Återbesöket igår

2015-01-23 @ 20:57:28 ? Direktlänk ? Allmänt
Något bättre än innan jul. Han galopperade bättre på lina, studsade inte och slog inte om till korsgalopp. 
Ultraljudade bäckenet igen och inflammationen är borta (tjohoo!). Dock ömmar han fortfarande mycket i korset trots att han inte belastats med något arbete alls sedan innan jul (och dessförinnan under hösten ridits runt fyrkanten max 10ggr och longerats lätt). 
Utöver artrosen i SI-lederna fick han idag diagnosen bäckenfraktur, och nej, ni kan vaRA lugna -han har inte knäckt bäckenet utan brutit av en bit (en form av fraktur man enligt veterinären ibland kan se hos galopphästar, då krafterna när de springer blir så stora och det frestar på...).

Han behandlades på nytt, ska nu vila i hage i 2v och därefter börja arbetas lätt från marken fram till återbesök 26/2 och då får vi se hur det utvecklats. Dagens resultat var efter den belastning som det innebär att gå i hage, inget mer, så det blir intressant att se om det fortfarande bättrar sig vid ÅB eller försämras igen efter att ha belastats liiite mer. 

Sedan får vi se när/om jag kan sitta på honom, men för att det ska bli aktuellt måste han sluta ömma i korset -är fortfarande för dålig för att utsättas för den belastningen. 
Om jag nu kommer upp i sadeln igen så vet vi ju heller inte om han tvärnitar på första försöket, eller om det funkar ett tag. Prognosen är fortfarande väldigt osäker men vi gör ett ordentligt försök och hoppas på det bästa, han är ju värd en ärlig chans och det får han nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0