 ? Permalink ? Allmänt
Stackars Calle...
I fredags när jag red hände något.
Över lag så var det en dag som han kändes rätt fin redan från början men sen när jag jobbade med galoppen slog han plötsligt mot skänkeln (vilket absolut inte hör till vanligheterna) och sen var det kört. Han gick inte att svänga tightare än 20m utan att börja skjuta rygg, gå på tvären och sedan stanna och slå -rakt ut med båda bak. Jag testade att rida på stor volt, sitta helt stilla och smyyyga in den -tvärstopp, åt båda hållen. Gick upp och hämtade en lina för jag ville se honom utan ryttare, och det såg bra ut.
Lördag vilade han och på söndagen longerades han, såg bra ut. I måndags kände jag redan när jag började jobba i skritten att han backade av. Började trava och rakt fram gick bra men böjt spår = han kröp ihop, tvärade och stannar sen. Slog inte bakut dock för jag tryckte inte på mer när han stannade. Gjorde ett försök till galoppfattning men han stod emot så, så jag ville inte pressa mer. Hade en tjej som tittade på oss och han ser inte halt ut och tar jämna steg
I tisdags var jag inte i stallet alls för jag jobbade sent. Men jag ringde iallafall kliniken och bokade en tid, för nåt var det ju som var fel. Fick tid idag (torsdag).
Igår skulle jag testa att rida lite, för att se status. Då började han "krångla" redan i skritt och gick först inte att få fram i trav alls (själva övergången funkade inte) Senare fick jag fram honom i trav men otroligt motvilligt, tvärade och stannade när han behövde svänga (hörnen alltså). Men, han springer lätt när jag inte sitter på. Skitskumt.
 
Klinikbesöket idag då?
Imorse innan vi åkte så klämde jag över honom och idag reagerade han över ryggen, det har han inte gjort de andra dagarna.
När vi kom fram så kände veterinären över honom, kollade rörlighet åt båda håll osv. Han reagerade över ländryggen och var spänd där. Böjdes i alla fyra och var helt ren (väldigt skönt att veta!).
Longering på olika underlag -gick bra. Precis så som det varit hemma, när han blivit sådär konstig de här dagarna har jag kollat honom på lina och rakt fram utan ryttare och då har han sprungit obehindrat. Jag behövde inte rida tyckte veterinären utan hon tror att han sträckt sig ordentligt på nåt vänster under ridpasset i fredag och och han behandlas utifrån detta.
Han fick ett par sprutor i musklerna för att hjälpa dem slappna av, ska nu skrittas för hand i 5 dagar, sedan longeras i 7 dagar och därefter ska jag prova att rida -är han inte ok då så får vi komma in igen, för då är det troligtvis nåt annat.

Fixade även till hans tänder för det var dags, och vägde honom (641kg). Sedan på hemvägen hamnade vi i poliskontroll där de grillade mig om vikter på ekipaget (Får du köra det här? Är du säker? -ja, annars hade jag inte varit ute och kört), kollade lampor och upplyste mig sedan om att jag hade 70kg tillgodo på ekipaget så jag fick köra vidare.

Hoppas hoppas att det ÄR en sträckning och går över nu, det vore så skönt om det kunde vara så.
 
 
Skrutthästen
 
 
 

God fredagsmorgon

2014-09-05 @ 09:33:27 ? Permalink ? Allmänt

Solen skiner och det är fredag. Inte fel! Ser dock fram emot helgen då jag haft mycket på jobbet denna veckan, framförallt igår, och är helt slut. Imorgon planeras det utgång i Göteborg och det ska bli kul :)

I förrgår red jag ut Calle i solen, skönt att bara mys-åka en sväng. Gårdagens pass blev kort men intensivt, ville mest bara känna på honom och rida igenom ett par grejer så att de hade funkat ett par gånger innan vi avslutade. Var jättevarmt igår med och han blev väldigt svettig på den korta stunden.

Efter avskrittning ställde vi oss ute och han fick äta lite extra gräs innan vi gick in igen.

Calle var nöjd med den extrastunden i gräset, för helt plötsligt börjar han sniffa som värsta spårhunden i gräset och sen märker jag att han äter nåt... Då har han hittat ett par deciliter havre som nån tömt ut. Havren ligger UNDER långt gräs, men han spårade fram den. Matvrak!


Höst-mood?

2014-09-02 @ 21:25:55 ? Permalink ? Allmänt
Hur blir era hästar när det börjar bli höst? Calle drabbas av odödlighetssyndrom och man får börja ha lite extra tyngd i sitsen. Han kan ju annars vara lite sådär småseg ibland och det tar en stund att "väcka intresset" hos honom, men nu taggar han till ordentligt och blir jättepigg så man får dämpa lite istället.
Tyvärr orkar han inte riktigt förvalta den där (bra) energin så det blir mest att han skjuter på framåt, en långsida tar man på ett par galoppsprång och allt går i 200.
Passar på att öva sidvärtsrörelser då när han har lite överskottsenergi eftersom det bromsar upp lite, och i galoppen övar vi de mindre volterna så att han inte får så mycket plats att rejsa iväg.
Igår övade vi galopp på medellinjen och herrejävlar vad svårt det var! Högergaloppen var ok efter ett par försök med vänstern var helt hemsk. Det får vi öva mer på helt klart!
 
Haha, ungefär såhär känns det numera när vi galopperar.....
 
 

Goda besked

2014-09-02 @ 21:06:27 ? Permalink ? Allmänt
Ni vet hur det är, livet går upp och ner och nu det sista så har jag varit väldigt besviken över en del saker. Men då kom dagens glada besked väldigt lägligt.
 
Hottie är dräktig med Blue Hors First Choice (e. Jazz)!
 
Härligt! Fodevärdarna dräktighetskollade henne 18 augusti och då gick det inte att se om det fanns nåt föl, men idag så gick det att se. Nu håller vi tummarna att det går bra hela vägen och att det till sommaren ploppar ut en framtida stjärna ;)
 
 
 

RSS 2.0